Přejít na obsah

zahřívání motoru na volnoběh


pamalut

Doporučené příspěvky

Je dobré v zimním období a hlavně při mrazech zahřívat po startu motor na volnoběh ? A jak dlouho necháte motor klepat ? Já nechávám podle situace tak 4-5 minut aby promazal a hned jedu. ;) OCTAVIA 1.9 TDI,81 kw.

Editováno: , autor: pamalut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zahrievat auto na mieste je BLBOST sadni a jazdi. samozrejme nesmies ho vytacat. inak posledny tyzden som isiel v noci pri -18 a auto sa pri stati ochladzovalo (po 5 minutach co som bratovi startoval auto cez kable klesla teplota z 90 na cca 70 stupnov) takze pri drncani na neutral sa ten motor fakt bohvieako nezahrieva

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

píše to aj v manuále, státie na mieste škodí motoru, v zápche treba pustiť kúrenie na vyšší výkon, zapnúť vyhrev sedačiek, svetlá, atd... :palec2:

tak ma napadlo, ako je to s nezávislým kúrením, je pri tom naštartovaný motor a škodí mu to?

Editováno: , autor: wrccko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zahřívání jakéhokoliv TDI je zbytečné je to přímo zhovadilost ten motor neskutečně trpí a to nemluvím o TDI PD tam je to ještě vědší markanta takže tdi nezahřívat ,ale normálně zahřát jízdou a žádné vytáčení !!!!!!!!!!!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

o zahřívání na místě jsem slyšel pro i proti,já říkám blbost

já to dělám tak že natočím auto,sundám clonu z okna,hodím do kufru sednu,pásy a valím,takže něco málo přes půl minutu?to je ideál a točím max. do 1900ot.

ale někde už jsem to zminoval,tuším u spojek,a co nákladáky?než nafoukají vzduch tak taky točí min.5 - 10 minut než vyjedou a taky jsou to TDi,no ale tam to asi jinak nejde!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zahrivat klapanim na miste je blbost. Motor se prohriva pomalu, takze olej je dlouho tuhej a pri volnobehu ma melej tlak. Z techto duvodu se nedostava kam se dostavat ma. A dalsi vec je ze se dostava pri takovemhle zahřívání motoru pronika palivo do oleje, coz vede k znehodnoceni vlastnosti oleje. Navic v nemecku je i toto zahrivani motoru pokutovane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

teď jen tak mimo mísu, bo často vidím taxíky stát a klapou na volnoběh i 2 - 3 hod., když nemají zrovna nějakého klienta. A když jsem se bavil s majitelem jedné větší Taxi společnosti tady u nás, vše má v TDi, tak žádné závady na motoru nemá. Auta mají nalítáno i přes 500.000 Km. Beru v potaz, že je motor zahřátý jízdou, nicméně, v tom mrazu se stejně ochladí během pár minut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...