Přejít na obsah

Bojové umění... (Jiu - jitsu a třeba i jiné)


kyraso

Doporučené příspěvky

No nevím jestli jsou kouzelný ale vysvětlit ti je můžu :)

Gastroskopie: šlauch o velikosti malíčku ti vedou zkrz krk do žaludku, na konci kamera..

Koloskopie (Kolonoskopie): šlauch přes konečník, aby očuhli střeva...používá se pouze pro tlusté střevo..

Enteroklýza: silnější tkanička od bot, zase přes krk do žaludku a přes stříkačku ti tam nelijí kontrastní látku, aby na rentgenu přesněji věděli co je vše poškozené...

Tohle je můj laický popis :)

Tady ti hážu popis co jsem našel na netu:

Gastroskopie:

Gastroskopie je vyšetření, při kterém se nosem nebo ústy zavádí tenká flexibilní umělohmotná trubice do žaludku nebo do tenkého střeva. Toto vyšetření je možné využít jak k diagnostickým, tak i léčebným účelům. Ačkoliv při vyšetření mohou někteří pacienti pociťovat nevolnost neboli nauzeu, tak toto vyšetření není bolestivé.

Průměr gastroskopu, který se použije, záleží na účelu vyšetření.

Koloskopie:

Koloskopie je endoskopické vyšetření tlustého střeva a konečníku. Provádí se pomocí zcela ohebné sondy (endoskopu) o průměru cca 11-13 mm . Obraz je přenášen optickými vlákny nebo elektronikou.Vyšetření trvá v průměru 30 minut a jeho délka závisí na délce a tvaru střeva.

Vyšetření přináší diagnózu onemocnění konečníku a tlustého střeva , umožňuje odběr vzorků, odstraňování polypů, ošetření krvácení apod .V současné době není v plném rozsahu nahraditelné metodou jinou.

Enteroklýza:

Vyšetřující lékař Vám po místním znecitlivění zavádí ústy (někdy nosem) tenkou hadičku do žaludku a dále do počátečního úseku tenkého střeva dvanáctníku. Touto hadičkou pak aplikuje naředěnou baryovou kontrastní látku a následně pak speciální tekutinu. Lékař postup kontrastní látky sleduje na monitoru, polohuje pacienta a zároveň snímkuje klíčové oblasti.

Nepříjemná je úvodní fáze vyšetření se zaváděním hadičky-sondy ústy, kdy pacient pociťuje napínání na zvracení.

To jsou kouzla, co? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co mi to dalo kromě perfektní fyzičky a obratnosti (v té době :D)?

Posílilo mě to psychicky, přitvrdilo disciplínu. Začínal jsem ve 12 letech a končil cca v 17 letech. Tzn. ten nejproblémovější věk. Ve srovnání s vrstevníky mě to vyvarovalo dorg, trávy, alkoholu apod. Někdo by řekl, že jsem si neužil mládí, ale já to vidím jinak. Získal jsem tím jiný pohled na svět kolem sebe, jiný žebříček hodnot.

Pokud plánujete něco podobného pro své děti, hledejte bojové umění, které má tradici a vlastní filozofii, ne "jen mlácení do všeho kolem sebe".

Doporučuji Taekwon-Do (ITF) nebo karate. Ovšem záleží také na škole a na mistrovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak věřím, že box může být fajn, ale nevím jestli to má něco společnýho s uměním :D

Proč neděláš třeba kick box, to si myslím, že je slaný aj mastný :)

No hele, to by ses divil jaké umění je dát dobrej direkt :aggressive:

http://www.youtube.com/watch?v=_XMJxeB_x_s...feature=related

Warren je v modrém, je to černoch s perfektním reflexem, koukněte na 3:10 až 3:16, celkem okolo 6 úderů a ani jeden ho nezasáhl.

No, kickbox je už o něčem jiném, je pravda že mam silné nohy, ale bohužel v mém okolí nikdo kvalitní kickbox netrénuje. :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No hele, to by ses divil jaké umění je dát dobrej direkt :aggressive:

http://www.youtube.com/watch?v=_XMJxeB_x_s...feature=related

Warren je v modrém, je to černoch s perfektním reflexem, koukněte na 3:10 až 3:16, celkem okolo 6 úderů a ani jeden ho nezasáhl.

No, kickbox je už o něčem jiném, je pravda že mam silné nohy, ale bohužel v mém okolí nikdo kvalitní kickbox netrénuje. :feve:

No to nebyl zrovna idealni proklad to video, kdyz ten v cervenem byl pred timhle pokusem o utok zrovna na zemi a pocitanej ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Trochu to oživím. Před pár týdny jsem se začal věnovat thai-boxu. Perfektní věc, fakt mě to chytlo. 3x týdně 2 hodiny plus ještě musím vymyslet něco na doplnění fyzičky, trenér je fakt zabiják :) Ale i těch pár týdnů je hodně znát jak po fyzické tak psychické stránce. Když dvě hodiny řežeš do pytle nohama, kolenama, pěstm a loktama tak se fakt vyřádíš :) Joo, asi jsem se zamiloval :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Martinoslav: Tebe donutili okolnosti ne? Že už šlo v práci občas o hubu. A tohe je na sebeobranu super.

Taky o něčem přemýšlím na to WING TSUN jsem koukal, měl bych to kousek. Jenže mi přijde podle videa, že se tam učí hlavně chvaty a tak. A kolik to koštuje? Oni na webu nemají cenu a prej ti dají ceníík až po první hodině zdarma.

A já bych chtěl do něčeho bušit. lol Jako do pytle myslím na odrágování dokonce přemýšlím, že si ho koupím domů.

Takže by mě vyhovovalo spíše ten kick box nebo thai box ale co mě odrazuje jsou lidi co se tomu věnují. V mém okolí se tomu věnuje pár lidí a většinou jsou dost vylízaný.

Třeba z jedním chlastáš a von furt dělá ty chvaty do prázdna jako teď bych ti dal kopačku tahle tuc. A furt o tom mele. Jako nedá ti je neškodnej je to kámoš, ale je to magor.

A nejhorší je to, že nemám skym jít a samotnému se mě moc nechce.

Editováno: , autor: zabiak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zabiak: thai-box je dneska hodně záležitostí manažerů. Samozřejmě že někde na v zapadlých tělocvičnách určitě potkáš nějaký vylízance, ale taky to dělaj normální lidi. Je to dost oblíbený pro fyzickou náročnost, rozmanitost a pro odreagování. Zadej do google heslo: "ceoboxing" Co se týká ceny - žádnej sport není zadarmo - na začátku to chce investici do vybavení (rukavice, chrániče, oblečení), potom se hodí i lepší strava před a po tréninku a pak samozřejmě ty tréninky. Pokud jsi z Prahy, dá se to zařídit, cena individuálek by se ti asi nelíbila, ale když se dá dohromady parta víc lidí, už je to únosný.

Koukám že z Prahy jsi: dej vědět SZ když budeš mít zájem a můžu ti ukázat jak tréninky probíhaj.

Editováno: , autor: mole.first
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hosi, hosi,

bacha na prvotne nadsenie... :o:blink:

Bojove sporty su beh na dlhu trat.. Vzdy na zaciatku je euforia, vidis vela novych veci, :ph34r: ale pride moment, ked sa "zastavis" a uz to nepojde.... :wallbash: A ked tento moment prekonas, tak si na dobrej ceste..... kol11

Ale hlavne na zaciatku musis mat jasno v tom co od daneho bojoveho sportu ocakavas.... kol120

A dovod "Naucit se prat" je dost malo a coskoro to zabalis... :rip:

Tak hodne zdaru.. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...