Přejít na obsah

Nefunkční dálkové ovládání originál Octavia I


JirkaOc

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Přidám svůj problém: OI 12/2001 (klíč se dvěma tlačítky). Přestalo fungovat DO napřed na jednom klíči. Vyndal jsem ze skříně druhý a pokračoval v používání. Bez problému jsem otevřel auto cca na 25m. Po čase přestal fungovat i druhý klíč. Koupil jsem nové baterky a vyměnil za staré. Jenže auto jsem otevřel jedině, když jsem byl s klíčem u okénka řidiče. Stejné u obou klíčů. Vyzkoušel jsem ještě jednou nové baterie do DO, ale nic nepomohlo. Furt musím být u okénka řidiče. Spárováno asi tedy je, jinak by to nešlo vůbec. Ale proč jen z blízka? Nemohla se hnout třeba frekvence? Kdyby to fungovalo alespoň z cca 5ti metrů. Takle naložím něco do kufru a musím jít k řidičovi a zamknout. Zkoušel jsem párovat více způsoby, ale problém furt stejnej.

Nakonec jsem koupil kabel KKL a instnul VAG 304 a šel zkusit štěstí.

Spárování proběhlo, VAG nenašel žádnou chybu. Podle VISu jsem přispůsobyl klíč. Myslím, že vše jsem udělal dobře.

Jenže problém je FURT stejný: když chci otevřít nebo zavřít auto, musím jít blízko k oknu řidiče nebo spolujezdce a teprve odtud odemknu. Nená jednotka nějakou anténu, která by se mohla poškodit nebo upadnout?

Nebo nějaký dobrák z okolí CV?

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já taky kupoval baterky v jednom obchode a vydržely max měsíc

pak jsem začal kupovat ve škodovce kde vždy objednají "čerstvé" a bez problémů

kdybys měl DO kulaty rok 2000 tak ty odchází ale od cca 5/2001 (MR02) už problémy nebývají

napiš pro jistotu prvních 10 znaků z VIN

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusím změřit a pokud nepůjde, tak jsem se tady na foru dočetl dát na PIN 16 konektoru od komfortky kus drátu. Někomu to pomohlo. Akorát nevím přesně, kde to najdu.

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mám přesně takový klíč jak máš tady na fotce, mám ho na octavii 1 facelift akorád s frekvencí 434 MHz!!!! 5fa 008 548

Teď otázka, fungoval by u mě klíč vystřelovák pouze s odemykáním a zamykáním ( bez kufru)?

Odešli mi taky oba dva a vždy když je chci rozchodit musím dálkáč rozkuchat a trošku zahýbat kontaktama. Funguje vždy jen tak 2 hodiny a pak útrum. proto řeším variantu nového klíčku a líbí se mi ten vystřelovák..

Mám také tento klíš 5FA 008 548 - 434MHz. Lze ho tedy nahradit nějakým vystřelovákem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

mam ten samej klíč co Filas1 a taky by mě zajimalo co za vystřelovak zajimalo by mě zda lze použit tyhle klíče a jaky rozdíl je v označení čísel na konci ty písmena díky

http://www.auto-klic.cz/autoklice/skoda/s-elektronikou?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=324&category_id=51

http://www.auto-klic.cz/autoklice/skoda/s-elektronikou?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=387&category_id=51

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

to Wojnar: M

klúče sa podla puzdra nedajú odlíšiť tiež som mal klúč origo dialka 2.tlacitkovy, (komfort 799AH – teda 2,5G s frekvenciou 433 MHz, O1, r.v.1/2001) a na puzdrach klucov bolo napisane 434MHz.

to All:

Čast Prochyho návodu nie je pravda,citujem:

,, Dálkové ovdládání na vystřelovacím klíči Vám pude pouze u aut se třetí generací konfortního systému. U Octavie předfaceliftem musíte použít neorigo výrobky a nebo se spokojit pouze s vysřelovacím klíčem bez dálky“

Na komfortnú jednotku 799AH -2,5G(dávala sa do predfaceliftu aj faceliftu), 433MHz je možné použiť vystrelovací klúč 3-tlacitkový ozn. 1J0959753P – žiaden šunt (elektronika kluca s obalom+vystrelovacia časť = 51 Eur), stačí prehodit čip immo zo stareho kluca, vyfrezovat drazku v klucovej službe 7Eur, sparovať D.o. s komfortkou a je hotovo. Funguje aj odomknutie kufru stredným tlačidlom. Žiadna montáž dodatočnej riadiacej jednotky ako od Rakso sa nevykonáva.

Pokial Vám signál z D.O. slabne tak ako mne (musite odomykat/zamykat skoro pri vodicovom okne, cca 1m), odchadza Vám elektronika v kluci. Niekde tu na fore som videl radu ze na zlepsenie dosahu D.O. je potrebné zvysit intenzitu v skrinke umiestnenej v stredovom tuneli za panelom climatronicu. Týmto nič nedosiahnete je to totiž mikrovlnné čidlo a v nom sa nastavuje iba citlivost cidla na chranenie priestoru vo vozidle a nie ako tu niekto píše zvýšenie dosahu D.O.

Čauky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den , chtěl bych požádat o radu koupil jsem si škodu octavii 1.9 tdi rv 2001 dostal jsem pouze jeden klíček.Při stisknutí odemknutí nesvítila kontrolka , koupil jsem novou baterku a kontrolka svítí ale bohužel centrál nefunguje , mohl by mi někdo dát kdyžtak prosím nějaký funkční odkaz na to jak znovu spárovat klíček díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jiri: Urcite si dej udelat druhy klic staci obycejny bez DO, kazda lepsi klicova sluzba ti tam hodi i transponder a nakoduje za par kacek.

Tenhle navod na sparovani je urcen pro dalsi klic kdyz uz jeden hocjaky mas, mozna ti to v budoucnu pomuze.

Dej klic do zapalovani do polohy zapnout (prvni poloha), druhý klíč - ten ktery chces naprogramovat dej do zamku ridice. Kdyz otocis klicem do polohy odemknout, zmackni tlacitko odemknout na DO. Pak otoc klicem do polohy zamknout a na DO stlac tlacitko zamknout. Pak vyndej klic ze zapalovani a je hotovo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Nefunkční dálkové ovládání originál Octavia I
  • Pawouk uzamkl následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...