Přejít na obsah

Škoda Citigo


George Couser

Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...

Včera jsem při projíždění Prahou zahlédl zajímavé Citigo na Harfě - kousek za křižovatkou naproti Libeňskému nádraží, zaparkované napravo u silnice směrem k Balabence (O2 areně, Galerii Harfa). Bylo zřejmě polepené zlatou fólií a asi s nějakou reklamou. Moc detailů jsem si nestih všimnout, bylo to za jízdy a potmě.

 

Má někdo tušení, co to je, případně fotku? Jen tak, pro zajímavost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohl by mi prosím někdo poradit, s čím byste se vrhli na sundání krytky na osvětlení SPZ z nárazníku? V návodu to vypadá velice snadno, ale do uvedené mezery v místě šipky se nevleze nic ostrého, abych krytku sundal a ničím neodřel nárazník... přemýšlel jsem o LED SPZ osvětlení, nicméně nevím jak velkou sufitku osvětlení SPZ u Citiga má ... kdo by chtěl do interiéru, tam je 42 mm.

 

Předpokládám, že ty LED canbus by měly být pouze na hlavních předních a zadních světlometech, nebo si vůz hlídá proud i v žárovce ve stropním osvětlení / SPZ? 

 

post-20337-0-79393500-1362500331_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Něco zajímavého jsem so dočetl:

Pro citigo bude od června 2013 novinkou sedadlo řidiče vybavené polohovou pamětí (v případě třídveřové varianty). Řidič tak nemusí znovu nastavovat pozici sedačky pokaždé, když někdo nasedá či vysedá na zadní místo. Pro pětidveřovou verzi je určeno sedadlo spolujezdce se sklopným opěradlem, kdy lze převážet až 1,75 m dlouhé předměty. Nová je i mezipodlaha v zavazadlovém prostoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dneska jsem chtěl kolegovi v práci ukázat puštěnej motor, aby se přesvědčil, že je i na volnoběh kultivovanej, otevřu kapotu, otevřu dveře u řidiče a normálně mi nešlo nastartovat dokud jsem nepřibouchnul dveře...  :kol-32:  to jsou věci... asi až se budete hrabat v motoru tak aby vám nějakej zlomyslnej harant nenatočil motor a nevylekal vás...budu muset juknout do návodu, esi se tam o tom něco píše... :kol-31:

 

dodatek: tak to není o dveřích, ale o hnátě na spojce, ono to nechce startovat když není sešlápnutá spojka :)

Editováno: , autor: Joseamigo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Slušný balóny :)

 

jen pro info: 185/55/15 výška kola 585mm

                    195/65/15 výška kola 635mm

 

celkem brutální rozdíl.

 

 

A ještě jedna věc ohledně proměřování tachometru. Příklad: Místo tachometrových 96,6 km/h vozidlo v reálu pojede 104,8 km/h.

Editováno: , autor: Molvy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Technikus: Pokud vím, chystá se nějakej facelift nebo co, tak nezbývá, než se modlit. Osobně mám manuál klimu a klasickej palubák, a stačí mi to. U té digi klimy bych se modlil v možnost úplného vypnutí kompresoru (nevim, neznám, nikdy jsem v autě digi klimu neměl) pač ani těch 55kW nemá dost výkonu na dostatečnou akceleraci či rozjezdy do kopců při zaplé AC. Pouštím ji pouze za ustálené rychlosti nebo pohodové jízdě když už je moc horko ;-)

Joseamigo: Zvláštní, zrovna včera jsem zapoměl na spojku při startu a zařazená jednička se mi postarala o celkem nepříjemný šok. Díky bohu předemnou nikdo neparkoval... To se mi stalo poprve v životě, jinak vždy startuji se spojkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jezdím v polabské nížině, maximálně na začátek vysočiny, takže i se zapnutou klimou mi 44kw pořád jede, pravda, v prudkém kopečku je to potřeba trochu rozjet nebo vytočit ale pro běžné ježdění je to ok. Problém je, že to auto je docela zábavné a člověk s ním chce trochu dovádět, potom souhlasím, že zapnutá klima může trochu krotí naše řidičské vášně...

 

Máma si koupila citigo minulý měsíc a taky to nende nastartovat pokud nesešlápnu spojku... nebude to třeba souviset s výbavou? u obou citgo máme start-stop, tak možná s touhle fíčurou je to startování podmíněný tím šlápnutím na spojku...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nutnost seslapnuti spojky pro nastartovani maji i auta bez Start Stop - vyzkouseno na O2 nafta 2011 Elegance bez Start Stop a Nissan Qashqai benzin DIG-T 2014 ale se Start Stop z vyroby.

Podle me to bude bezp.prvek, aby nekdo jen tak neotocil klickem... navic sem byl ucen uz kdysi v autoskole, ze by se melo startovat se spojkou uz jen proto, ze tam muze byt rychlost nebo zpatecka (sice se staci podivat nebo vyradit ale zname nektere zajimave pripady z televize, co se nekdy povedou)

Editováno: , autor: technikus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joseamigo: Polabská nížina? Co někdy dát sraz prcků ze stejné fabriky?? Já jsem od Kolína ;-) jinak máš pravdu, autí je dovádivé, umim jet i za 3,8 litru na sto, ale to už je tak na noc kdy nic moc nejezdí a není koho brzdit. Běžně jezdím kolem 4,7 a možná ta spořeba bude vyšší díky 16" kolům. Netuším.

Technikus: jo, já to měl i na skútru, ale tady jsem se fakt divil. Nejen, že jsem spojku nezmáčk, ale i tam byla jednička... Ale říkám, jsem zvyklej startovat se spojkou, už se mi to snad podruhé nestane ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Voice: Pardon, překlep ;-) Měl jsem na mysli brzdu (ale jelikož jsem vždy při startování držel brzdu zadní, která je v místě spojky u normálních motorek, na kterých v poslední době jezdím víc (i když co je normálního na Jawě 20) tak už si to pletu). ;-)

Jinak asi jsem odhalil původ lupání spojkového pedálu ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

původ klepání spojkového pedálu? že by "to víte, nemažete - klepe to" :D

 

k tomu srazu... s jedním prckem jezdí máma, s druhým přítulkyně. Obě se vyznačují značnou neochotou mi to auto půjčovat (eště tak když je potřeba ho umýt, vysát, natankovat a tak... :) Ale třeba se to někdy podaří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joseamigo: Při autě starém půl roku a 6000 najetých km si myslím ještě není nutnost něco domazávat. Navíc předpokládám, že uložení spojky není řešeno "mazuchtivým" uložením.

No doufám, že se podaří něco. Všeobecně zatím nejezdí moc vozidel z NSF, takže člověk si pomalu nemá s kým pokecat. Chtělo by to udělat sraz vozidel NSF, ať můžem srovnávat a poklábosit. ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...