Přejít na obsah

Spojka 1.4MPi


autospravca

Doporučené příspěvky

Nepodarilo sa mi nájsť podobné téma.Preto prosím o radu -výmena spojky u fábie 1,4-50 kW.Mám skúsenosť s výmenou spojky u felície-demontážou prevodovky.Neviem či u fábie nebude lepšie vybrať motor ako prevodovku. A ešte poprosím o info ,či otvor v lamele na fábiu je totožný s otvorom lamely u felície-kvôli použitiu strediaceho trňu lamely,ktorý mi ostal z felície.

Vopred ďakujem všetkým za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Chtěl bych se zeptat jakou spojku dávají v origo servisech? Co jsem si srovnával ceny na webu, tak různé typy (LUK, SACHS, VALEO) na motor 1.4MPi se pohybují v řádu 5 000,- za sadu (lozisko, lamela, pritlacak). V servisu chtějí za výměnu (včetně práce!) taky cca 5 000,- takže by mne zajímalo co tam vůbec dávají? :help: Cena i s prací by odpovídala cenám setů Starline a podobných - a to si do auta fakt dát nechci :(

Editováno: , autor: luckymann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na můj xicht asi slevu nedostanu :D ale i tak diky za reakce...

Nicmene porad jsem se nedozvedel co tam vlastne davaji? :)

A že když jsi jen trochu šikovnej, tak ti u velkých řetězců dají 20% jen na ksicht - a to jim tam nic moc extra obrat ani nemusíš dělat ?
Editováno: , autor: luckymann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vypada to tak... :( ...a nebo to nikdo nevi :D

Budu menit komplet spojku, najeto 87tis.km :aggressive: (ale predpokladal jsem to driv nebo pozdeji, pac jsem to kupoval od osoby o ktere vim, ze spojku moc nesetrila... :feve: )

Zeby vyrobni tajemstvi ??? Nikto neodpovi .... ??? Aj mna by to zaujimalo ... Ides menit celu spojku?Kolko mas najazdeno?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... jiné firmy mě už nenapadají :D (aneb, to už si může rovnou hodit korunou :) )

(pokud si ji nebude měnit sám, tak cena bude odvislá ani ne tak od značky, která bude pro luckymanna nejlevnější, jako spíše od značky, kterou danému servisu vozí velkododavatel - a která je tudíž pro daný servis nejlevnější. A ostatně, výměna spojky (práce) vyjde asi tak na 1/2 ceny nové spojky (materiálu), takže nějaké dvě-tři stovky rozdílu mezi značkami se v té výměně ztratí)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem to - kupoval jsem to po nekom o nemz vim, ze je vymena spojky nutnosti i pri malo najetych kilometrech! (bylo tomu tak i na predchozim aute - spojka po 60tis km :feve: - takze proto :) Btw. na "nutnost" vymeny spojky me upozornoval uz pred 2 roky na posledni servisni prohlidce v servisu (pri cca 55000 km) - a vida jezdil jsem jeste dalsich 30tis, ale ted uz se to vazne neda...

Prečo meniš spojku pri 87tis.?

Ja mam 4x viac a ešte mam pôvodnu spojku.

Ked jazdiš normalne tak musi vydržať aspoň 300tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obcas jde spatne zaradit 1 a R, spojka zabira az uplne nahore, pri razeni se motor jakoby na chvili vytoci nez se spojka "chytne"...

Dalsi vec je, ze je citit jemne vibrace jakoby do stran pouze pri zaberu (geo v poradku, nove naboje, nove gumy, ulozeni v poradku, klouby i poloosy v poradku).

A proč? Co ti to dělá?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak auto uz je po oprave a bylo to opravdu za pet dvanact! :feve: Kdyz jsem videl starou spojku, vesele to moc nebylo - oblozeni lamely uz v podstate zadne - zabiralo to spis uz jenom pres nyty a na viku spojky z toho byly nadelane pekne "zuby" (odtud nejpravdepodobneji byly ty vibrace). Ted zabira spojecka pekne od zacatku a vibrace pri zatahu se taky vytratily. Jeden problem vyresen:) Ted uz me cekaji jenom kotouce a desky, vyfuk, zadni tlumice, atd :D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak auto uz je po oprave a bylo to opravdu za pet dvanact! :feve: Kdyz jsem videl starou spojku, vesele to moc nebylo - oblozeni lamely uz v podstate zadne - zabiralo to spis uz jenom pres nyty a na viku spojky z toho byly nadelane pekne "zuby" (odtud nejpravdepodobneji byly ty vibrace). Ted zabira spojecka pekne od zacatku a vibrace pri zatahu se taky vytratily. Jeden problem vyresen:) Ted uz me cekaji jenom kotouce a desky, vyfuk, zadni tlumice, atd :D :D

Tak to máš najeto hrubo přes dvěstě tísíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

200tis urcite nemam - auto jsem kupoval, kdyz melo 48tis km a to skutecnych! (koupe v ramci rodiny - a znovu rikam - tusil jsem, ze vymena prijde - po zkusenostech s predchozim autem one osoby, protoze (jeji ;) ) styl jizdy byl asi hodne zvlastni - no co uz no... :):)

ADD: Celkova cena cca 5.tis (z toho cena materialu cca 2000,- po male sleve :)) - starou spojku si nechali do vymenneho programu.

post-2916-1246454595_thumb.png

Tak to máš najeto hrubo přes dvěstě tísíc.
Editováno: , autor: luckymann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

U nas v autorizovanom servise montuju SACHS alebo LUK, ja osobne som si svojpomocne menil spojku pri 218 000 km,montoval som kompletnu sadu SACHS a aj povodna od vyroby v aute bola SACHS. Pripravujem článok aj s fotečkami o svojpomocnej vymene spojky 1,4 Mpi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Jak tak čtu toto vlákno tak jsem dostal krapet strach. Mám fabii 1.4 Mpi r.v. 2000 najeto poctivých 132tis a občas se mi stane že mi jde špatně zařadit 1 nebo 3 stane se mi to tak jednou za cca 100 zařazení. V momentě kdy mi to jde špatně zařadit a prošlápnu plyn tak pak to jde dobře. Spojka mi zabírá zhruba v polovině, auto je dovoz tudíž nevím jak se minulý majitel choval ke spojce. Představa že bych měl měnit spojku mě děsí ted jsem dával 7tis za kompletní výměnu brzd. Myslíte že to bude na výměnu nebo mi to nějakej ten kilometr vydrží?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Patriku u 1.4 16V mi to mám stejné, ale dokud spojka neklouže tak si myslím, že to je ok. Spíš mě trápí když je chladnější počasí tak pod 6 stupňů tak mi tam něco od spojky chrastí. Když zmáčknu pedál tak to přestane. Ale dělá to jen než se ohřeje motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Spojka 1.4MPi

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...