Přejít na obsah

Koroze karoserie


Jan155

Doporučené příspěvky

Se zárukou nevím jsem 3. Majitel. Auto je rok výroby 7/2004 a po celou dobu jezdilo do škodovky a pouze já jsem na první výměnu rozvodů a oleje jel jinde. Tak fakt nevím jestli se zárukou uspěju:(

 

Pocet majitelu na zaruku nema vliv. Kontroluji pouze servisni knizku, pokud jsou tam vsechny razitka z prohlidek tak bys nemel mit zadny problem. Pokud ti tam chybi posledni prohlidka a uz jsi ty kilometry kdy mela byt o hodne prekonal, tak te dost mozna poslou do haje. Alespon se pro priste poucis, ze snaha usetrit par stovek se opravdu nevyplaci. Jsou tu ale i lidi, co se zarukou na korozi uspeli i s ne zcela dobre vyplnenou servisni knizkou. U me to bylo vzdy to jedine co resili, plus samozrejme jestli auto nebylo v tom miste bourane. Vzhledem k tomu, ze toto je zaruka smluvni, na kterou nemas narok ze zakona, tak si muzou v podstate diktovat podminky jake chteji, i kdyz je jasne, ze provedeni prohlidky tam ci onde nema na to, zda to zacne rezavet, vubec zadny vliv.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak včera jsem volal asi do 5 autorizáků a ve třech mi řekli, že se mám dostavit a že to nafotí a pošlou do škodovky ke zhodnocení i přesto, že tam mám jeden záznam - ten poslední s výměnou oleje a rozvodů u neautorizovaného servisu. U dvou mi ale řekli, že podmínka je vyplněná serv. knížka všemi záznamy od autorizovaných servisů a že když mám poslední záznam odněkud jinud, že ani nemusím jezdit. 

 

To mike_k: Neměl jsem žádnou snahu ušetřit pár stovek prostě jsem dal auto do servisu, kde 6 let jezdím se svou fabií a jsem maximálně spokojen. Navíc moc dobře všichni víme, že práce a díly v autorizovaných servisech jsou napálené a když jsem taky viděl jak mi opravili elektroinstalaci u autorádia při vykradení tak mi bylo špatně (to se i Jarda Rolbař chytal za hlavu) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať jdou do prdele s tou jejich podmínkou dělat vše u nich, za ty roky z tebe vytahají dost a ještě kolem toho dělají pupínky a přitom toho leckdy víc zkurví než spraví. Nemaj dávat záruku tolik let když jim to reziví a pokud jí dají tak mají řešit rez karoserie a ne ostatní věci kolem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj moje řeč. Nicméně verdikt zní tak, že kvůli jedné výměně oleje a rozvodů mi záruka nebyla uznána a tudíž musím opravit za své. Nicméně dnes jsem si všiml, že pravý přední blatník, lépe řečeno hrana nad kolem je od kamínků celé otřískaná až na plech a koroze tam začíná taky, tudíž mě napadlo jestli ta koroze na prahu se nemohla přenést z blatníku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 5 měsíců později...

chtěl jsem jen říct (pokud je to tedy jen na tom rantlu), že i když to uděláš blbě, tak budeš mít ještě několik šancí to udělat dobře, aniž by ti to hyzdilo auto.Tohle vypadá jen na omáčklou barvu. To, co je opár příspěvků výš, je podstatně, podstatně větší problém

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Řešil jsem zda použít na drobnou opravu místa prahu, které není viditelné (viz moje fotka výše), Hammerite nebo něco jiného. Kontaktoval jsem pana Denera, což je odborník na barvy a věnuje se jim přes 30 let a doporučil mi U2000 Pragoprimer Antirez. Je to v podstatě taky barva se stabilizátory koroze....ale je to spodní barva. Je dále přetíratelná další jakoukoliv barvou. Máte s tím zkušenost Vy? Co by jste použili. U Hammeritu píšou, že na pozinkované plechy by se měl nejdřív použít základ od Hammeritu. Jinak ten Pragoprimer koštuje 400 Kč za 0,8litrů a v menším balení se nedělá. Já potřebuji množství srovnatelné s velkou štamprlí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pan Dener je celkem známá tvář. Je to sice odborník, ale zároveň zaměstnanec nějaké firmy, takže ti vždy doporučí jen a pouze její výrobky. Takže na to je třeba pamatovat.... Moc to řešíš a koroze zatím postupuje :-) Napatlal bych to tím Hammrem, zinek už tam žádný není, to je snad z fotky jasné, ne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě. Je zaměstnancem firmy a doporučuje jejich výrobky. Nicméně jsem četl o tom Hammeritu, že natřít s ním něco není problém. Barva i po 3 letech vypadá jako by se nic nedělo, ale co se děje pod barvou...z toho je pak člověk nemile překvapen. Nevím mám to očištěné a potřebuju to zakrýt než nasněží nebo začne mrznout. Pak už se bude jen těžko natírat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...