Přejít na obsah

Rozbitá převodovka


Milh@us

Doporučené příspěvky

Takže věc se má asi takhle. V sobotu jsem jel do práce. Při podřazování ze 4ky na 3ku najednou začalo v převodovce rachtat, jako kdybych nezmáčkl spojku, tak jsem ji zase zmáčkl, zařadil 3ku, odbočil, rozjel 3, zařadil 4, pak 5 a po 100 metrech v tom najednou zarachtalo, auto chcíplo, a vytekl z toho nějaký olej. Už ,mám zjištěno, že je to něco s převodovkou. Ale o to nejde. Prostě stalo se. Ale to co mě zají je: Koupil jsem auto 1.12.2008 v auto Havex. Mělo najeto 45 tis km, bylo po prvním majiteli, akorát byl udělaný servis na 45 tis. Nyní má najeto 59300km. Zajímá mě, jestli mám nějakou šanci to reklamovat jako skrytou vadu. S tom servise mi řekli, že mám smůlu, protože auto má 2 letou záruku, která vlastně už není. Nevyznáte se v tom někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není náhodou půl roku od koupě záruka na skryté vady bez ohledu na dvouletou záruku auta? Pokud se budou cukat, tak se třeba zkus obrátit přímo na Škodu v MB.

Obcansky zakonik:

(3) U věcí použitých práva z odpovědnosti za vady věci zaniknou, nebyla-li uplatněna do 24 měsíců ode dne převzetí věci kupujícím. Prodávající může tuto dobu v dohodě s kupujícím zkrátit, ne však méně než na 12 měsíců; tuto dobu uvede prodávající v dokladu o prodeji věci.

U prevodovky bych rekl ze neni sance na uspech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...