Přejít na obsah

Dětská autosedačka


cartmanko

Doporučené příspěvky

Zrovna před týdnem jsem poprvé nainstaloval a malá v ní jela poprvé a byla spokojená, mám tu cybex s pultíkem (někde výše jsem dával odkaz) Malý už bude tedy v únoru rok, je v zimním oblečení a nezdá se že by jí něco vadilo, byla z toho vyvalená, že najednou vidí dopředu a ani nedutala :-) . Co vím tak Romer je taky dobrá značka. Sedačku mám pochopitelně vzadu napravo ve směru jízdy.  K sedačce jsem si i koupil takovou spec. podložku pod ní abych nerozedřel čalounění třeba a takovej kapsář na zadní stěnu sedadla spolujezdce proti okopání (i když to není úplně ještě a u Rapida už vůbec ne zapotřebí, ale kapsy se hodí). 

http://www.slune-cz.cz/diono-chranic-autosedadla-stuff-n-scuff/

http://www.slune-cz.cz/diono-chranic-autosedadla-grip-it-black/

http://www.slune-cz.cz/autosedacka-cybex-pallas-2-fix/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

černej, ale dobrej humor  :kol-28:

Každopádně na to sedadlo patří vždy nejzranitelnější člen rodiny, tedy logicky 3 leté dítě bude asi méně zranitelné než 3 měsíční novorozenec. Tedy novorozenec by šel za spolujezdce. 

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

této otázce se prostě při druhém dítěti nevyhneš. Řešil jsem to stejně, jak píšeš - nové dítě je vždy větší miláček rodiny :-) Ale skoro bych se vsadil, že novorozenec je ve skořápce méně zranitelný, než větší dítě v sedačce. Větší dilema ovšem nastalo při třetím dítěti - to ti totiž dojde, že nejbezpečnější místo je uprostřed, jenže tam se ve Fabii nedá dát sedačka, takže tam skončil ten největší klacek :-) Naštěstí to bylo jen dočasné řešení...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta podložka a kapsy je dobrý nápad o tom popřemýšlím. Ještě mě napadlo přidělat na zadní sedadlo tablet. Jestli to teda nějak bezpečně půjde. Hlavně doufam, že malá tam nebude zvracet. Co jsem slyšel, tak si lidi hodně chválí Roomster, děcka mají dobrý výhled z oken a není jim blujno :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fotrik, já mám sedačku na již sedící dítě od Maxi-Cosi (model Tobi) a pro větší dítě od Cybexu ( ta má isofix, ale jde použít i bez něj ). Pro mimčo jsem měl vajíčko od Chicco, ale ta už je 9 let stará.Nevím která je dnes dle testů nejlepší.

Osobně bych dal v testech přednost bezpečnosti před ostatními hodnotami. Sedačku koupíš, dítě nikoli.

Jinak v autě už mi děti blinkali, tomu se nejspíš taky nevyhneš ( o čokoládě vylitém pití a nadrobení jídla nemluvě) - to holt k tomu patří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vozím kyblik. A jak dítě roste, roste i kyblík.[emoji2]

1. várku máme do 30km. i s kinedrylem.

to máš dobrý, to alespoň víš, co tě čeká. Naše děti téměř nezvracej, ale občas to znenadání přijde a ty následky jsou pak horší - loni to byl například kontaminovaný týdenní nákup. Vtipné bylo i znesvěcení knírače, kterého jsme vezli na stříhání. Manželka tvrdila, že to nevadí, protože ho před tím stejně budou koupat :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já koupil od kamaráda Römer baby-safe plus II a na inzerát přikoupil isofix základnu, protože jsem to tam nechtěl pokaždý zdlouhavě poutat. Sedačka je hodně dobře hodnocená co do bezpečnosti a tam jsem nechtěl dělat kompromisy. Co se týče místa, tam už je to horší. Když vidim ty malinkatý noname vajíčka, bál bych se do toho dítě dát. Já to tam teda všechno nacpu, ale před dětskou sedačku už se nikdo nevejde, protože přední sedačku musim mít hodně vepředu. Takže máme dvoumístňáka + dítko. Sedačka je prostě robustní.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Ahoj

 

Využiju toto vlákno k dotazu na konkrétní autosedačku, kterou vybírám. Mám vyhlídnutou tuto:

http://www.joiebaby.com/product/trillo-lx/

Zajímá mě pár věcí, možná se to budou zdát jako jednoduché dotazy, ale nemám s tím moc zkušenosti.

Dle specifikace lze sedačku připevnit na ISOFIX. Fábie I ISOFIX má, tak by neměl být problém, snad. Ale zajímá mě, autosedačka je připevněna k autu opravdu pouze pomocí dvou konektorů ve spodní části sedáku vzadu? Není připevněna pomocí žádného třetího bodu?

A prý je možné tuto sedačku použít i bez ISOFIXu, pouze s pásem. Rozumím tomu správně, že v tomhle případě sedačka není k autu nijak pevně připevněna a drží ji pouze tříbodový pás, kterým je zároveň připoutané i dítě v sedačce?

Díky za rady.

P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za kolik tato autosedačka je? Je to čína. Každá autosedačka s Isofixem má tři body, třetí bod je pás se sponou který se zahákne za háček zezadu sedadla. Ano buď použiješ Isofix a dítě připoutám potom pásem a nebo Isofix nepoužiješ (třeba v autě co ho nemá) a připoutáš dítě pásem z auta a pás drží dítě tak i autosedačku tzv. Universal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za informace k instalaci sedačky. Tato sedačka nemá nějaký ten pás se sponou na připevnění zezadu sedadla. Co jsem ještě zjistil, tak jejím dalším připevněním je už jen pás, který poutá i dítě v sedačce.

Nevím, kde se sedačka vyrábí. Dá se sehnat na netu už za 2900kč. A dle jednoho loňského testu dopadla dobře, tak snad nějakou kvalitu bude mít. http://auto.idnes.cz/specialni-priloha.aspx?y=automoto/test-detskych-autosedacek-2015.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...