Přejít na obsah

Vypadek TURBA?


sejvi

Doporučené příspěvky

Zdravim, chci se zeptat odborniku - dnes se mi stala nemila vec! Pri studenejsim motoru (rucicka teploty jeste nebyla na stredu, 90°) jsem chtel predjet auto, tedy slapnu na plyn a citim jak se zapina TURBO - behem 2-3s pri seslapnutem plynu najednou TURBO vypadlo! Proto zpomaluji a na rovince zkousim seslapnout plyn na doraz a TURBO nenaskocilo. Po vypnuti motoru a znova nastartovani TURBO jede zase bez problemu. Nevite co se stalo? Kde by mohla byt zrada? Je to vazne nebo jen chvilkova "nemohoucnost" meho auta? :kol-14:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec mám ten samý problém,mám rok 03,81kw najeto 115000,prostě auto najednou přestane tahnout,zastavím chcípnu to,nakopnu a jede dál normálně,kdyby to byla zatuhlá regulace tak by to nejelo pořád ne?Otec má rok 97,81kw a má ten samý problém,že by vrozená vada octávie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se více než půl roku trápil se stejným problémem, zkoušel jsem měnit všechno možné, čistil lopatky u turbíny, nakonec TDIfun proměřil a INDI za půl hodky opravil a už jsem zase lítal 200. Já měl zatuhlou a zrezavělou podtlakovou regulační baňku na turbíně, která se musela vyměnit.

Ještě jednou velké díky Zdeňkovi a Petrovi :palec2:

Mimochodem, měl jsem to po známostech ve dvou značkových servisech na diagnostice, kde se snažili měnit váhu a N75 a nakonec radili celé turbo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když všechno selže, tak jedině vyměnit auto... o výpadcích turba tu bylo napsáno už tolik a vždycky je tam příspěvěk, diagnostika a zaject za někým kdo tomu rozumí! Bohužel lidi to dost dobře nechápou :) Raději měsíc (nemyslím konkrétně tento případ) ptát a psát na netu, než se sbalit a holt vyrazit za někým kdo umí a ne jenom čumí ;) (P.S.: já taky spíš čumím, umím ale zase něco jiného) :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Chlapi, všechno jsem pročetl i jiných tématech a fórech, ale potřebuji poradit jak postupovat dál.

Diagnostika provedena, regulace turba promazána, chodí perfektně. Hadice zkontrolovány, nový N75 ventil. Dělal jsem to s mechanikem od Škody, když se podívám za motor tak je vidět při vysokých otáčkách že táhlo od baňky pracuje, takže lopatky to nejsou. Dokonce váha vzduchu nová (i když s tím přímo nesouvísí).Výpadky ale přetrvávají u studeného (lépe řečeno ne plně zahřátého) motoru dál.

Poraďte prosím jaký další vylučovací postup zvolit. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem byl za technikem a ten mi jednoznacne rekl ze musi TURBO ven a ze se musi rozebrat a vycistit. Ventil n75 je pry v poradku.

Z jineho fora:

Kdyz nebudes jezdit jak duchodce, tak se ti TURBO usazovat nebude, resp bude, ale v norme. kdyz s tim jezdi zenska, turba vubec netlaci a lopatky se poradne nenaklapi, protoze to neni potreba, jezdi v nizkejch a nic netlaci, proto se to zasira, kdyz tomu nalozis cas od casu, pekne to profouknes a neni problem.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když si to tu pročteš a nejsi úplně tupý, tak to řešení najdeš.

Je to tu napsané několikrát.

Ahoj, taky mi obcas v zaberu vysadi turbo. Rad bych zasel na diagnostiku k profikum.

Jsem ale z Prahy a na Ostravsko je to trochu z ruky.

Poradi mi nekdo kam zajet na kvalitni diagnostiku TDI za rozumnou cenu v Praze a okoli?

Dik. pac.

:):help::)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stalo se mi to samé dneska...Při 210 se rozsvítila kontrolka motoru, auto nereagovalo na plyn. Motor mi dovolil točit pouze 2000 otáček / minutu. Když sem vypnul motor a zase nastartoval, kontrolka elektroniky motoru svítí dál, turbo někdy jede, někdy ne. Prosím o radu. Mám Octavii I 96kW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím mám podobný problém, občas se mi stane že mi auto spadne do nouzáku, jezdím svižně proto říkám že se to stane občas a ne vždy když motor točím do vyšších otáček. byl by tady někdo kdo by se na to koukl a zjistil co s tím díky předem

Chce to nalogovat ,můžem ve Vyškově B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...