Přejít na obsah

MDI


Doli

Doporučené příspěvky

V 27. 12. 2017 na 21:50, lucas456 napsal:

Cest hoši koupil jsem kompletní jednotku na rapida 2014 jednotka má na konci G akorát mám problém ze po zapojeni nefunguje :-D jednotka není nová ale co mi nejde do hlavy je ta kabeláž mezi mdi a rádiem .. vše zapojeno ale pořad tam jsou dva nějaké do sebe smotane kabely nikde nejsou připojeny ke koncovkam tudíž co s nimi? Dále tam je zřejmě kostra tu mám kde připojit.. ? A ještě mě zajímá jak je to s kódováním kde co zapnout jelikož na amundsen+ nemám v dlouhém kódování žádné texty.. můžete poradit?? Děkuji moc

Pozdravujem... Tiež sa na mňa smiali 3 káble... Ja som kupoval tento mesiac cez inzerát, vystrihnuté z auta. Teda musel som spojiť CAN káble a zem. Samozrejme vymeniť modrý aux za MDI. Aktuálne nemám Octu(služobná išla do sveta), ale koncernu som zostal verný. Takže som vymenil rádio za Rcd310 a našťastie som zostal iba pri vložení pin a dorobeni plusu na safe pin. To isté aj MDI. Iba zapojil, spojil a hralo. Aktuálne som odfajkol v gateway media player a zoznam mám bez chýb. Takže podľa tvojho opisu si na tom leveli,. Čiastočne mi pomohla z jedného fóra fotka z manuálu čo a ako... 

Teda jeden problém ostal. Keď na Maxidot - e dám audio, všetko ide ako má aj volant. Aké keď chcem naspäť trebárs info o do jazde nič. Páčka a jej tlačidlo /-á nič neprepina. Až keď off - nem  rádio tlačidlom tak mi ukáže výber bez audia. A potom ide všetko ako má. Ukazanie textu mi nechýba len zvedavosť či funguje. 

Ďakujem 

IMG_20171213_180030.jpg

IMG_20171213_180035.jpg

Screenshot_20171213-222835.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvedomujem si, že s toho screenshot u to veľmi nevidno, ale nájsť pdf sa mi nepodarilo. Ja som to cvakol z drive2.ru.

Takže. Keď sa pozrieš na zväzok káblov do rádia, nájdeš tam can cable. A z MDI ich musíš napojiť podľa farby. To isté zem. Zatiaľ som spojil týmto spôsobom, ale ak bude tento týždeň čas, pocinujem to. 

IMG_20171217_140451.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Můžete mi poradit, co vše se kóduje při dodatečné montáži originálního MDI k RNS 510? Stačí v dlouhém kódodvání v radiu povolit usb, nebo se povoluje něco ještě jinde a kde? Gateway? Dá se aby šel i AUX v loketce a jak ho připojit a kam? Pomůže někdo, nebo je to tady jen o penezích a výdělku? ;-)

 

Díky všem za pomoc a radu.

Editováno: , autor: berki1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj po mé montáži MDI k Amundsen+ jsem pouze v gateway povolil média player 3 i když nevím jestli to je nutné a v rádiu normálně mám mdi volbu a jednotka funguje.. nic víc jsem přes vcds nedělal .. co se aux tyče tak se musí zapojit přímo z rádia zezadu natáhnout kabel ten s jednotkou v podstatě nemá nic společně v rádiu se musí povolit aux 2 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já tam mám zapojeny kabel pro iPhone s lightning takže flash disk neřeším navíc s Apple Music a vyvážení playlistu hezky funguje i s výběrem skladeb přímo na rádiu v maxidotu nevím teď přesně jestli to šlo výběr ale asi jo už si to nepamatuji zkoušel jsem to jen jednou to USB a flash

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zapojeno a nakódováno, teda doufám, ještě nemám USB kabel, zítra pro něj jedu. Bál jsem se toho víc, ale díky Lucas456 to byla brnkačka, děkuju za pomoc. Ještě jeden malý dotaz. Pokud budu chtít zprovoznit i AUX v loketce, musím pospojovat dráty dle barvy k sobě? Jsem natěšenej jak to bude makat. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kostra je dle obrázku druhá zprava na B svorkovnici a kabely jsem zapojil dle AUX žlutý dole a druhý nahoře, jen mě překvapilo, že kabel kostry je šedý a ne hnědý jak od AUX. Kdybych měl špatně zapojeno, asi by mi diagnostika hlásila chybu. Koupím kabel a uvidím. Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U AUXu by ti to myslim na diagnostice nic nehlasilo. Radio moc nema jak poznat, ze je to spatne zapojene... Podle me to bude hrat at to zapojis jakkoliv. I kdybys zapojil kostru na jeden z kanalu, tak by ten kanal hral (s invertovanou sinusovkou) a druhy kanal by hral jen rozdil kanalu. Proste by to hralo blbe, ale hralo. Pokud to bude hrat dobre, tak staci zkontrolovat kanaly. Proste na jacku prstem zaklepej na spicku a mel bys slyset lupani v levych reprakach. Pokud lupani uslysis v pravych, prohod draty...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska jsem koupil kabel MDI USB, zapojil a na displeji rádiu se mi ukázal MDI, ale po připojení flešky mi to píše nepodporovaný formát na maxidotu zkontrolujte media, připojil jsem i iPhone 7 a to stejné. V diagnostice MDI je bez chyb. Kde jsem udělal chybu?

 

Děkuji za pomoc.

 

Již vyřešeno.

Měl jsem špatný formát flešky NTSF, MP3 a FLAC soubory. Naformátoval jsem na FAT32 a nakopčil MP3 a vše běhá jak má i na maxikovi.

Moc si vážím pomoci a rád ji opětuji. Lucas456, když budeš cokoliv potřebovat, napiš SZ a rád ti pomůžu, myslím to vážně. 

Děkuji :-)

Editováno: , autor: berki1
Řešení
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Kluci pomozte mi s rozhodnutím prosím,,, mám možnost koupit MDI jednotku 5N0 035 342 B nebo 5N0 035 342 E za stejné peníze, je v nich nějaký rozdíl nebo něco proč se rozhodnout pro jednu z nich?

A ještě jedna věc, kam po připojení MDI mám zapojit AUX z loketky?

Předem díkas za odpovědi,,,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

zdarec, mam takovej dotazek ohledne MDI a USB,

premyslim nad kamerou do auta. a napadlo me jestli by slo kdyz mam MDI tak koupit prechodku na USB a na to napojit kameru.

Je to realny?? Neni to nesmysl. Jde mi o to zda se po zapnuti/vypnuti klicku/radia kamera zapne/vypne.

Resp. jestli se vypne MDI po vypnuti radia popr. zapalovani.

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...