Přejít na obsah

Nakodování denního svícení


rudolfv

Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

Pisete niektory ze mate nastavene denne svietenie stretavacimi svetlami -Amerika , je toto svietenie v sulade s vyhlaskou ? Je toto pri kontrole v poriadku alebo robia policajti problemy? Chcem si to nastavit (nie cez hmlovky) a pri kontrole by som sa vyhovoril ze svetla svietia automaticky pri otoceni kluca a prepinac svetiel je v polohe 0. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Amerika přes blinkry je prasárna co nemá na osobním autě v Evropě co dělat (opovažte se někdo argumentovat náklaďáky!)...

Až vás někdo na kruhovém objezdu sestřelí, protože si bude myslet, že jste odbočovali, tak se nedivte, sám jsem takhle málem sestřelil golf V na kruháku u Ikei na ČM.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Amerika udělá pouze to, že v případě ponechání denního svícení pomocí hlavních potkávacích světel ti za dne nebude svítit i zadek a při setmění se k tomu zadek rozsvítí, když to bude na mlhovky, budou za dne svítit mlhovky bez zadních světel (na 50% svítivosti doporučuju) a po setmění se přepnou na hlavní potkávací a zadní světla. Navíc se při zařazení ruční brzdy za dne (v době kdy svítí denní svícení ) světla vypnout

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, mino22 napsal:

Risknem tu Ameriku , ale nie cez hmlovky , nechcem dráždiť . 

 

Ja te chapu. A rikam ti, ze mam Ameriku dokonce pres mlhovky a v zivote jsem s tim nemel problem. Takze Amerika pres hlavni svetla by mela byt uplne v pohode.

 

Proc tady karlos vytahuje blinkry je pro me zahada (i kdyz vim co mysli).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

denní svícení přes mlhovky je v pohodě, sám jsem tak jezdil roky a úplně bez problému včetně Prahy, dálnic, vždy v pohodě...

 

Proč vytahuju ameriku, většina lidí pod amerikou chce rozsvítit blinkry vepředu, omlouvám se za nejasnost mého příspěvku, jen jsem na to chtěl upozornit

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
V 22. 2. 2009 na 10:17, mischicka napsal:

Mě taky nezhasínají, MR 06.

Používám to úplně stejně, jediný rozdíl je, že mám Ameriku, takže když je zatažená ručka, nesvítí ani při startování.


Ahoj,
a jak se to tedy chova, kdyz jedes autem, dojedes kolonu v kopci, das rucni rzdu...tak svetla zhasnou??? Dekuji za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co chceš ještě víc psát, je to tu popisované snad milionkrát.
Pokud je aktivována fce Amerika a povolené denní svícení pomocí mlhovek, tak nastartuješ a v případě že není zatažená ruční brzda, tak se ti rozsvítí mlhovky a zadek je vypnutý, jakmile zatáhneš ruční brzdu, vypnou se i mlhovky a auto nesvítí vůbec (takhle je to správně). Pokud máš nastavené denní svícení na mlhovky ale aktivovanou fci Skandinávie, tak ti po nastartování svítí mlhovky, zároveň s obrysovkama jak předu tak i vzadu (tak to správné není protože s denním svícením nesmí svítit žádné další světlo v předním reflektoru) a tuším že po zatažení ruční brzdy se nic nemění. Samozřejmě do toho všeho vstupuje režim přepnutí (ať už světelným senzorem nebo manuálně kolečkem) světel z denního na potkávací světla, v tu chvíli se zhasnou mlhovky a přepnou se potkávají světla (u fce Amerika se zapne i zadní obrysovka a po zatažení ruční brzdy zůstává všechno svítit). Srozumitelněji už to napsat nejde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím ,
Mám Octavia II fl rv.2009 z DE, maxidot.
Když mám světla v poloze 0 (vypnuto) svítí denní svícení, ale když dám světla na auto tak přes den denní svícení nesvítí klasická světla když se sešeří svítí normálně, Jde mi o to jestli jde nějak nastavit aby svítila i na auto. ? díky za odpovědi :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim, nemá někdo zkušenost s tímhle ovladačem světel s přechodkou která má v sobě čidlo na světlo? Mám v octavii II r.v. 2005 pouze klasicky ovladač světel a chtěl bych tam dát ovladač s funkcí automatického svícení. (ale nemám čidlo stěračů ani čidlo denního světla)

Díky za rady, Kory.

 

Schránka 01.jpg

Schránka 02.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Bohužel nějakou shodou okolností, i když se do světel nesahalo, přestaly svítit světla pro denní svícení v nárazníku. Přes diagnostiku nejdou nastavit, jako denní svícení jdou nastavit jen mlhovky. Čím by to mohlo být, občas to házelo chybu levého nebo pravého světla DS? Teď nejdou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Kluci co sem píšete, že máte problém, jako sorry, ale napsat "nazdar, mám 2010, světla denního nejdou, co s tím asi tak může být" to je otázka za zlatého bludišťáka... Vždycky je třeba uvést všechny okolnosti, jestli jste něco dodělávali, jestli se něco opravovalo, nebo jestli je to originál z výroby a jen to přestalo z ničeho nic fungovat atd.

Možné závady jsou u dodělávek - špatné zapojení, nenakódování v jednotce (v maxidotu nic nenakódujete), musíte mít pro verzi AUTO sklo s čidlem - ty ovladače s externím čidlem nefungují dobře a spolehlivě, je důležité pro takovou nějakou funkčnost nalepit to čidlo přímo před čelní sklo a i tak to nebude jako originál.

Pokud přestane denní svícení fungovat z ničeho nic, je problém nejspíš v elektrice (žárovku snad každý zkusí vyměnit jako první a zkontrolovat pojistku taky).

Takže pište všechny informace kolem problému, máte potom větší šanci, že Vám někdo odpoví a poradí. To platí ve všech sekcích, nikdo se nechce zabývat všeobecnou otázkou, protože těch věcí může být spoustu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Octavia II, 1.6 fsi, 85kw, rok 2007, před face.

Dobrý večer,dnes jsem dostal od známého tento přepínač viz. odkaz https://www.aliexpress.com/item/32697967815.html?af=3964280_770&utm_campaign=3964280_770&aff_platform=api&utm_medium=cpa&afref=https%3A%2F%2Falipromo.com%2Fredirect%2Fcpa%2Fo%2Fqc7reh52e3gqzgbgfcqyrg8obbybdl5m%2F&cn=45qeykvagg6vklnbt9dqnov3unq53pll&dp=v5_45qeykvagg6vklnbt9dqnov3unq53pll&cv=38908697&product_id=32697967815&sk=_dVbW2qK&aff_trace_key=747cf588763649bb87b376c1d40199f2-1597248550456-05448-_dVbW2qK&terminal_id=22c1e4d463c14b7fbf1a204018d59cc9&utm_source=epn&utm_content=38908697&aff_request_id=747cf588763649bb87b376c1d40199f2-1597248550456-05448-_dVbW2qK    zapojil jsem ho ale když to přepnu na AUTO nesvítí nic a když zakryji čidlo rozvití se vše jako na 4 poloze. Stačí jen do nastavit na diagnostice aby svítili mlhovky na 40% ? Nebo jestli stačí někde něco přepojit nebo do zapojit nebo poslední možnost budu muset dodělat denní svícení do mřížek vedle mlhovek případně nezkoušel stě to někdo kam přivézt napájecí vodič od světel denního svícení , https://a.aliexpress.com/_BSFUA2 toto sem našel na jednom fóru ? předem moc děkuji za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk odbral (a) toto téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...