Přejít na obsah

Lak - poškozený, praskání ap.


Honzik6098

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

tak jsem v pátek dostal po týdnu auto zpět FII combi 09 stříkali mi praskliny na střeše a odlupující se lak zespodu haupny u znaku (vše v záruce)

ALE!!! jelikoš byla kapota dost od kamínků poškozená, tak, že mi to stříknou celý za poplatek ( původně 5 tis, pak že 2 tis a když jsem si to přebíral, tak to bylo grátis) po důkladné prohlídce kapoty jsem ale zjistil, že to snad sypou pískem a potom to přestříkávaj, jeden bordel vedle druhýho... a to stříkali v boxu!!

takže se tam budu muset stavit, ať mi k tomu dají nějaké vysvětlení... protože já se šmirglovou haupnou jezdit nebudu :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Mám Roomster 2008 a pred cca 14dni jsem po umytí vozu objevil pod lakem drobné tečky rzi po celé karoserii.Nejdřív jsem si myslel že je to jen nějaká zažraná špína tak jsem vzal auto radši pořádně umýt do myčky,naleštil a teprve potom bylo pořádně vidět že ty tečky jsou skoro po celém vozidle.Jsou vidět až při detailnějšímu pohledu-z cca 1 metru vidět nejsou(když auto nebylo umyté tak jsem nic nezpozoroval). Dneska jsem navštívil autorizovaný servis a mám Roomstra přivézt hned zítra znovu aby to nafotili a pošlou foto do škodovky,že takovéhle poškození pod lakem ještě neviděli.Tak jsem moc zvědavej jak se k tomu škodovka postaví,ale podle mě není takovéto poškození laku normální.

post-17867-0-67094700-1314209066_thumb.j

post-17867-0-71237100-1314209102_thumb.j

post-17867-0-66407400-1314209131_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom se zeptám, a není to nějaký jemný prach co obsahoval jemné částice kovu, které zoxidovaly na karoserii? Třeba toto se někdy děje v továrnách ,když někdo parkuje v blízkosti odsavačů brusek , případně někde u provozu sléváren atd.....Nebo to jde jakoby zevnitř ven? Mě to podle foto připadá jako kovová pilina , která na laku zrezivěla......

Editováno: , autor: Voice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož ŠA má něco jako "ZNALCE" na reklamace kvality laku, odhodlal bych se nejprve k zoufalému činu, a zkusil jednu jedinou tečku na nejméně viditelném místě mikroskopicky obrousit, a zjistit je-li zdroj pod lakem na karoserii nebo je to něco zapíchaného z ovduší v laku což následně koroduje. Pak zamáznou bezbarvým lakem. Už tady jeden takový byl, nebudu hledat odkaz, a nepochodil! Je třeba se řádně připravit!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v servisu kde jsem dneska auto zanechal na pozorování a nafocení toto ještě neviděli.Ze škodovky jim pak bylo oznámeno,že se nejspíše jedná o povrchovou korozi jakých si miniaturních kovových částeček,které přilnuly na karoserii v době kdy auto stálo v nějakém takovém prašném prostředí..čili asi to jak psal uživatel "Voice".Nejsem si teda vůbec vědom,že bych vozidlo někde takhle zaparkoval,každopádně v servisu posléze jednu takovou tečku prý uspěšně odstranili bez poškození laku.Příští týden posílají ze škodovky do servisu nějakého člověka se speciální leštičkou co by toto měla odstranit na celém vozidle. Tak jsem na to zvědavej co z toho bude,jsem objednanej na příští pátek tak pak poreferuji jak to "dopadlo"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha..tak to jsem zase o něco chytřejší..díky,na přechozím vozidle Octavii vínové metalízy jsem za těch deset let co jsem ji měl nic takového nezpozoroval takže mě to na tom Roomu ted docela vyděsilo..a ví někdo odkuď se ta polétavá rez bere? Takže doporučujete karoserii jednou za čas tím přípravkem TAR REMOVER přeleštit a pak umýt vodou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ako riesite male oderky laku na aute sposobene napr. pri parkovani ked vam ktosi buchne do dveri alebo tym,ze dvere sa niekde osuchnu pri otvarani a origo lak sa trochu oderie. Jedna sa mi o male skrabance laku NEsposobene vadou materialu alebo lakovania.

Opravujete si to sami aj v zaruke nejakymi opravnymi lakmi?

Alebo sa musi kazda mini oderka hlasit servisu aby sa nestratila zaruka na lak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Kde by sa dali zohnat nejake priesvitne folie na dvere auta,ktore by eliminovali skrabance sposobene tym,ze vam niekto buchne do dveri napr. pri parkovani? Existuju folie na prednu kapotu,ale je take nieco aj na bocne dvere? Kolko to asi stoji ?

Moze si to clovek urobit/dat urobit bez toho aby prisiel o zaruku na lak ? vdaka

Editováno: , autor: Jairo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny jezdce na okřídleném šípu! Kupuji si první nové auto (Roomster Scout) a zajímá mě péče o nový lak? Auto už jde do výroby a nejpozději do týdne jej budu pravděpodobně přebírat. Jedná se o základní červenou Corridu. Četl jsem, že lak by měl 2-3 měsíce zrát - nemýt, neleštit apod. V létě by to nějak šlo, ale máte někdo zkušenost co je pro lak nejlepší přes zimu v tomto případě? Přeci jen lak si zažije sníh, špínu a hlavně sůl - hromady soli! Jak jej nejlépe ochránit ze začátku? Nejsem paranoidní leštič, ale nechci něco zanedbat hned ze začátku..."prostorníka" si budu moc vážit a chci aby mi pár let dobře sloužil! Díky moc za všechny postřehy!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Rad by som poznal vas nazor.

Na hranu zadnych dveri na Roomstri som po celej dlzke nasunul 'ochrannu' gumu. Deti ked otvoria dvere 'bezohladne' :o niekde na parkovisku tak guma stlmi naraz.

Moja otazka znie,ci ta guma nemoze sposobit casom korodovanie hran/lemov dveri.Predsalen trochu vody sa medzi nu a hranu moze dostat a tak isto aj lad v zime. Ako ochrana to vyzera byt velmi ucinne a za par korun. Otazne je ci je to aj mudre riesenie kvoli pripadnej korozii. Mate niekto takto chranene bocne hrany auta ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odfotil som to mobilom,ktory nie vzdy zaostry na to co potrebujem :feve:

Gumicka ma profil U, vonku trci menej, vnutri dveri je zahnuta trochu viac. Gumicka je z Forstingeru znacky Alpine. Licuje s hranou celkom dobre akurat hore pri klucke hore kde gumicka zacina je mini medzera - trochu to vidno na neostrom 3. obrazku (prave tej sa obavam ze tam trochu zatecie a pripadne primrzne)

post-65408-0-91981800-1318322538_thumb.j

post-65408-0-02006100-1318322546_thumb.j

post-65408-0-59998000-1318322553_thumb.j

post-65408-0-23481500-1318322558_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lep tam nie je ziaden,to je asi vyhoda.Drzi to zatial svoj tvar i bez neho len tak nasunute na hranu.

Mal si na hranach nieco podobne? Ako dlho a ako vyzerali hrany napr. po zime alebo jeseni ked casto prsavalo ?

Editováno: , autor: Jairo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...