Přejít na obsah

Parkovací asistent / senzory


petrenka

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Mam Octavii combi MR 2006. Originál přední a zadní parkpiloty z výroby + mě dodělali zadní parkovací kameru. Mám vše zobrazovat na Columbusu.  V nedávné době, mě při zařazení zpátečky nebo při zmáčknutí tlačítka P začlo tlačítko blikat a furt pípal parkpilot. Do řídící jednotky se nešlo dostat. Tak mě vyměnili řídící jednotku zadní části + diagnostika hlásila vadný jeden zadní vlevo čidlo. Také se vyměnilo. Mám to teď ve stádiu, kdy při zařazení zpátečky se  mi zapne kamera a funguje jen zadní parkpilot, při vypnutí kameru na zobrazování překážek se mi místo celého auta zobrazí jen zadní část auta. Předpokládám, že je chyba v zapojení. Mohl by mě někdo říci v čem by mohl být problém? Mám takové tušení, že mi to opravář schválně nezapojil, aby měl další práci. Dokonce mi nefunguje ani tlačítko P. Je funkční jen zadní systém parkpilotu.  V případě, že by nebyla nějak zapojená přední část parkpilotu, kde bych našel řídící jednotky PDC. A nebo je třeba něco nutné nastavovat přes VAG či VAS? Děkuji za pomoc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

uvažuji o dodatečné montáži zadních a možná i předních parkovacích senzorů do O2 Tour.

Autorádio je neoriginální (ALPINE).

 

Existuje jiná možnost signalizace blížící se překážky než akusticky do zvláštního malého reproduktoru (pod palubní deskou)?

Na MFD se graficky nezobrazuje půdorysný symbol auta.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co je tohle za dotaz?:)

 

Jiný způsob než akusticky? Tak hmatově asi ne, za pomoci čichu a chuti taky ne... tak ti zbývá jen kamera, s neorigo radiem těžko říct, ale třeba má i alpine video vstup nebo přímo vlastní kamery...

 

MFD se nezobrazuje parkování kromě parkovacího asistenta pro podélné a příčné parkování nikdy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ka_r_los: Ha, ha, ha. To jsme se měli nasmát?

 

Než budeš příště zkoušet něco zesměšňovat, aspoň se pokus zapojit hlavu. Co takhle vizuálně? Pořád nic?

 

Myslím, že to bylo někde na tomto fóru, kde byla fotka s širokou a nízkou LED lištou, která signalizovala vzdálenost od překážky (i) vizuálně (červené, žluté a zelené LED). Byla připevněná na horní části volantového sloupku, nebo na spodní straně přístrojové kapličky. Tohle řešení mě ale úplně nezaujalo, a proto jsem se ptal, jestli jsou nějaké jiné možnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty ledky jsou řešení povětšinou neorigo, ale měl to tak třeba i mercedes před lety... A ano, to není nic moc... ksyž napíšeš aspoň typ radia, tak určitě budeme všichni moudřejší;)

 

A omlouvám se za nejapný vtip, ty ledky mě moc nenapadly, protože se mi nikdy nelíbily :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Ahoj,

Octavia II MR08 - stříbrná metaléza

již dlouho zlobí zadní parkovací senzor (přes léto vždy funguje a jak je zima/mlhavo tak občas zlobí). Už mi pomalu dochází trpělivost a rad bych tento senzor vyměnil. Zjistil sem, že original číslo senzoru je 7H0 919 275C.

Můj dotaz zní: 

Lze někde koupit senzor ve stříbrné barvě (skoro všude, kde jsem hledal se dá koupit jen v černé barvě), nebo se vždy musí čidlo lakovat dle barvy nárazníku?

Popřípadě, kdyby někdo měl starší funkční stříbrný senzor, rád bych odkoupil.

Taky by mě zajímalo, jak je náročná demontáž zadního nárazníku.

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám dotaz ohledně montáže parkpilota - zadek - nová jednotka

 

Můžu kabely pro CAN, připojit na jakýkoliv místo na sběrnici? Jedná se mi o to, že většinou se uvádí jako místo připojení konektor CAN gateway pozice 6 a 16, ale taky jsem viděl schéma se zapojením do jednotky centrální elektriky šterk G pin 7 a 8 což je taky CAN.

 

Mám problém s tím, že kabel co se připojuje na sběrnici je kratký. Do jednotky centrální elektriky mi bezproblému dosáhne, ale na gateway už ne. Tak zkoumám jiný možnosti, než ho jen o ten kousek prodlužovat.

 

Díky za reakce.

Editováno: , autor: djtwenty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechno mám, jsem dobře vybavenej  :) vim že musí být kroucená, to určitě udělám.
Nesnášim bastlení, dodatečný napojování a podobně, všechno dělám tak, aby co nejvíc vypadalo jako original, takže tohle mě celkem štve.

 

Díky moc za odpovědi všem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Čau kluci, odešel mi zadní senzor, koupil jsem novej namontoval, když mam jen zapnutý zapalování tak všecko funguje, senzory ukazujou 255 cm (bez překážky) a všechnz reagujou stejně, ale když nastartuju tak ten novej začne lítat od 30cm do max pořád dokola...  nemáte s tim někdo zkušenost? asi bude v čudu, co?

Dík za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...