Přejít na obsah

Swing


Doporučené příspěvky

Prosimvas swing me začal vybíjet baterií.. nevíte nějakou radu jak to opravit? Nebo někdo na prodej Bolero? :(

na internetu jsem se dočetl ze je třeba vyměnit nějakou gateway .. ani nevím na co tam je ale koukal jsem ze stoji 1500. Pomohlo by me to? Je to přemrstena cena?

Editováno: , autor: Petrkiller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Nechci zakládat nové téma, tak bych s dovolením příspěl sem.

 

Mám krátce starší Fabii II ve výbavě Elegance, r.v. 2011, rádio Swing. Chci se zeptat - mělo by mít auto v tomto stupni výbavy v tomto roce výroby "od základu" MDI port? Zkoušel jsem ho hledat podle návodu (měl by být v odkládacím kastlíku spolujezdce), ale buď jsem totální debil, nebo tam není. Mohl by mi někdo poradit, jestli ho hledám marně, nebo jestli je "schovaný" někde jinde? Nabyl jsem dojmu, že ve stupni Elegance by to ten port mít mělo, ale už ztrácím víru :-D

 

Díky za radu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mám ještě jeden dotaz ke swingu - dá se nějak docílit toho, aby se při přehrávání CD s vypálenými MP3 zobrazovalo něco inteligentnějšího, nežli "FLD 1...n" pro složky a "TRACK 1...n" pro skladby? Snažil jsem se nastavit vypalování přesně podle návodu k rádiu, ale stejně se mi to zobrazuje jen takhle hloupě... Díky za případnou radu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, po stisknutí INFO se ti musí objevit menu nad funkčními tlačítky a těmi potom přepínáš požadované zobrazení. Je to napsané v návodu k rádiu na straně 10. Jen tam chybí informace, že nejdřív musí být co zobrazovat, tedy hudební soubor musí obsahovat ID3 tag. Tak ne, je to tam a také je tam, že když "není ID3 tag k dispozici, zobrazuje se název adresáře nebo jméno souboru."

 

IMG_20170929_184222_.jpg

Editováno: , autor: JayBee1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahaaa, děkuju, pánové... přiznám se, že návod k rádiu jsem až tak podrobně nečetl - vyhledal jsem si tam jen to, jak se musí nastavit vypalování (délky názvů, ISO atd.), aby to přehrávač v pohodě "schroupal". Nějak jsem pod vlivem "běžných" CD přehrávačů, které to povětšinou zobrazí automaticky, nepředpokládal, že musím zmáčknout ještě další tlačítko.

 

Soubory by otagované být měly, v mobilu či jiných zařízeních se mi ukazují bez potíží.

 

Díky! ;-)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zobrazení názvů složek i skladeb funguje po stisknutí tlačítka "INFO" korektně, jen se zase v tomhle pohledu nedá přecházet mezi jednotlivými složkami, ale jen skladbami v dané složce - jak čudlíky se šipkami, tak pravý otočný knoflík přeskakují mezi skladbami. Když chci listovat mezi složkami, musím zmáčknout "INFO" a vrátit se zpět na pohled "FLD 1", tam mám pak nad ovládacími tlačítky nápis "FLD UP"/"FLD DOWN", tam přepnout a přes "INFO" si pak zpátky zobrazit, co je to za složku... Nebo dělám něco blbě? Návod (zde: https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Octavia_1Z/11-2012/Radio/Swing/A5_Octavia_Swing_CarRadio.pdf) jsem si procházel a o tomto jsem tam nic nenašel... :-)

Editováno: , autor: Pictus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že to funguje přesně tak, jak píšeš. Je to popsané ve správném návodu k tvému rádiu na straně 9. Swing je holt obyčejné rádio s limitovaným počtem ovládacích prvků a relativně malým displejem. Funkce zobrazení informací z tagu je doplňková, z hlediska ovládání jakoby o úroveň dál. Když se chceš pohybovat adresářovou strukturou, musíš zpět na základní obrazovku. Ale kdo ví, co si pouští, a má v hudebním archivu pořádek, tak informace z tagu v podstatě nepotřebuje. Beztak je rádio k poslouchání, ne ke koukání. Koukat máš na cestu. :)

Když už, tak osobně mi spíš vadí, že Swing neroluje dlouhé názvy.

 

Tak jsem to byl ještě jednou zkontrolovat a opravdu na základní obrazovce Swing zobrazuje pořadí složky, skladby a čas. Maxidot při přepnutí na audio zobrazuje informace z tagu (1. řádka interpret, 2. skladba, 3. album).

 

IMG_20171002_175954.jpg

Editováno: , autor: JayBee1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jasně, v pohodě. Nemám problém s tím, že Swing nemá všechny možný fičury. Jen jsem se chtěl ujistit, že nedělám něco špatně. Jinak ano, ten návod co jsi sem postnul je správný. Já ho mám doma i v tištěné podobě, jen při psaní příspěvku jsem sem prsknul špatný link, díky za upřesnění. ;-) Na cestu samozřejmě koukám, když jedu sám, navolím si hudbu před cestou, když jedeme ve dvou, DJ dělá přítelkyně... Ale naštěstí z mých CD... :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, mám dotaz ohledně bluetooth spojení. Přítelkyně si pořídila Fabii 2 FL MR2013. JE v ní SWING a BT sada. Když si spáruje svůj MT Samsung Galaxy S8, tak se tel připojí, dá se přehrávat hudba, telefonovat...Ale jakmile se na rádiu překlikne na ,,Radio", tak pak jí zmizí možnost BT-AUDIO. Telefon ale zůstává nadále připojený, jen z něj nejde pouštět hudba. Když vypne BT na telefonu, tak na maxidotu telefon pořád svítí jako připojený, ale telefon se s ním pak už nespojí. Je potřeba vypnout zapalování, připojit telefon a pak to zase chodí v pořádku, ale jen do doby, než překlikne na rádiu na jinou možnost. Máte nějakou radu ? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakmile přepneš z BT-Audio na Radio, tak už to BT-Audio na radiu nenabízí. Prostě ta položka z radia úplně zmizí a jediné co pomůže je vypnout zapalovaní a připojit telefonu znovu. Když ho jen odpojíš od BT a nevypneš zapalování, telefon zástane viset ve stavu ,,připojeno" na maxidotu, ale reálně připojený není. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravím pani som tu nový celé som to tu prečítal ale nejako som sa nedopátral k odpovedi.. Mam tiež toto radio vo fabii a chcel by som docieliť aby mi išlo prehravať hudbu z telefonu, na starom radiu na inom aute to bolo uplne jednoduché nastavil som prehravanie z bluetooth a už nebol problém naštartoval som auto a sama sa pustila hudba na telefone nič som neriešil.. ale tu ten bluetooth jednoducho nemám na to treba nejaký prídavný modul alebo niečo? Alebo proste toto radio nepodporuje bluetooth? Ide mi o jednoduchú vec aby som na radiu prepal že chcem prehravať pesničky z mobilu a neriešil. Už som zvažoval aj že si kupim Bolero, to by túto funkciu podporovalo? Kúpil som si nejaké usbčko ktoré je prepojené s auxom a akože cez aux mi to funguje ale na radiu sa nedá prepnúť predchádzajúca/dalšia skladba, musím na mobile iba na mobile.. podporuje toto autoradio bluetooth alebo si musím kupiť iné? Alebo nato treba nejaký modul len alebo čo? Prepačte za možno primitívnu vec do tohto som neskúsený ale budem vďačný za každú radu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reseni, ktere popisuje orlov je funkcni, ale pokud by si to chtel original, pak doporucuji koupit Amundsen+ . Ten ma v sobe BT modul, takze je to jen o vymene radia v cene okolo 5000Kc. Je to v podstate bez prace a kdyz vezmu v potaz cenu instalace BT HF sady, tak jsi na tom ve vysledku lepe, protoze Swinga jeste za par kacek prodas...Navic jako bonus mas vetsi barevnej display, ctecku karet a navigaci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ten transmiter poznám cez aux, je to také lacné a funkčné riešenie mám kúpený jeden a používam to dočasne ale ako píše jan, skor by som to chcel original v radiu aby išli pesničky prepínat aj na radiu, takto to nefunguje. Riešenie je teda vymeniť za iné radio so vstavaným bluetooth modulom, má amundsen+ určite vstavaný bluetooth? Lebo som si to pozeral a na niektorých fórach píšu že nemá tak teraz neviem. A ešte sa chcem spýtať takú vec, pozerám na bazoši rádiá a niektoré sú drahšie ale niektoré sú prehnane lacné, môže sa jednať o napodobeniny?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale bacha na to, ne každý amundsen+ má bluetooth v sobě. Jsou i verze bez něj. Poznat to jde podle štítku na radiu - verze s Bluetooth má vyplněnou MAC adresu BT modulu, verze bez BT tam má samé nuly ;)

 

Viz fotky první s BT a druhá bez BT.

 

2222160-amundsen-rns-315-skoda-navigacia-5.thumb.jpg.4e4b2f6303eafa85ea3d9f2152dfb2f2.jpg

 

11316371-originalni-navigace-skoda-amundsen-se-6-mes-zarukou-4.thumb.jpg.c4a684091e916a332a01c1cbfffba2ee.jpg

 

Jinak vyměnit za Swinga to jde bez problému, jen je nutné dokódovat zobrazení na maxidotu a dodělat mikrofon. Ale to spíš patří už do tématu o Amundsenu a ne o Swingu.

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...