Přejít na obsah

Parkovací kamera


DIAGNOSTIK

Doporučené příspěvky

Kyselinka: Díky moc za rady a zkušenosti, napsal jsi mi vše, co jsem potřeboval vědět :kol-47:

Pípáky jsou pro mě hlavní, ty 100% chci. Navíc když jsem se dozvěděl, že originál přední + zadní PDC vychází údajně jen o 1200,- Kč dráž, než jen zadní, budu mít zřejmě "opípaný" i předek :)

 

S kamerou ale každopádně počítám také, tak dodatkově. Aspoň díky tobě vím, co kamera umí a že je ten typ, který jsem vybral, vhodný :kol-47:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky jsem si sehnal kamerku a monitor 4,3" a zapojil to jako  :kol-82:  Takže monitor je přidělanej na sluneční cloně (tzn. když chci vidět obraz z kamery tak musím clonu sklopit), kabel k němu v A sloupku a napájení kamery jsem připíchnul na osvětlení SPZ, bo denní svícení nemám a tak mi SPZ svítí furt. Chtěl jsem to zapojit na couvačky, ale už jen protažení video kabelu levou částí pátých dveří byl adrenalinovej zážitek (hlavně v těch gumovejch průchodkách do pátých dveří není skoro žádný místo navíc), tak jsem si řekl "hovno!" a píchl jsem to do toho osvětlení SPZ. A funguje to. Napájení monitoru jsem dal na pin parkovaček vypínače světel, takže mi monitor svítí od zapnutí světel pořád, ale než půjde auto na technickou tak tam dám malej vypínač, aby neremcali. A teď schválně, napadlo by vás někdy to takhle zapojit? Fakt je, že to odpoledne jsme toho dost vypili a "nápadů" na realizaci bylo vícero :) No, ale všecko funguje, jen dodělám to vypínání monitoru. Na spínač zpátečky jsem to taky nechtěl dát, mě to tahání drátů nebaví, i tak jsem se překonal, že jsem ty stávající natáhl průchodkou a souběžně s kabelovým svazkem v prahu. Neříkám, že bych tenhle způsob zapojení někomu doporučoval, ale je to taky cesta a já nerad chodím s davem. :)

 

Jo, mám sice OI, ale v OII to bude s tím přístupem do průchodek asi stejný, že jo?

Editováno: , autor: Joseamigo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Mam dotaz na montaz kamery. Mam rns510 (columbus) s originalni  kamerou bez jednotky a nedari se mi nakodovat aby se zapla pri zarazeni zpatecky (neprepne se ani radio alespon na cerny obraz bez videa). kodovani mam 000004400401000000. Jsem vcelku uz bezradnej tak ocenim jakoukoliv radu. Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha to je ještě starý typ...ten nemáš ani zobrazen na navigaci. Jen pro zajímavost ji jen odpoj a odkóduj z gateway...pak by měla jet kamera. Bude jinak nutné předělávka na face typ zapojení PDC....doporučuji: 5J0 919 475 A a celé to přepojit....máš jen zadní čidla tak je to snažší(jen CANy přendat na nové pozice a zapojit na motorový CAN, odpojit stálé plus s Pinu 3 a spojit napájení zadních čidel ve svazku). Gateway máš už faceliftovou(tj. od 1K0 907 530 L až do indexu AD nebo 7N0 907 530 až index C)?? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gateway mam 1k0907530f. v namerenych hodnotach v radiu je videt zarazena zpatecka. zkusim tedy nejdriv odpojit tu jednotku a odkodovat. potom se budu ridit podle toho jak to dopadlo. Kolik stoji nova jednotka 5j0? Ferdo odkud jsi ze bys to popripade prepojil?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha chyba je v té úpravě...musí se tam zkusit nahrát jiný typ úpravy a doufat, že nebude vybíjet. Co máš v navigaci za software?? 100% řešení je vyměnit gateway a nahrát originální soubory pro komunikace auta vůči verzi nahraného software, ale tohle lze zkusit...

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Postup v autě: na hrající navigaci stiskni na navi: SETUP + MIC + EJECT...počkej 10 - 20 sekund vlož cdčko s image(viz níže). Doporučuji pálit v Alcoholu 120%. Na konci až to napíše successfully jen počkej až vyjede CDčko. CDčko vyndej ven ze štěrbiny DVD mechaniky a navigace se sama restartuje.

Odkaz na Alcohol120%:

http://download1us.softpedia.com/dl/68d50ed0d6f069cb0fdcf45c1af3ecda/527f8948/100005405/software/cd_dvd_tools/Alcohol120_trial_2.0.2.5629.exe

 

kamera_2724.zip

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ferda25 MOC DĚKUJI  :kol-24: . Zatím se tváří že flesh rádia pomohl. (rádio pozná zpátečku, přepne na černou obrazovku a po připojení kamery jede obraz). Ráno jsem se bál, ze nenastartuji. Ale vypadá že i baterie drží. Jestli to stihnu tak zítra přidám fotky.   :kol-47:​ 

Editováno: , autor: zarda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Na celé akci je nejlepší část udělat větší díru. pro kameru(současná díra: 8 x 2cm potřebná 10 x 4 cm). Chce to mít prostřihovák plechu, aby to bylo a plech se zbytečně nehřál. Jinak nový Yeti má už tu díru větší.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dobrý den, mám Škoda Octavia II FL 2010 original colombus + headset+multi volant + parkovacie senzory. Chcel by som dorobit cuvaciu kameru co vsetko budem potrebovat? Keby sa dalo konkretne link na diele.Nieco som nasiel na www.skoda-parts.cz ale neviem co vsetko treba chcem to aj s trajektoriou.

 

Vopred Vám dakujeeem :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...