Přejít na obsah

Auto prestalo štartovat


yockey

Doporučené příspěvky

dnes sa mi stalo: s autom som cely den behal v pohode ale na večer som prišiel do kaviarne a po 20min sa vracam a auto nechcelo naštartovat.baterka je dobra lebo som skušal aj cez štartovacie kable a to iste. pootočim klučikom a len take cuknutie počut, a ešte som teraz skušal nehat klučik v druhej polohe a asi 30sek. som počul take cvakanie ako tikot hodin. auto nepojazdne . :(

poradi niekto?

kontrolky svietia ako aj predtym

post-25338-1243630576_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím, mám zdá-se podobný problém, ale kabely se zdají být v pořádku (aspoň tam kam vidím), baterku jsem dobil a zdá se taky v pořádku, ikdyž to na 100% tvrdit nemohu.

Když dám klíček do zapalování a otočím do 2. polohy, všechno se rozsvítí klasicky, zacinká že nejsem přioputanej a pak pohasne jako normálně. Kromě toho slyším jakési podivné cvakání (připadá mi to jako spínání a rozepínání relé, ale nejsem mechanik ani elektrikář, takže opět berte s rezervou prosím). Při pokusu o nastartování zhasnou světla ale jinak se nic nestane. Startér se nejen nesnaží točit, ale nevydá absolutně žádný zvuk. (Bohužel jsem na to sám takže se nepodívám zda se aspoň o něco snaží, jdu jen podle zvuku).

Ještě dodám že jde o O1 kombi 2.0, MR2003. Diagnostika nehlásí žádné chyby a auto delší dobu stálo (cca 2 měsíce)

Prosím prosím smutně koukám, měl by někdo nějakej nápad?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je prázdná baterka.Ještě zkus zapnout klíček a zkusit zatroubit.Když to nepujde a nebo bude mít jen slabý zvuk tak je pryč baterie.

Dík za reakci. Baterka je čerstvě nabitá, bez zátěže měla skoro 13V (při startování ji nezměřím) ale zkusil jsem svůj oblíbený test (pustit rádio a zároveň vytahovat okno) a nepostřehl jsem žádnej problém, dokonce ani světla nepohasla. Je možné že baterka nezvládá dávat dost pro startér ale jinak zvládne všechno? I více věcí najednou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkontroluj ještě kostru na motor.Měla by být nad starterem na přírubě převodovky.Zkus třeba potukat startér,Nebo zařad 5 a pocukej autem sem tam tak aby se trošku pootočil motor.Myslím jestli není startér vysunutý,tak aby se vrátil.Protože odběr má ale nevidá ani hlásku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ten "cvakavej" zvuk je ve skutečnosti rychlej šoupavej a usuzuju že je to zvuk zasouvaného a vysouvaného starteru. Objevuje se při otočení klíčku do 2 polohy a poté (když ho v této poloze nechám) taky při přepínání světel, stahování oken (tedy při změně odběru z baterie) - je na vině baterka? (Skoro si přeju aby byla odpověď ano a já mazal sehnat jinou)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych tak na 80 % rek, ze to bude baterkou, resil jsem hodne podobny problem, ale teda na jinem aute, uz jsem si drbal hlavu, co to bude a ona to byla blba baterka :smich: a to jsem po telefonu volal mechanika, ktery se specializoval na tyhle auta a ten mi byl okamzite schopny poradit podle cvakani. :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vyzkoušeno s jinou baterkou a žádné zlepšení. Když jsem si to mohl poslechnout lépe, ten divnej zvuk je opravdu cvakání a co mě překvapuje nevychází od startéru, ale spíše odněkud z pod baterie či přilehlých oblastí. Nevíte někdo co by tam mohlo cvakat?? Pak mě taky napadlo zda nemohla odejít zapalovací skříňka nebo nějaké skryté rele, imobilizér (není tam nic přidáno, ale upřímně nevím jak to má O1 řešené)

V krajní nouzi máte někdo zkušenost s dobrým (i cenově dobrým) technikem z Prahy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze najprv daj dole ten hruby cerveny kabel zo startera. Skus ako start klucikom,ci vyskakuje stykac. Alebo si zober kus dratu a napoj sa na + pol baterky a rucne priloz na stykac drat. Ten co ide taky slaby tenky kablik do startera-stykaca. Ten vysun dole a skus tym co mas napriamo. Cvaka? necvaka? alebo aspon vyskakuje?

Potom teda starter ci vlastne toci aj ked naprazdno. pre istotu bez zaradenej rychlosti,ak nahodou je pastorok zasunuty.

Ten hruby kabel napoj spät a zober nejake poriadne klieste a spoj obidva tie hrube sroby na stykaci startera. Bud sa toci alebo netoci. Alebo druhu baterku ak ju este mas doma tak skus ci toci starter. A nezlakni sa,je to supa ked to chyti kontakt s tymi kliestami.

Co ine moze byt este zle? Nic. Ak toto vsetko funguje tak hladaj chybu vo vedeni na stykac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak buď je to ukostřením motoru - na první pohled se zdá trošku olezlé ale to by asi diagnostika poznala

a nebo je to startér. Očividně nespíná. Chjo, nesnáším když je auto nemocné.

Pro případ že je špatnej cvelej startér (což může bejt) hledal jsem kde je přidělán k bloku motoru a našel jsem dva šrouby (po jednom nahoře a dole), ale přijde mi to málo :) Kde jsem nějakej přehlídl?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No auto nemám kde zvednout a pokud je to tímhle nechce se mi ho nikam tahat, takže zkusím taky vrchem. Jinak abych si to tam dobře prohlídl tak už jsem stejně vyndal baterku i baterkovej box takže místa je tam teď docela dost :D porod to bude všechno tam zase nacpat :) A už se strašně těším až tam dám novej startér (pro ten jsem už rozhodlej tak jako tak, tenhle je od pohledu divnej) a ono to pořád ani neškytne, to se asi umlátím smíchy.

Každopádně Všem děkuju za rady, motivovalo mě to k tomu problém pochopit, najít a pokusit se ho vyřešit. Velmi nerad bych skončil jako průměrný majitel dnešního auta "svítí kontrolka-jedu do servisu". A je fajn vědět že jsou tu fajn lidi ochotný poradit. Až problém vyřeším podělím se o příčinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak startér je venku, byl to boj ho vyndat ale snad bez dalších ztrát na životech. A mám patrně i tu závadu. Dokud to bylo vevnitř tak jsem si toho nevšiml ale totálně přehnil ten kus měděného splétaného vodiče co spojuje spínací část smotorem. A tím je to asi vyřešeno.

Problém je že tenhle kousek neopravím - takže jdu obvolat vrakoviště :( Při montáži nafotím kdyby měl někdo v budoucnosti podobný problém tak ať má představu, ikdyž je to asi docela jasný (když sem to zvládl vyndat já tak asi i polocvičená opice)

Editováno: , autor: Vaki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podla tych fotiek tuna

http://skodaoctavia.cz/motornavody/DemontazStarteru.htm

a mojej pamäti-nedavno som to mal otvorene- si myslim ze by sa to malo dat nahradit ,teda ze je moznost to napojit na ten nosnik uhlikov.

Len zohnat taky kus hrubej medi.

Tos,ze aby som si to pravidelne osetroval nejakym WD ckom alebo kontoxom? A snad by stacilo tam natriet vazelinu nech to nehnije. Sice med dost vydrzi,zaoxiduje a to je vlastne konzervacna ochrana. To asi niekto niecim odrbal ze to prehnilo.

Editováno: , autor: mysko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...