Přejít na obsah

Jaky sportovni podvozek a na kolik vyjde?


Luke288

Doporučené příspěvky

Zdar

Tak jsem dal tady na Vás.

Objednal jsem výškově stavitelný JOM s kódem 730002.

Kdo má O2 TDi tak je ta dvojka na konci prý důležitá, dělají se prý dva typy.

Ten podvozek je dělaný větší zatížení těžších diesel motorů.

Házím to sem jen jako zajímavost od prodejce co se tím zabývá, ale možná to už víte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zdar, DOTAZ pro zasvěcený.

Co je pravdy na tom že o Oktávek nejdou poštelovat odklony kol.

Zkrátka že to bude dost do tvaru A při snížení a pohledu zezadu. 

Fakt je že to u těch snížených dost často vídám, mimo RS.

JOM v garáži a ted, když je to aktuální se mimo jiné dozvím tohle, mě poser!!!

Netvrdím že tomu tak je, proto se obracím sem, každý hold neví vše.

Dík za odpověd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akorát bud měnit sériový podvozek u rsky za bilstein b6+eibach pružiny. Tak az to bude na autě tak dam foto. Jinak na podvozku nešetřit zvlášť u aut s vyssim vykonem. Jinak ty B6 a pruziny vypadají moc dobře vysoká kvalita zpracováni (ti kluci německy tohle maj zmakli). Jo někdo tu psal, ze by dal pružiny z rsa tak jsem pro zajímavost zjišťoval cenu ve škodovce a předek je tuším 2350/ks a zadek 1300/ks. To už se vyplatí eibach za 3990,- nebo weitec, h&r kde je cena okolo 5400,-.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 12. 2. 2013 na 4:07, ivanrs napsal:

Nikto nic? Odporucte nieco solidne do 500€

 

Oproti JOMu mohu doporučit TA Technix. JOM jsme přestali prodávat kvůli vysokému počtu poruch a reklamací. V této cenové relaci jsme ho nahradili podvozky od TA Technix, které jsou levné díky konkurenčnímu boji. Štelovák na Octavii 1Z výjde na 5350 Kč. 

 

Jedná se o cenově dostupné podvozky, které lze opravovat po komponentách, protože TA dodává i náhradní díly. Oproti JOMu jsou naprosto bez problémové.

 

Stavitelný podvozek Octavia II

Editováno: , autor: Martinro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky nad tim JOM podvozkem uvazuji je to Nemecka znacka taky by zas nemel byt tak spatnej kdyz si vemez ze pruziny HaR -50mm koupis za 5400,- jen pruziny a stavitelny podvozek od JOMU za 4990,- to je rozdil ale pomer kvalita a cena je jina a pokud to mas na takove normalni jezdeni kdy za rok najedes treba 12 -15tis km tak si myslim ze ok a nejjezdis porad po dalnicich a dlouhe trasy tak by mel vydrzet tady je okta co to ma uz 2 roky z Ostravy a porad drzi

 

 

U sportovních pružin se vždy doporučuje snižovat maximálně do 40mm. Pružina vždy ubírá pracovní plochu tlumiči a tím mu ubírá i na jeho schopnosti dobře pracovat. Při vysokém sníže a porovná pružina podvozek vždy výjde lépe celý podvozek a to i ten největší šmejd.

 

Oproti tomu ke snížení 20,30mm je naprosto ideální pružina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim chlapi, mate nekdo na octave stelovatelnej podvozek od ta technix? Potreboval bych jenom s necim poradit.. diky

takhle kdyz mam nastavano na zadku , tak je to maximalni snizeni ktery muzu mit? protoze mi to prijde skoro stejny jako se seriovym podvozkem ( dle vyrobce by to melo jit snizit az o 60mm ).. jinak me jeste napadlo vyhodit ten stelovak , a pruzinu usadit primo v gume,

post-78899-0-04400800-1384454316_thumb.j

post-78899-0-75119000-1384454319_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím prosím vás o radu , mám možnost koupit sport. podvozek ale majitel ho měl na Octavii 2 Hatchback, a já to chci dát na Combi ,ale Kamarád mě říkal že je to jinačí  že to pasovat nebude je to opravdu pravda , poslal mě tyto odkazy  http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/exterierove-doplnky/skoda-octavia-05-combi-sportovni-podvozek-jom-stavitelny-id:8464.eshop a tento http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/exterierove-doplnky/skoda-octavia-05-sedan-sportovni-podvozek-jom-stavitelny-id:8463.eshop tak nevím jestli stim máte skušenosti poradte prosím dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám na to, vypadá to stejně. Otázka je, zda třeba Combi nemá jinak tuhé zadní pružiny, páč je stavěná na větší zátěž. Ale to je otázka. Třeba u Fabie 1 není rozdíl v podvozku mezi Combi a Hatch. Tam je rozdíl pouze benzín nafta a to ještě jen u pružin. U stavitelného podvozku to je jedno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Je to tenhle výškově stavitelný podvozek Škoda Octavia - tuningard? Normální pružiny bývají sedlé, takže se reálné snížení pohybuje o 1-1,5cm méně, ale to by stejně nemělo být "skoro" stejné. Reálné snížení by oproti hodně ojetým pružinám mohlo být 4-5 cm.

 

Sedí ti ty váhové limity?

Max. zatížení přední nápravy: 1030kg

Max. zatížení zadní nápravy: 1070kg

Editováno: , autor: Martinro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim všechny,může mi někdo poradit jaký o2 1.9 TDi PD zatížení na nápravu?Chtěl bych dát jen snížený pružiny eibach nebo weitech ale z nabídky nevim co vybrat.Chci dát -30mm ale nemůžu nikde zjistit jaký mám zatížení.V TP mám 1050/1050 tak i 1100/1100.A v servise podle vinka taky nic neřekli.A nechtěl bych to mit rozhodně měkčí.Tak jak to je teď,jen aby to šlo dolu.Díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím si, že budeš mít 1050 na přední nápravě a 1100 na zadní. Stačí se podívat do TP, tam je to popsané.

 

Jinak mám na prodej origo pružiny z RS liftbacka, kdyby jsi měl zájem. (zatížení 1010 předek a 930 zadek, ale kolem roku 2010 škodovka měnila nějaké tabulky na výpočet zatížení, protože jinak má RS 1100/1100, já ji mám vyrobenou 2011, proto tam mám něco jiného - toto jsem si ověřoval u Škodovky, když jsem vybíral snížené pružiny)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je škoda,jinak bych je od tebe vzal.Právě že to co jsem uvedl v předchozím příspěvku tak je uvedené v Tp.Největší technicky přípustnà/povolená hmotnost na nápravu kg N.1;N.2;N.3;N.4 : 1050/1050 ; 1100/1100. A v nabídce na pružiny stejně pouze udávaj maximální zatížení přední nápravy 1050 nebo 1100.Jezdim teda většinou prázdnej,ale když už pak někam jedu a ten kufr narvu,tak si to docela sedne.3 lidi a plnej kufr krámů na dovolenku.Tak mám teda vzít ty 1100 kdyz to mělo rso?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ty moje RS pružiny mají právě 1100/1100, protože se jen měnilo značení, jinak pružiny jsou stejné jako na starších RS. Taky jsem koupil Eibach pružiny 1100/1100 a je to ok. Prostě změnili jen zápis do TP, jinak vše při starém.

 

A ty tedy máš zatížení 1050 na předek a 1100 na zadek, dle TP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jak moc ti to sedlo o proti těm rs.Já právě váhám jestli rs nebo ty eibach.Milotec mi foporučili s zatížením 1100.Na těch co tam mám to vypadá jak rs allroad :-) Ale přeci jen to mám na všední ježdění a občas ji potřebuju naložit.Jak to vypadá na tvim rsu s těma eibachama?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...