Přejít na obsah

Špatný signál rádia


Doporučené příspěvky

Jo tož to je jasne ze supermarketu nebrat nic ! ale uvažoval jsem že bych na střechu hodil alespon imitaci té ploutve abych ucpal tu díru co je po anténe a do auta koupil nějakou vnitřní anténu co je za oknem třeba takovouhle http://cartuning.cz/zbozi/produkt-1233/antena-vnitrni-na-sklo-do-interieru-auta.html ale nevím jak je na tom z výkoností jestli bude výkoná jako ta venkovní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslel, že chceš vyřešit příjem rádia, ale jak tak koukám, asi jsi moc nepochopil, v čem je základ, a začínáš řešit píčo.iny. Jestli s tím chceš opravdu něco udělat, tak zapomeň na nějakou anténu za okno a dej na střechu anténu pořádnou. Ale v první řadě si urči, co vlastně chceš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdar všem,

prosím Vás poraďte někdo. Mám Octavii I s dokupovaným rádiem SONY. Před týdnem náhle přestalo hrát (hraje špatně a to jen v lokalitách s velmi kvalitním signálem. Konektor antény v rádiu je v pořádku a anténa je stále stejná. Co by to mohlo ještě být? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

zdravim,tak sem to tu nejak pročital,a nevim si rady.Mam roomstera a má anténu pouze naklápěcí a když jsem vyměnil prut a dal jiný z felicie tak příjem byl slabší,testuju nějaký prut ktery bude kratši a nebudu muset dělat nějaký velký úpravy,protože cvrnkám v garáží o strop.dik za každou radu.Ještě mě napadlo signál se ztráci i kousek za městem kde by radio mohlo hrát,jak se pozná špatný zesilovač v anténě,mám neoriginálni autoradio

Editováno: , autor: rosticek25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S najvacsou pravdepodobnostou to bude prave zosilovac v antene, nakolko mas neorigo radio tak ti diagnostika nepomoze, jedine odmontovat celu antenu, rozobrat a vizualne skontrolovat zaoxidovanie a pod...dalsia vec, ked uz budes mat dolu antenu zmerat napatie na vnutornej zile antenneho kablu, malo by byt 12 V, dalsia vec moze byt fantomove napajanie anteny, ktore s najvacsou pravdepodobnostou mas ked mas neorigo radio...v kazdom pripade treba zmerat to napatie ci ti vobec do anteny ide napajanie...bez funkcneho zosilovaca v antene je signal takmer nulovy...co sa tyka dlzky prutu, ten az taky zasadny vplyv na signal nema....opravte ma ak sa mylim...S antenou sice pri Octavii (ta ale bude velmi podobna ak nie rovnaka aj v roomsteri) som si zazil svoje:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdravim chlapy,hledám radu mam laurinku a na střeše mam antenu jakoby normal prut sklopnej ale to tělo je větší a ,á takovou kulatou plochu domníval jsem se že to je na GPS ale v autě nemužu najít antenu na FM je tam kabel se závitem ale ten je jinej než bejvá na GPS je stříbrnej a má závit vnější,průměr kabelu asi 4-5mm pak je tam ještě jeden ale bůh ví co měl za koncovku pač je utrženej ve vypadá jako koaxiál jen je střašně tenký ani ne 3mm no a krom dalších svorkovnic tam nic není žádnej klasickej antenní kabel kudy vůbec vede? liftback 2003 LaK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám dotaz často mi chrčí rádio a musim furt měnit stanice .. chci zkusit fantomové napajeni ale nevím jake buď

 

http://www.prohifi.cz/autoradia-prislusenstvi/car-audio-66221

nebo

http://www.prohifi.cz/autoradia-prislusenstvi/car-audio-iso-iso-adapter-antena-napajeni-66021

 

Mám origo radio .. já bych řekl že ten by stačil 66021 ale vubec nevím..

Editováno: , autor: DonnJarda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mám rádio Sony a vzhľadom k tomu, že som mal zlý signál namontoval som anténnu výhybku (fantómový napájač). Signál rádia sa v zásade nezmenil, stále sa objavuje rušenie, ale zarazilo ma fungovanie rádia. Po zapnutí rádia sa na displeji zobzazí ATT ON, potom sa na krátko zobrazí názov stanice a následne sa zobrazí ATT, ktoré je stále zobrazené až pokiaľ nestlačím nejaký ovládač na rádii, potom zostane zobrazený názov stanice. Čo sa mi ale zdá divné najviac je, že po zapnutí hrá rádio veľmi ticho, bez ohľadu na akú úroveň je hlasitosť nastavená. Hlasitosť plynulo nabehne na nastavenú úroveň až po tom, ako pohnem s ovládačom hlasitosti. Taktiež pri automatickom ladení mi naladí 4 (pravdepodobne nasjilnejšie) stanice a ak chcem iné, tak ich musím naladiť ručne. Pred namontovaním anténnej výhybky to nerobilo. Je takéto správanie rádia po namontovaní výhybky normálne, alebo v čom môže byť problém? Ďakujem.

Editováno: , autor: Hacman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravim Vas všechny, prosim o radu. Aktivni antenu mam uplne novou i s prutem, koupil jsem i nového fantoma. Vsechno zapojil, kostra v  poradku a vyzkousena, zapnul radio a signal stejne mizernej jako předtím. Oproti stary antene změna nula. Když odpojim dratek z fantoma, signal se dokonce o malinko zlepsi.

 

Tak jsem vzal starou antenu, rozsrouboval, vytrhal tistenej spoj a spojil dratky, co vedou od prutu, proste jsem z ni udelal pasivni antenu. Zapojil jsem ji(vzadu na fakru) a chyta docela dobře, u stanic naskakuje okamzite rds.

Když mam ale všechno novy, chtěl bych aby to fungovalo, jak ma, resp aby to vůbec fungovalo. Nemel uz někdo podobnej problém?

 

O vikendu ještě zkusim od nekoho na zkousku sehnat koncernovy radio a prsknout tam kabel z anteny primo, abych vyloucil potize s fantomem. Ty mam ale dva a oba stejny výsledek.

 

EDIT: Ta nova anténa byla koupena na ebay a v ni byl problém. Bud konektor nebo anténa samotna, to uz jsem nechtel zjišťovat. Koupil jsem jinou za par korun z vrakace a mam vic stanic nez chci.

Editováno: , autor: Frantizsekk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

takze panove antena vymenena za tu od correctu lux 3 napojena pod strechou a kablik ktery jsem mel napojit na + jsem natahl ke kufrove lampicce ale signal se stejne ztraci občas  origo radio symphony na kazety tak kde hledat chybu ten kabel mam natahnout az dopredu k radiu nebo staci jak mam ja uz nevim rady stve me ze nemuzu poslouchat obycejny radia jako blanik impuls vysocinu hlavne u nas v novem meste na morave strasne chrci zajmave je ze radiorozhlas ci takovejhle bazmek hraje dobre soory ze pisu bez diakritiky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Stejná kombinace Symphony + Correct Lux III mi funguje velice dobře, sice ve Favoritu :-) ale to je jedno, napájecí káblík jsem hodil taky od stropního světla. Na spodku antény by měla být LED co svítí když je napájení v pořádku. Zkontroloval bych dobré ukostření antény a když nic, tak koax k rádiu. Symphony je jinak super citlivé, při pokusech mi hrálo i na půl metru obyčejného drátu (cca 4 stanice, ale kupodivu čistě :-) ).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Jestli má anténa i rádio ISO anténní konektor, tak použiješ

http://www.aunika.com/Autoanteny/Antenni-napajece/Antenni-napajec-ISO-ISO-1

jestli má anténa ISO a rádio DIN, tak použiješ

http://www.aunika.com/Autoanteny/Antenni-napajece/Antenni-napajec-ISO-DIN-2

Modrej drát buď zacvakneš u většiny rádií do pinu č. 5 napájecího ISO konektoru rádia. V tvém případě, připojíš na ten modrej drát ANT. Těžko se dá radit, když nevíme, co je to za rádio. U něj je určitě nějaké schéma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...