Přejít na obsah

zadáno pro ACE VENTURU -rady-porady-opravy


Sejis

Doporučené příspěvky

ahoj, začal mi problém s výhřevem sedadla řidiče, přestal fungovat někdy se na chvíli spustí u spolujezdce funguje bez problému, zkoušel jsem co ještě začalo zlobit a zjistil jsem že při naklápění levého zrcátka jde souběžně i pravé. Mám hledat problém v kabelech pod kobercem řidiče o komfortky? 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, mám ještě dotaz k výhřevu sedadla, měření ukázalo že proud do výhřevu sedadla funguje takže je okruh přerušený někde v sedadle zřejmě přerušená dečka ale nevím jestli když se dečka někde přeruší tak jestli přestane hřát celé sedadlo i s opěradlem? Divné je že někdy mi to na chvíli sepne a hřeje, nemůže to být vadný termostat který předpokládám je součástí dečky? Dík za rady sbírám info než sedadlo začnu kuchat :D 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

 

Zapomeň na termostat. Žádný tam není ani nikdy nebude. Součást termostatu bývá teploměr

Auta, která by měřila teplotu prdele a podle toho jí ohřívala ještě neexistují a ani existovat asi nebudou ;)

Pokud je v pořádku zapojení, tak prostě opravit dečku vyhřívání

U téhle proveřené firmy, to umí, rovnou Ti spraví problematické boční vedení podsedáku a nejsou drazí:

http://autosedadla.cz/uvodni-stranka.html

Zároveň vyměň pojistku č.44 (30A) za novou ( i kdyby se Ti ta stará zdála v pořádku)

A tady máš schema zapojení, ze kterého je zřejmé, že obě dečky (tedy podsedák a opěradlo) jsou zapojeny do série

Čili přeruší-li se jedna, nepůjde ani druhá (efekt světelného řetězu na vánoční stromeček-jedna vadná žárovka odstaví všechny ostatní)

 

schema vyhřívání.JPG

 

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To nejde opravit, resp. složitě. Je to odporový drát, který se někde přeruší

Ono se to vlastně neopravuje, ale vyměňuje

Z toho, že Ti hřeje jen opěra, jsem usoudil, že máš kožená sedadla a tam je to jinak (soustředil jsem se na látku)

Dečky už nejsou spojeny do série, ale paralelně a pak je samozřejmě jasné, že hřeje jen jedna dečka.

Je tam dále rozdíl i v podsedáku, jsou tam dečky 3 a to podsedák, postranice+postranice

Trochu jsem ironizoval s tou teplotou prdele ;). Čidlo teploty v dečce skutečně je a je to součást dečky.

Ovšem teplotní čidlo je pouze ochranné (při přehřátí vypne napájení). Je to taková pecka na kabelu (to poznáš) v konektoru je to hnědý / černobílý kabel

Bylo by dobré změřit nejdříve odpor všech deček podsedáku

Kožené sedalo:

 

Vyhřívání sedadel kůže.JPG

sedák kůže.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

měl bych k Tobě taky dotaz. Už několikrát jsem měl rozebrané dveře u řidiče a zkontrolovaný zámek. Mikrospínače jsem proměřoval, dráty kontroloval. Jediné co jsem neudělal, že jsem neproletoval spoje na desce. Na dálku se zámek občas neotevře, někdy nezavře. Klíčem to jde vždy. Jestli jsem to dobře pochopil, tak klíčem pouze spínám mikrospínače v zámku. Už se mi i stalo, že jsem za jízdy uzavřel spínačem celé auto a pak když jsem chtěl vystoupit, tak jsem musel stáhnout okno a odemknout si klíčem - klikou zevnitř auta to nešlo.

Pokaždé, když jsem to měl rozebrané, tak to pak vždy minimálně týden až čtrnáct dní fungovalo. Jinak i mikrospínač, který spíná, jestli jsou dveře u řidiče otevřené / zavřené je vyměněný.

Předem díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky. Nakonec jsem ho ještě zkusil proletovat a začal fungovat, jen se mi zámek odemykal až na druhé zmáčknutí. Nakonec jsem učinil poslední pokus a místo promazání WD jsem zkusil silikon a kupodivu zatím měsíc funguje bez problémů.

Editováno: , autor: David_N
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Zdravim, potreboval bych nakodovat druhy DO (vystrelovaci), mam zaslepene zamky, takze to asi nejde jinak nez pres diagnostiku, jestli to chapu dobre. Nekdo v Praze, kdo by to zvladl na pockani? K te prilezitosti bych jeste rad zaktivoval v komfortce automaticke zamykani auta pri jizde.

 

Diky moc,

V

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Měl bych dotaz k vyhřívání sedadel. Mám látková (originál a nikdo se v tom nehrabal) a celou dobu se mi zdálo, že mi hřeje pouze opěradlo, ale když jsem nastavil na stupeň 5., tak záda pomalu "hořela" a sedák jen tak vlažil. Nevíte kde by mohl být problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, ACE promine hodím tu pár info k opravě vyhřívání sedadla. 

1.sedadlo vymontovat z auta jde o celkem dobře jen dávejte pozor při odpojéní konektorů pod sedadlem plastový držák se rád láme :(

2.první krok je odmontovat opěradlo postup je rozepsaný v dílenské příručce, jediná zrada je v polohovacím kolečku to drží nacvaklé na třech packách musí se to opatrně vypáčit šroubovákem (doporučuj obalit hadrou at nepoškrábete plasty jde to dost špatně)

3.oddělený sedák odplastujeme viz foto+postup je opět v dílenské příručce není to  nic složitého, dávejte pozor na plastový trn vespod sedadla viz foto

4.po sundání plastu povolíme potah po obvodu sedadla který je jenom zasunutý viz foto, další krok než začneme povolovat čalounické svorky doporučuju zkusit najít přerušený drát ať zbytečně nepovolujete všechny svorky chybu hledejte v místě kde boční opěry přecházejí v podsedák viz foto jak to vypadá přepálené místo na 100% je to tam přerušené, potom odsponkovat jde to blbě ale dá se to udělat roztahovacíma kleštěma na segerovky

5.přepálené místo spájet (drát se musí v místě spoje oškrábat je na něm černý povrch který nelze spájet

6.složit zpět  vyhřívat jsi zadek :D (čalounické kovové sponky jdou zpět bez čalounických kleští špatně ale dají se nahradit elektrikářskými pásky)

 Snad to někomu pomůže

IMG_20161123_115307.jpg

IMG_20161123_115058.jpg

IMG_20161123_114927.jpg

IMG_20161123_162208.jpg

IMG_20161123_115650.jpg

IMG_20161123_115832.jpg

IMG_20161123_121916.jpg

IMG_20161123_122114.jpg

IMG_20161123_141611.jpg

IMG_20161123_135927.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

ahoj vsetci a hlavne SUP1 som tu novy a vidim ze sa vyznas a dufam ze poradis a pomozes 

kupil som superb 2004 1,9 tdi je tam mf volant klakson ide tlacitka svietia ale nefunguju ani tempomat ani ovladanie radia vraj tam najcastejsie byva pokazene  nejake rele

vies ktore je na to nejaka schema ?? co robit??  vag sa tvari akoby ten mf volant tam ani nebol 

 

DAKUJEM

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 3. 2017 na 19:38, SUP1 napsal:

Zdar, nevím, že by tam mělo být nějaké relé. Musel bych to sice vidět naživo, ale tady to spíše vypadá, že jen někdo vyměnil volant a nedělal si hlavu s tlačítky

dnesne zistenie tempomat ide len ho nezobrazuje na budikoch ta ikonka tempomatu  ale funguje

 

sumar

mf volant trubi,tlacitka vsetky na nom svietia,ide tempomat,ovladanie radia nejde   AKO TO VYRIESIT???? moze byt zle zapojene radio  alebo??

 

dakujem

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím, zkusím to i zde, jsem tu nový, takže jsem si toho všiml až nyní, za rady vedoucí k vyřešení jsem ochotný zaplatit :)

První chyba je ta, že mi neustále vyskakuje hláška chyba bočního bagu strany spolujezdce a zároveň neznámý stav spínače v kastlíku. Kabeláž komplez zkontrolována, propípána, už jsem nevěděl co, tak jsem vyhodil sedačky, dal jiný pořád to samé. Nakonec zbyl už jen vypínač, objednal jsem nový, namontoval,dal sedačky, zapojil vše smazal a chyba zmizela, měl jsem radost, takže tohle jsem si smazal ze seznamu jako že OK, jenže teď, když auto kompletuji na čisto mi to vyskočí opět znovu, ví někdo????

Další pro mě nepochopitelnou závadou je to, že jsem dodělával el.židle s pamětí, mám zrcátka s pamětí a el.sklopná. Opět, když jsem to zkoušel po zapojení, vše fungovalo, po uložení nastavení sedačky a zrcátek, se sedačka vracela zpět do nastavené polohy zrcátka totéž, po zařazení zpátečky se pravé zrcátko sklopí....a dnes, opět po kompletaci? Vše funguje kromě zrcátka řidiče, to nereaguje na paměť vůbec, spolujezdec funguje jak má, kabeláž propípaná, vše zapojení jak má, jelikož mám ještě jedny tyto zrcátka náhradní, vyzkoušel jsem jiný, vyzkoušel jsem u jinou ztahoivačku, která podporuje funci těchto zrcátek ale nic, bez výsledku....

Tohle už není elektrika na základní úrovni, proto chápu a odměním toho, kdo mi pomůže byť na dálku ale cennou radou. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V Mon Sep 19 2016 na 8:51, Dibla napsal:

Dobry den, zadam o radu. Mam superba 1 l&k 2007 s el. sedackou ridice. Nejde mi vyvolat pamet, nastavi se jen zrcatka... Rucni ovladani funguje s tim ze se po chvilce polohovani zastavi a musim znova stisknout posun. Zkusil jsem vymenit ridici jednotku pod sedadlem a nejaky cas pameti chodily, asi tyden... ted nejde pamet 1 a 3, ale dvojka zatim funguje...? Reseni jsem hledal vsude a nevim, jsem bezradnej . Dekuji predem za rady.

20160915_173446.jpg

Ahoj, připomínám se, jestli by nekdo nedokázal poradit... Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus udělat základní nastavení sedačky, tj. vyjet se sedačkou úplně nahoru, opěrák poklopit co nejvíce na volant a nakonec celou sedačku posunout směrem k volantu, když to budeš držet, tak ona se zastaví, tak povol vypínač a znovu dokud to nedojede do konce a ještě to drž, do cca 5s pak pípně na budíkách gong, měl by to být tzv. restart, reset, znovunastavení sedačky, pak by to mělo fungovat jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...