Přejít na obsah

zadáno pro ACE VENTURU -rady-porady-opravy


Sejis

Doporučené příspěvky

Dobre, zkusim to jeste jednou. Ale neco podobneho jsem zkousel a akorat se na diagnostice zmenily hodnoty pozice na 30000. Pri posuvu ukazuje spinac(napr. podelneho posuvu) aktivni/neaktivni ale hodnota pozice se nemeni. 

 

Vyzkouseno:

 

Po najeti operadlem dopredu dvakrat gongne. Po najeti cele sedacky dopredu se nic neozve. Zadna zmena, jen v chybach zmizi zavady motorků. Ty se objevi znovu, kdyz popojizdim se sedadlem jak se samo po kouskach zastavuje.

Screenshot_20170428-061549.png

 

 

Editováno: , autor: Dibla
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím 

 

Chci se zeptat mam problém s hlavním světlometem na škoda superb 2002, 2,5tdi 114kw . Když pršelo napsalo mi to chybu "zavada světel" a od te doby mi nesvítí levý xenon, světlo je cele orošene  jinak mlhovka dalkove obrysovka jdou.... Výbojky jsem vyměnil včera za D2S osram takže žadné obyč a pořad nejde.. ty startery ktere se přidělavaji na ty vybojky jsem zkoušel přehodit a taky to nesviti, pak jsem se podíval na pojistku od světel "15A" byla praskla po výměně stále nesvítí .... nevíš prosímtě čím to může být díky moc.... a na diagnostice mi to nezjistilo žadnou závadu ... pry ty superby nemaji jednotku xenonu nebo co .... dík za radu ;)

Editováno: , autor: Ediky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dobrý den. Mám problém, ale nikde jsem se tady s ním nesetkal ve vláknu. Dneska jsem luxoval auto a posunul jsem sedačku spolujezdce až dopředu a bych mohl pohodlně vysávat vzadu. K mému překvapení když jsem chtěl pak sedačku posunout zpátky dozadu tak to nešlo. Sedačka lze nastavovat ve všech ostatních směrech, tzn. nahoru-dolů, lze měnit náklon a lze taky regulovat úhel opěradla. Jenom posouvání směrem dopředu a dozadu nereaguje. Ani se neozve žádné sepnutí servomotoru. Bude závada přímo na spínači nebo někde jinde? děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím,

 

koupil jsem si nedávno rádio s androidem, že jej nainstaluji do svého Superba I 2.5TDI rv.2007. Všechno vypadalo docela jednoduše, staré rádio (Rhapsody) jsem vyndal, konektor co tam byl (viz obrázek) přímo seděl na toto rádio, čili jsem rádio připojil a ono se zapnulo. Předpokládal jsem, že je to opravdu takto jednoduché. Nicméně následně jsem zjistil, že se rádio nevypíná s klíčkem (a tedy nejspíš běží pořád) a také nefunguje část maxidotu s informacemi o rádiu.

 

To že zrovna můj superb má v kufru zesilovač, který se údajně ovládá přes can bus s tím ještě něco udělat zvládnu, ale to že rádio pravděpodobně někomunikuje po CAN BUSu a nevypíná se je docela problém. Již jsem to řešil na FB skupině, nicméně většina lidí tvrdila, že superb I prostě s cizím rádiem mluvit po CAN BUSu nebude, je to pravda? Nestačí jen někde něco povolit v diagnostice? Protože rádio má i spoustu režimů toho CAN BUSu, čili tuto komunikaci podporuje se spoustou typů aut, nejblíže mému je tam pak nastavení Volkswagen.

 

Je tedy možné tuto komunikaci rozjet nebo to opravdu možné není?

 

Při zapojení starého rádia vše opět normálně funguje.

forum.jpg

Editováno: , autor: ezpzlmnsqz1337
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahojte Kamaradi. Potrebuji radu. Na mem supovi 2.5 automat rok 2003 se mi pali ihned 10 amperova pojistka pojistka na pozici cislo 5. Ma na starosti po zapnuti klicku napajeni spotrebicu jako je climatronic, vyhrivani sedaku, klaksonu a mnoho jineho. Zkousel jsem uz povyndavat par veci. Odpojil klimu, rj volantu, hlidani zarovek atd a nic nepomohlo. Ted jdu kontrolovat ten vyhrev sedaku atd mate nekdo radu kde by to mohlo byt kde je nejaka casta zavada atd? Jeste mi nejde osvetleni pristroju a ovladacich prvku ale tahle pojistka by nato mit vliv nemela zatim jsem ve schematu nenasel co to ovlada. Vse se odehralo najedou pri jizde

IMG_20181105_130404.jpg

IMG_20181105_122119.jpg

IMG_20181105_122114.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak zavada nalezena a odstranena. protoze se v tom strasne rad hrabu tak jsem si cvicne rozebral pulku auta ale aspon vim ze to je vse ok. zavada byla nakonec ve vedeni ke snimaci hladiny a teploty oleje na spodku motoru kde byla kabelaz prodrena od nejakeho predmetu pac dole nevozim susplech tak sem nekde strejchnul a ponicil si kabelaz.

IMG_20181106_180306.jpg

IMG_20181106_180310.jpg

IMG_20181106_180314.jpg

IMG_20181106_180324.jpg

IMG_20181106_182656.jpg

IMG_20181106_182701.jpg

IMG_20181106_190450.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím,potřeboval bych radu a to s kabelem ke žhavící svíčce.VAG píše "žhavící svíčka válec 3 (Q12) EL.Závada v obvodu .Když jsemmkoukal na kabel že bych ho eventuelně vyměnil tak je veden do svazku kabelů co vedou do kabiny.Řešil už někdo takový problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

Dobrý den Ace a všichni škoda nadšenci, chci Vás požádat o radu. Mám Superba 2, 2.0TDi 125KW,r.v.2010. Přestal mi fungovat alarm,auto se zamkne,dioda ve dveřích zůstane svítit a rozblika se po cca 10 vteřinách.Diagnostika píše závadu na čidle náklonu vozidla. Zároveň s tím ale přestalo fungovat stahování zadních oken a el.nastaveni předních sedadel. Pojistky jsou v pořádku. Kabeláž ve dveřích řidiče je nová cca dva roky. Na svorkovnici z řidičových dveří jsem se taky díval a nevypadá to, že by byl nějaký vodič uvolněný, zlomený apod. Nesetkali jste se už někdy s těmito závadami? Můžou být nějak spojeny nebo jde o náhody? Martin

Editováno: , autor: Martin Sup2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...