Přejít na obsah

Jaké palivo dáváte do své benzinové OCTAVIE?


kenny_fx

Doporučené příspěvky

Zdar, chtěl bych tady vyvolat novou diskusi o tom jaké palivo čepáte do benzínových motorů. A jaké pozorujete změny.

Já osobně beru na Shell klasickou natural 95. Někdy zkusím V-POWER 95 ale asi žádný rozdíl ve výkonu (možná to čístí a chrání motor - nevím).

Co Vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

ja do svojej Octy lejem Shell V-Power Racing alebo OMV Carrera 100. Mám odskúšané, že motor ma jemnejší a plynulejší chod, ide tichšie, možno je to môj subjektívny názor, ale aj ťah to má o máličko lepší. Ale dávam to tam aj preto, lebo to nejde z môjho vrecka, 90% km čo nabehám vlastným autom je na služobkách. Takže komplet palivo + amortizáciu platí zamestnávateľ,...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tankuju pouze u Shell a to V-power a někdy V-power Racing.Mám moc rád své auto a proto chci pro něj to nejkvalitnější!!!!

REKLAMA

:smich: Mooc pekne napisane,jak z reklami,ale je to i so mnou tak isto,tankujem V-Power,W-Power racing som v skotsku este nevidel,a ked nie V-Power tak BP unleaded 97,95 vobec,nepozeram na tych par halierikov ako niekdo ze je tam a tam lacnejsi,skusal som rovnaku trasu s 95 a potom s V-Powerom a rozdiel bol.

Kdyz chcete aby vas motor shel tak proste shel :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od začátku co vlastním Octu, tak tankuju Shell V-Power, natural 95 jsem dal jen jednou a to když jsem byl poprvní tankovat do Octy a musím říct, že s V-Power je auto tišší a asi i trošku líp jede. Zkoušel jsem i OMV Carrera 100, ale od V-Power jsem rozdíl nepoznal, tak jsem zůstal u Shelu a sbírám rovnou i bodíky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak co se týká renomovaných prodejců, tak tam je to jedno, protože když jsem dělal nějaký čas na skladu Čepra tak tam jezdily cisterny jak na běžícím pásu a pokaždý od jiný čerpačky a všichni brali palivo z jedný roury. Takže žádný rozdíl. Tyto čerpačky si aditivaci na vyšší cetanová, nebo oktanová čísla provádí sami, ale základ je stejný. Ale těm pokoutným soukromníčkům se raději vyhybám. Jejich zisky za můj motor- ani náhodou. To si raději 2 Kč,- na litr připlatím. Ale každý svého štěstí strůjce, jednou natankuješ a pak :wallbash::wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tankuji u Shellu, OMW a Benziny a vždy jen na jednom max. dvou místech

SHELL: Výstavní ev.č. 2/15, 149 00 Praha-Háje, Praha-Vídeňská

OMV Praha, jižní spojka, Směr ČERNÝ MOST, Československého exilu 1912/2

143 00 Praha-Modřany

BENZINA Praha 9 dálnice D11 km 3, směr HK, Praha 9, 193 00

:palec2:

Editováno: , autor: perníkář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po odzkoušení V-P (98 nebo 100 oktanů na denní trase nemám) a zjištění, že subjektivní rozdíl proti N95 je pouze v nepatrně tišším projevu motoru tankuju, vždy tam, kde je cena nejníž, což jsou za poslední 4 roky výhradně a jen noname pumpy včetně "jézéďácké" skoro před domem, teď se k nim přidalo nově postavené Tesco. Ani jednou jsem nezaznamenal problém. A na dovolených v Rakousku běžně tankuju N91, opět bez výraznějčího rozdílu.

Na druhou stranu, u minulého auta, Felda 1.6 Cimbu tuning, byl rozdíl při lepřím benzínu znát jednoznačně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slovnaft 95:) Ale pri kupe noveho auta (1,4 TSI) mi odporucali pri dlhsich trasach nacapovat 100 oktanovy...Predajca tvrdil, ze to nie je placebo efekt, ze vraj to sam pozna aj na svojom S2 3,6...

BTW: OMV mi v nasom meste nikto neodporuca (alebo aspon netankovat z poslednych 2 stojanov-riedenie benzinu - potvrdene aj inspekciou)!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Už dva roky beru od Globusu N95 a po razantním poklesu jsem zkusil N98 u LukOil a je to parádička a zatim zůstávám na N98, až bude za 30kč/litr asi se vrátim na N95 ... jinak poznatek, N98 z LukOilu je takovej živější než od Globusu, kde mi přijde jak N95, kdyby jinak nesmrděl, tak bych si dovolil říct, že pod N98 prodávaj N95 ... :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...