Přejít na obsah

Ložisko na spojce?


m.s.k

Doporučené příspěvky

Já to nakonec řešil převodovkou z 1,2 47KW 6V ( GSB), kterou jsem koupil za 2500,- Kč, v dobrým stavu a prdnul jsem ji na svou 1,4 16V 55KW, převodovku jsem sundaval podruhé a trvalo mi to 10 hod. i s kompletací, měl jsem auto pouze na kozách. Najezdil jsem s hučícím ložiskom 25 tis. a už to bylo nesnesitelný. Zato teď je to znovu požitek z jízdy. :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvakin: na 99% to je ložisko hriadeľa prevodovky ja som platil za opravu 100€ + nahradný diel + olej (dal som original), ale automechanik mi povedal že ďalšou opravovou bude už výmena prevodovky lebo ten hriadeľ kde bolo to vybyté ložisko tak že už má vôlu a že už ďalšia výmena toho ložiska by bola možná ale moc by to nepomohlo, takže som sa ho hneď spýtal čo keby zoženiem prevodovku čo sa dáva k motoru 1,2Tsi a povedal že neni problém len sa musí potom pravdepodobne nastaviť správne hodnoty v RJ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím všechny, mám tento dotaz. Před pár dny jsem koupil Roomstera 1,9 TDI 77 kW - najeto dle tachometru, servisky 60000 km. Po zahřátí a ujetí více km se ozývá hučení někde od převodovky. Po sešlápnutí spojky je ticho. Opravdu čím delší cesta a více zahřátý motor, tím více hučí. Můžete prosím poradit. Zdá se mi že v tolika km je dost brzo na nějaký velký problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Ahoj lidi rád bych se informoval jestli mám řešit svůj problém s autem. Je to Fabie II 1.6 16V TDI a problém je, že když jedu a zařadím rychlost z 1. stupně na 2. tak něco sem tam lupne. Někdy jo, někdy ne. A to samé to dělá když pouštím spojku. Musím jí pouštět opravdu pomalu aby to neluplo. Znepokojuje mě to. Mám najeto 91000 poctivých km žádné stočené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hold si na to musím asi zvyknout :( jak to pojede jak má a bez problému i po městě a doveze mě to do práce každý den 5km a pak bude vozit trasy do 20km a dvakrát do měsíce těch 100-200km tak budu nad míru spokojenej a cvakání přežiju.. jinak je to drak.. jede jako o život :) jednou se mě povedlo zvednout přední kola téměř do vzduchu na 2. stupeň :D jak jsem zkoušel co to dokáže :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím, mám FII Htp a problém. Při volnoběhu a sešlápnuté spojce je všechno v pořádku, ale když ji pustím tak se mi začne ozývat takový rachtavý zvuk . Sešlápnu - přestane. Pustím - začne. Je dobře slyšet když se sehnu k levému kolu u řidiče. Najeto 5000 km. Nemá někdo tip co by to mohlo být ?

 

 

Zdravím ten rachot co slyšíte tak je ložisko na spojce kdyz je spojka uplne na podlaze tak to přestane kdyz ju poušti te tak to taky slyšíte a kdyz pustíte uplne tak to zas rachoti

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Mne to tiež rachotí pri pustenej spojke,pri zatlačení na podlahu to prestane a ke´d na voľnobeh pridám na neutrál tak je počuť ako písal skorej "karcent" zvuk ako zotrvačník,natočil som ten zvuk na mobil a neviem ho tu dať,ako na to,skúsil som plný editor,vybral zvukový súbor no nenahralo to.

Editováno: , autor: kimmi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...