Přejít na obsah

brzdy


vick

Doporučené příspěvky

Tak chlapi a mám další dotaz.Nevím jestli to tu už někde není a pokud jo tak se omlouvám,ale jakou brzdovou kapalinu dát do supa?Vím že to někdo nemění vůbec,ale čím dál tím víc čtu,že po dvou letech je doporučena výměna,tak se o to zajímám.Kolik tam vleze kapaliny,jaký druh je nejlepší,popřípadě dá se to nějak změřit,jaký je bod varu brzdovky?

Díky moc za rady kol5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Víťo, jak píšeš výměna po 2 letech. A taky vyměnit ve spojce, dost lidí na ni zapomíná. Specifikace je předepsaná DOT4 nebo se dá použít DOT5.1. Ta je mísitelná s DOT3 a 4.

A změřit se nechá v servisu, mají na to takovej měřák podobnej refraktometru na nemrzku. A na výměnu ti bude stačit 0,5l lahev.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Víto,taky jsem tedka měnil brzdovku a v servise a mužu ti říct,že to byl pěknej mazec ;) nemohli sme to ovzdušnit ani boch,až po pul hodce to šlo trošku,nějak se mu tam asi dostal vzduch ;) a dával jse DOT 4.a vlezlo tam něco přes pul litru,tak at se ti vede :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pořadí: brzdový váleček, brzdový třmen, spojkový váleček .Množství kapaliny, které musí být z brzdového válečku, resp. brzdového třmenu a spojkového válečku vytlačeno:

Pravý zadní 0,2 l

Levý zadní 0,2 l

Pravý přední 0,2 l

Levý přední 0,2 l

Spojka 0,1l

Na odvzduš. spojky na superbu sundavám spodní kryt a pracuji ze spodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to u všech obsahů stejné nebo se to liší podle motorizace?Věř mi že jsem to neodflinknul,nicméně jak říkám,zhora šel vidět dobře(ale byl daleko na to abych se k němu dostal a zespod mi tam vadila převodovka a neprotáhl jsem tam ani ruku natož abych tam umístil hadičkua klíč.Měl jsem u toho i kluka co to běžně dělává a jen ten superb to má snad tak blbě řešené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Víťo jde to blbě ale jde. Dělal jsem to na rampě, a ten odvzdušňovák jsem jen viděl a měl k němu nataženou ruku. Fígl na to není, takže 6x zalomit ruku :)

jj Jardo to jsem čekal.No nic nezbývá mi než se obejít bez toho.Nemám rampu a když člověk leží pod autem tak se tam dostane horko těžko.Takže brzdy ok,ale spojka ee :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...