Přejít na obsah

Superb II alu kola.


David C3

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Ahoj,

muzete mi nekdi vysvetlit tu honbu za velikosti kol - mam Superba od prosince, na zimu jsem mel 16 plechace, ted na leto original alu 17 a jsem z nich nestastnej. Pri kazdem prejezdu pres zpomalovaci prah (nebo kdyz vletim do diry a ze jich po zime je) s laskou vzpominam na 16. Nejak nechapu, proc vetsi a vetsi kola a mensi a mensi pohodli?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to 5icz: tak můžu tě ujistit, že žádný mindrák s velikostí nemám smile.gif

na léto i zimu 18´´ post-23-1156182784.gif

jak už jsem zde někde psal, pro mě mají kola na autě z hlediska vzhledu zásadní význam, nemalé plus jsou i mnohem lepší jízdní vlastnosti

zatím jsem za rok a půl prorazil kolo jen jednou, ale hned za mnou se to samé stalo chlápkovi, který měl 14´´ s pořádnejma balónama

vše je stejně jen o tom jaké má kdo priority a co se komu líbí lol.gif' alt='default_icon_lol.gif' alt='lol'>.gif'>

Editováno: , autor: hudra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, vzhled beru - i kdyz ja kdyz s tim autem jedu, tak sedim vevnitr a je mi uplne jedno, jak vypada, ale ta poznamka nebyla o prorazeni, ale o pohodli. Proste mam pocit, ze na 17 je to zebrinak, kterej ze me chce vytrast dusi. A ty jizdni vlastnosti - no nevim - asi jezdim prilis velkyho klobouka, ale ja to nejak nepozoruju, ale je fakt, ze to jestli jde zatacka projet 100 nebo 105 je mi jedno, protoze stejne pojedu 80. Nevite nekdo, jestli neexistuje nejaky test vlivu velikosti kol na jizdni vlastnosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Holt to má každý jinak a to je dobře. Souhlasím s hudrou a jsem za 18“ léto i zima. Test na vliv průměru kol na jízdní vlastnosti asi budeš hledat těžko, je to hlavně o šířce, profilu a kvalitě pneumatiky. Velikost kola, nebude rozhodující nehledě k tomu, že rozdíl v průměru kol co používáme je minimální. Tady je malá pomůcka pro výpočet.

http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?sirka_pneu_o=&serie_pneu_o=&rafek_pneu_o=&sirka_pneu_a=&serie_pneu_a=&rafek_pneu_a=

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte:)

také jsem měl na zimu 16" a super. nahodil jsem 18" a neveril jsem vlastnim ocim, skoro nepoznam rozdil az na primo velkych vymolech,kterym se ale stejne vyhybam. Jsem s nima opravdu spokojeny. Auto vypada super - mám Luny a v zasobe Luxony (Antracit)

Lepsi jizdni vlastnosti jsou v tom, že auto lepe sedi v zatacce a nejspis lepsi brzdeni. Neměnil bych. Do větších bych však už nešel.

Editováno: , autor: Dandiel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na léto i zimu mám 18". Kromě toho, že zimní gumy jsou z principu hlučnější, si na nic nemůžu stežovat. Na starém supu jsem měl na zimu 16" a na léto 17", rozdíl byl značný, na 16" bylo auto takové gumové, žádná pěkná odezva řízení v zatáčkách. Teď s těma 18" a 4x4, nemůžu si to vynachválit. A jak píše kolega, když neprojedu někajou šílenou díru, kdy je to teda děsná rána, nic nekomfortního nepozoruju. A ten vzhled a pocitově jízdní vlastnosti, to je bomba! Tak to dobře zvažte ;-) Jirka

Editováno: , autor: Jirka_H
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aj keď som z trochu inej komory ako vy, ale pripájam sa k použivateľovi riba.

Kto to má na diaľničné jazdenie (okrem Brno-Praha lol), nevidím dôvod prečo neísť do rozmerov 17/18.

17" na Passate boli čo sa týka komfortu úplne v pohode, jediný problém bol, že predná náprava robila od 80 tkm problémy.. ale to je známy problém generácii B5.5 Passat,resp. B5 A4/Passat.

Takže v Superbe by to malo byť tak nejak podobne ohľadom komfortu. Navyše myslím, že také chyby ako poddimenzované stabilizátory a pod. sa dnes už stávajú menej často ako vtedy.

Kto mi chce armugentovať mojimi balóniskami 215/60, hovorím, že ho často vodím aj do ľahšieho terénu (zatiaľ vydržal všetko) a 18" by prejazdu v ňom veľmi neprospeli.

Ale beriem vaše dôvody ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 týdny později...

2,0TDI 4x4 se dá objednat včetně DSG, bohužel jen pro 103kW - koncernová politika. Pro TDI 125kW jde buď DSG, nebo 4x4. Dohromady ne.

No myslel som športový podvozok , mám motorizáciu 103KW TI CR 4x4 s DSG a viem , že športový podvozok sa nedal nakonfigurovať pri objednávaní autato bola jedna z vecí čo som hneď hľadal aj so silnejším motorom , skôr ma zaujíma či existuje mimo škodovku alternatíva a samozrejme niečo , čo je kvalitatívne na dobrej úrovni , mám 18ky themista disky a tie špáry nevedia moje oči prehrýzť :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...