Přejít na obsah

Vyhřívání zrcátek


doktor.j

Doporučené příspěvky

Jak máš nastavenej knoflík na zrzcátka? Na 0? tak ho pootoč na L nebo R při zapnutým výhřevu zadního skla a mělo by to vyhřejvat pokud je na 0 tak hřeje jen zadní sklo.Alespoň mě to takhle funguje na audině.Jinak asi máš elektrický sedadla a při spátečce se ti automaticky samo sklápí pravý zrcátko.jestli jo, tak je to v pořádku tak to je i OII tam se to dá nakódovat aby se sklápělo nebo ne.Nevím jak je to u OI jestli se to dá taky nastavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vinca: To je asi jediná možnost, že? Mám auto venku a mám strach zrcátko vyloupnout, aby to při tom mrazu nebylo vyloupnutí poslední . :) Zrovna teď, když to potřebuju to nefunguje. :)

acek: Knoflík na zrcátka mám asi jiný. Nemám na něm polohu 0. Mám L nahoru uprostřed mám symbol vyhřívání a dolů je P. Logicky si myslím, že když mám přepnuto do polohy vyhřívání - mělo by to vyhřívat, když zmáčknu odmlžování zadního skla. Ale je to jen má doměnka... CO? Vyhřívané sedadla mám, ale při zpátečce se mi zrcátko nesklopí. Neví někdo, jestli se to musí někde aktivovat nebo je někde chyba, která třeba souvisí i s výhřevem?

brc.majkl: Co jsem se dočetl tady na fóru - pokud máš zrcátka v elektrice, měly by být vyhřívané. Zjistíš to asi taky jen vycvaknutím sklíčka a pokud z něj vedou dva dráty, mělo by být vyhřívané. Jak dodělat nevííím, ale určitě se to tady někde řešilo a najdeš návod. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jirina5: sklopeni zrcatka neni o vyhrivane sedacce, ale o elektricky nastavitelne s pameti

vse ostatni ti ve dverich funguje? (el. okna, central, naklapeni zrcatek), mohl by to byl zlomeny drat ve dverni pruchodce, nebo kontak na dverni RJ

brc.majkl: nejjednodussi dodelani vyhrivanych zrcatek je pridat vyhrivana zrcatka a misto napojeni do dverni jednotky bys draty pripojil na okruh zadniho okna, ale radeji pres nejaky rele, aby to prezil vypinac na palubce, pak by zrcatka hrali pokazde s oknem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdesim: V prvé řadě bych Ti chtěl určitě nejen za sebe MOC poděkovat, za Tvou aktivitu na fóru - protože od mého zaregistrování sleduju, že opravdu "funguješ" a vždy dobře poradíš - je vidět, že tomu rozumíš a nenecháváš si vědomosti pro sebe! Takže děkuji!!

A teď k zrcátkům - No s elektrickým nastavením sedačky jsem taky dost bojoval a nejsem si jistý, že funguje správně. Dělal jsem vše podle manuálu, ale pokud si nastavím Č.1 a jedničku zmáčknu sedadlo se do ní nastaví, pokud ale nastavím č.1 a třeba č.2 sedačka se nastaví vždy jen do polohy č.1 a do č.2 už ne.

Jinými slovy : já jsem na jedničce nastavený a žena na dvojce. když jede ona a po ní já, zmáčknu jedničku a sedadlo se mi nastaví, ale pokud po mě jede ona zmáčkne si dvojku a sedadlo se nenastaví, takže musí manuálně.

Je to OT, ale myslíš, že by to mohlo mít souvislost? Vše ostatní mi neomylně funguje. dveře řidiče jsem měl rozebrané (kvůli zámku) a všechny konektory rozpojil a zapojil - vypadají jako nové (6 let staré auto).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, má se to podle návodu nastavovat současně, ale nějak na to nejsem schopný přijít. Každopádně zkusím vyloupnout zrcátko a proměřit, jestli není přepálená spirála a jestli jde do zrcátka napětí.

Tak na okraj, opravdu stačí dát zrcátko úplně nahoru a zespodu ho šroubovákem vyloupnout? Mám strach, ať něco neulomím... :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klucí moji ušatí!! Vono to jede! :-D dnes jsem měl zamlžený zrcátka tak jsem pustil výhřev a otočil joystickem na R a viděl jsem, jak zamlžení ustupuje. Měl jsem takovou radost, že včera při mínus jsem na zrcátka plácnul sníh a koukal, jak postupně mizí :-D to je super, dík za toto téma :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se právě vrátil z garáže a jsem dost nespokojen. Opět Vás potřebuji!

Vyloupnul jsem zrcátko vytáhnul z něj dráty. Zrcátko jsem změřil omh metrem má cca 12 ohmů a když na něj připojím 12V zdroj, tak hřeje. To by byla dobrá zpráva!

Teď horší: Když změřím kolik je na těch drátech co vedou k zrcátku naměřím při vypnutém zapalování 5,5V, které tam jsou pořád. Ať auto zamknu, odemknu, pustím odmlžování zadního skla, prostě pořád. Když otočím klíčkem, rozsvítí se kontrolky a na drátech skočí 12V, ať je zapnuté nebo vypnuté odmlžování zadního skla. Prostě pořád. Tedy pokud nepřepnu spínač zrcátek do polohy L nebo R, potom je na drátech opět 5,5V.

Takže jelikož mám spínač pořád v poloze vyhřívání, zrcátka by měly hřát vlastně vždy když mám zapnuté zapalování, což není ideální.

OTÁZKA: má to tak být? Mám mít nastaven spínač trvale v poloze L nebo R a pokud budu chtít vyhřívání mám přepnout do polohy vyhřívání?

OTÁZKA 2: Proč je na drátech 5,5V, když není zapnuté vyhřívání? Když jsem místo zrcátka připojil na dráty žárovku, Při zapnutém vyhřívání svítila (12V) a při vypnutém vůbec - čekal bych, že když je na drátech 5,5V bude svítít pohasleji. Ale ona nesvítí vůbec.

OTÁZKA 3: Mám pocit, že ani při zapnutém vyhřívání nehřejou zrcátka natolik, aby z nich odtál sníh nebo uschly kapky vody. Je to to tak v pořádku??

Teď jsem se dočetl v manuálu pro OII, že Vyhřívání vnějších zrcátek je funkční pouze při běžícím motoru a do

venkovní teploty +20 °C. To by asi vysvětlovalo to, že se zrcátka v létě nespálí. Ale je to pro OII. V mém návodě nic takového není...

Mám tento spínač.

post-55712-003952500 1291734185_thumb.jp

Editováno: , autor: jirina5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohuzel zadny, spina to dverni RJ

post-35633-060020800 1291808013_thumb.jp

zkus na draty pripnout nejakou malou zarovicku, podle me tam je to napeti jen pres nejaky odpor v RJ, jakmile draty zatizis zarovickou, napeti spadne, tim meri RJ jestli je zrcatko v poradku

zkousel jsem zrcatka na aute, po chvilce zapnuti na nem neudrzim ruku, zrcatka mi hreji, kdyz rozmrazuje zadni okno a mam prepinac do prostredni polohy

jeden drat zrcatka je spojeny se zemi, druhy spina RJ

Editováno: , autor: zdesim
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdesim: Tak přesně na Tvou odpověď jsem netrpělivě čekal. ;)

Vag mi hlásí chybu : 00928 - Zamykaci jednotka centralniho zamykani: strana ridice (F220)

27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky

Myslíš, že by to mohlo mít souvislost se zrcátky? Protože jinak tu chybu nechápu - všechno mi funguje jak má. Vyměnil jsem spínače zamykací jednotky, ale závadu hlasí pořád.

Celou noc jsem nad tím uvažoval a nerozumím tomu. Když naměřím na drátech 12V a když zrcátko na 12V zdroji hřeje, tak proč když zapojím zrcátko na dráty, tak nehřeje???

Napadlo mě, že třeba může být těch 12V bez proudu a při zátěži to spadne. Proto zkusím připojit na dráty auta 12V žárovku 10W a k tomu měřák. Pokud i při této zátěži bude napětí 12V, jsem v pasti a na opravu použiji kladívko! :):smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdesim:Ty jsi neskutečný!!!! Jak to všechno víííš??? Je to opravdu tak!! Mám radost jako malý chlapec! :) Ale postupně:

Sundal jsem zrcátko spolujezdce a na kabely připojil žárovku. Při vypnutém zapalování (napětí 5,5V) žárovka nesvítí. Po otočení klíčku je na kabelech 12V a žárovka svítí. Tak je to tedy v pořádku. Zrcátko nehřálo protože kontakty byly zaoxidované - stačilo oškrábat a zamáznout lakem. Teď už funguje!

Z toho plyne to, že pokud nemám spínač zrcátek v poloze R nebo L - po otočení klíčku zrcátka automaticky hřejí pořád, což je divné - ale asi to tak má být.

Pak jsem sundal zrcátko řidičovo a zjistil toto: Spírála je spálená a když jsem změřil kabely bylo tam to co tam má být (stejné jako u spolujezdce), ale když jsem připojil žárovku nesvitila. Tak jsem do série k žárovce připojil voltmetr a zjistil, že při zátěži je na kabelech místo 12V - 0V.

A tak jsem tedy podle Tvé rady změřil bílý kabel proti zemi a bylo tam 12V. Hnědý kabel proti zemi nebyl ve zkratu - takže je to jasné! Hnědý kabel je po cestě někde ulomený.

Když spojím žárovku někde na kostru a bílý kabel - svítí! :)

Zdesime MOC MOC TI DĚKUJI!!!!

Jdu pohledat po fóru, jak odlepit a opravit přepálenou spirálu. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

mám octaviu sedan 2003 1.9 TDI 66kW AGR, výbava ambiente

 

je normálne, keď pri odomknutí/zamknutí auta cez centrál, pri otvorení dverí, pri pohnutí ovládačom spätných zrkadiel

a pri zapnutí/vypnutí zapaľovania sa zapne vyhrievanie spätných zrkadiel? prišiel som na to tak, že som zamkol auto v

garáži, vonku bolo menej hluku a tak som počul, že niečo slabúčko hučí. myslel som, že štartér neónky v garáži, ale nie.

aj zrkadlo bolo na dotyk mierne teplé.

 

priložil som ucho k spätnému zrkadlu a hučí ono. po pár minútach prestane. keď som v kabíne, po tých pár minútach

zopne nejaké relé a hučať prestane. čo ale sakra dáva povel na to neustále vyhrievanie?

 

serie ma to, pretože som mal po dvoch mesiacoch vybitú baterku na cca. 30%. a pochybujem, že DO centrálu, hodiny

a rádio v standby dokážu takto vybiť batériu. denne štartujem 4-5x, tie zrkadlá to vyhrieva možno aj 30-40 min denne

 

auto nemám od výroby, som druhý majiteľ. môže to robiť nejaké nastavenie v komfortke?

 

skúšal som odpojiť ovládací panel zrkadiel, vytiahnem konektor, ale stále to vyhrieva. konektor je asi zapojený paralelne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Taky mám proplém se zrcátkama na Octavii 1.9 TDI ALH 66KW 2001. Zrcátka nevyhřívají, tak jsem je sundal obě a když vezmu voltmetr tak je tam 0 voltů. Jakmile zrcátka sundám a změřím napetí na drátech bez zrcátek tak je tam stále 5.5 voltů ať mám vyplej klíček nebo zaplej nebo zamčený auto, tak je tam stále pořád 5.5 voltů. Zrcátka jsem zkoušel napojit přímo na baterku na 12 voltů a obě hřejí. Kde může být problém. Jo a vyhřívání zadního okna funguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mám problém se zrcátkama na Octavii 1.9 Tdi 66KW ALH r.v. 2001. Zracátka nevyhřívají, když zmeřím napětí na drátech a zrcátka jsou zapojený je tam pořád 0 voltů a můžu přepínač dávat do jákékoli polohy, jakmile tam zrcátka nejsou (ať už jedno nebo obě), tak je na drátech napětí 5.5 voltů, ale pořád i při vyplém klíčku a zamčeném autě. Když zrcátka zapojím externě na 12 voltů tak fungují a vyhřívají. Vyhřívání zadního okna funguje normálně. Co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry, ale jaksi sem to napsal dvakrát.

Asi tam bude těch problémů víc, protože se mi třeba natáčí levé i prvé zrcátko zároveň, když dám L a pravé samostatně když dám P (no možná to tak má dělat). Pak jsem zahýbal tím svazkem drátů mezi dveřma a karosérií a najdnou přestalo fungovat osvětlení při otevřených dveřích, stahování oken a ovládání zrcátek. Takže bude asi prodřenej, nebo polámanej ten svazek. To zase bude šílená oprava.

Editováno: , autor: zdeans
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže s tím nastovováním obou zrcátek je to v pořádku. Budu citovat z návodu k obsluze.

Poloha se symbolem vyhřívání uprostřed: Vyhřívání vnějších zrcátek (pouze u vozidel s el. stahováním oken).

Poloha L: Ovládání současně levého a pravého zrcátka (platí pro vozidla s el. stahováním oken).

                 Ovládání levého zrcátka (platí pro vozidla bez el. stahování oken).

Poloha R: Ovládání pravého zrcátka.

No a na VAGu mi to jednou nenašlo Řídicí jednotku komfortní elektriky dveří řidiče a při druhým pokusu tam byl zase problém s napájením Řídicí jednotky komfortní elektriky dveří řidiče, přitom vše ostatní krom toho vyhřívání funguje, takže tam bude asi problém s těma káblama. Takže budu vytahovat svazek a nadstavovat dráty a pak se uvidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takže problém s ŘJ ve dveřích je vyřešen. Jak sem spravoval ty ulámaný kabely, tak jsem si nedal pozor a připájel jsem tři kabely co byly spojené dohromady na kostru což byla chyba (kostra je hnědý kabel a tady ty byly hnědá/žlutá), mají být spojené jen dohromady a nikam jinam. Což jsem dal do původního stavu a vše funguje tak jak má.

Jo a ještě k těm zrcátkům: to vyhřívání zrcátek mi funguje nezávisle na zapnutí vyhřívání zadního skla. Takže kdo to má přepnuto na vyhřívání zrcátek a myslí, že se vyhřívají jen když zapne zadní sklo, tak tomu tak není, aspoň u mě. Leda, že by to bylo těma špatně zapojenýma kabelama. Zítra to ještě prověřím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Pánové popř. dámy:-)

Mám dotaz, přestalo mi fungovat vyhřívání a nastavení zpětného zrcátka řidiče. Dále mi zlobí zamykání na DO dveří řidiče zamykám klíčem a zamkne centrál zbytek..

Dnes jsem se díval na kabeláž mezi A sloupkem a dveřmi a vše OK, díval jsem se a rozebral i přepínač zrcátek, jako nový. Čím by to mohlo být? Hovořilo se tu o jednotce ta je ve dveřích řidiče? Díky moc 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím, koupil jsem Octavii s nefunkčním výhřevem levého zrcátka ale dostal jsem i náhradní, po výměně jsem zjistil že stejně nefunguje výhřev, píše to i v diagnostice, nemá s tím někdo zkušenost? Normálně funguje ovládání a komplet u spolujezdce, dík :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...