Přejít na obsah

Koupě Octavie I


galaher

Doporučené příspěvky

Tohle je volant ze škody RS(octavia a fabie)

Na volant se tolik nekoukej-chce to prohlídnout,napíchnout atd.

Napiš jim ať ti pošlou vin a zastav se na technický ať ti kouknou kolik to mělo najeto při poslení TK-maj tam záznamy ze všech tk z území ČR.

Jo a nezapomeň sebou aspoň čokoládu-většinou u okenka sedí slečna-paní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fakt? takze nemusim do skodovky? tam chteji 500. na STK mam znamehi,ale je ted v Alpach tos nevim jestli jeho kolegove budou ochotni. kurna,ale je tezky sehnat peknou octavii nehlede na km do 100 tis a to zhanim tka za 85:( vcera mi nabidl borec hnusnou za 57 s tim,ze tece gufero kliky,KO rozvody,lehka koroze, nema STK  sviti brzdy atd atd proste fakt lepsi koupit nezhnilou za 80  a udleat jen naplne a rozvody treba desticky to je to posledni,ale sudnavat prevodovku kvuli guferu se mi nechce to byhc u auta delal az se spojkou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj kluci.

Po Mondeu ST220 plánuju koupit něco klidnějšího a volba padla na O1. Dnes jsem konečně uviděl pěknou, co se mi líbila. 80000Kč, najeto poctivých 280tkm, doložená serviska ze SRN až do teď pouze ve Škodovce. Kastle a interiér totální voňavka. Jediný co mám strach je, klasicky, aby se neodporoučel motor a aby to nebylo kradený. Poradíte na co se zaměřit až se s tím pojedu projet? Kouř z výfuku, zvuky, start, tlakování hadic ????? Nemá to nikde kapku rzi a vypadá to že to lakovaný není. i pod tapecem všechno OK. Díky. Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, čas od času mrknu po nějakým autě, jestli obměnit svoji udržovanou feldu za něco rodinnějšího. Narazil jsem na pěkný kousek, ale cena se mi zdá neadekvátně nízká ke stavu na fotkách. Koukám, že tam je jen základ výbava, ale já klimu ani nepotřebuju, když mám malé dítě. Co si o tom myslíte vy? 

oktávka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě jezdím tak 80-85% jen město, proto bych mrknul po 1.6ce (té silnější). Ale jak jste psali, ten přední blatník mi taky moc nesedí (jinej odstín), navíc ten certifikát cebia ukazuje, že není jasný stav tachometru:

cebia

Tak nevím. Mně by stačila i fabia v combi, ale sehat něco slušnýho je dost obtížný.

Jinak s naftou dejte pokoj. Jasný, starý dobrý TDička s rotačkou jsou asi nesmrtelný, ale na co? Já najedu 10-12t za rok, to nemá význam trnout, kdy půjde turbo na repas za nehorázný peníze. A jezdi se studeným TDi 10 km do práce je taky prasečina.

 

Nakonec asi počkám na něco lepšího nebo ještě pošetřím na lepší výbavu a hlavně auto s původem. 

Editováno: , autor: P1azer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho jak píšeš tak bych vzal benzína (1,6 nebo 1,8) s klimou.

Máš malé dítě a určo časem pojedete na nějakou dovču.

A není nic horšího než se pařit v léťě někde v koloně na dálnici bez klimy.

Mám to za sebou v Chorvatsku kdy se mi povolil řemen na kompresoru.....

Ohledně elektriky-sám má vzadu švihadla a nevadí mi to :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mne by teda klima schazela, nerikam, z ejsem snehulak, ale pouzivam ji a auto bez klimy uz fakt ne, zvlast dneska, kdy je vyber aut velkej. Jeste doplnim, z e na tech 1.6 101k se rady utrhly nyty na diferencialu , prevodovka byla na vyhozeni , resilo se to vymenana prevodovek, ale zrovka na tento model je nesehnatelna  a kdyz tak dost draha..nebo se to muselo opravit opravnou sadu, svarit telo prevodovky atd atd.. nedoporucuju, podivej se po necem mladsim, nebo jine motorizaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím všechny. Mám možnost koupit Octavii 1.9TDI s nájezdem 297.000km. Km jsou pravé, nestočené - od známého. Vím, že tyto motory vydrží raketu, ale přeci jenom 300tis. už je poměrně hodně..


I když, je lepší mít ve skutečnosti najeto 300tis. jak na tacháči stočených 150tis. Moje otázka zní : mám Octavku koupit? Jaké budou následné opravy?  Jinak, za ten rok nenajezdím nějakou raketu, hlavně mě nenuttě do benzína   :kol-46: 


Všem díky za rady'


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to auto mělo běžný servis,znáš jeho historii a cena bude dobrá,vůbec bych se toho nebál.Je to jak říkáš,ono moc OI s nižším nájezdem nebude.

Co se týká oprav,mohl by jsi se vyvarovat výměny rozvodů,které se běžně při koupi dělají,pokud Ti známý řekne,jak jsou na tom.To samé části podvozku a spojka.

Finančně trochu náročnější je spojka.Díly přední nápravy,ložiska čepy,silentbloky nejsou cenově nijak závratné.Stav tlumičů a brzd uvidíš při koupi.Na zadní nápravě připadají v úvahu ložiska.

Pokud se o auto trochu staral,tak to neodejde vše najednou a čeká tě běžný servis.nebál bych se toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lukáši, tvůj názor ohledně km je správný, všechny tyhle auta mají podobnou porci za sebou, a že jich stále jezdí, jsou to ještě poctivě dělaná auta, osobně mám 350, a vše funguje jak má, pokud to můžeš od známého za slušnou cenu koupit a je ve slušném stavu, bude ti sloužit dobře za velmi nízkou spotřebu.

čeká tě běžná údržba, ikdyž i ta celkem leze do peněz., ale které auto ne

Editováno: , autor: jiko01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, nikde jsem to tu nenašel (snad jsem se díval dobře) a tak žádám o radu, na co si jako laik dát pozor při koupi Škoda Octavia 1, 1,9 TDI, 81 kW, kombi?

Nebave se teď prosím o najetých kilometrech, stavu čalouění či kosmetickým vadám. Zajímají mne věci jako motor, převodovka, nápravy apod. Na co se podívat, jak to jako laik zjistit a ohodnotit, na co všechno dát pozor, abych nekoupil úplný vrak. Případné další rady uvítám. Děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bych sice rád, ale bohužel to vypadá, že jediný člověk, který tomu skutečně rozumí a věřím jeho odbornému úsudku na mne nebude mít čas. Já akorát tak poznám, jestli někde teče olej, a že to nastartovalo, popř. píská klíňák. Ale nevim, jestli je dobrej zvuk motoru, co znamená jaká závada a kolik stojí její oprava, jestli se to vůbec potom vyplatí apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dobry den do týdne si chci koupit ojetý vuz škody octavie max do 100 000 kč kterych si pujčim v bance,sem uplný laik,ale pojede semnou muj kolega z prace který autum hodně rozumí.Chtel sem vas poprosit o nake rady naco si davat pozor,a o nake názory.Budete moje 2 auto a dost se bojím abych nenaletěl na naký šmejt co do neho budu jen vrážet prachy,nemyslim rozvody brzdy atd...Prosim o rady jedna semi spis o combi 1.9.tdi bud 66kw nebo 81 kw.Jak se tak divam tak na inzeratech do 100 000 jsou same octavie prevrsujicich 200 000 km neni to moc???vim vsude čtu že tyhle motory jsou drzaky ale jak je to doopravdy kupovaly ste už vuz z takovým najezdem??diky moc za odovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...