Jump to content

tempomat na mult.volantu

Valip
 Share

Recommended Posts

Mužete někdo poradit, proč nejde tempomat. Mám multifunkční volant, už jsem zkoušel vyměnit páčku, ale tím to není. Mám obavy, že to dělá kroužek pod volantem, protože to náhodně někdy jde. Díky

chce to zkontrolovat VAGem jestli jdopu signály do jednotky MF volantu, pak jestli jdou do ECU

pak zkontrolovat jestli máš v pořádku snímač brzd. a spojk. pedálu

Vagem to chybuu nehlásí! Páčkou to neni a tlačítkama na volantu taky ne. Ještě mě radili, at zkusím ten kroužek pod volantem?

kdyby to bylo kroužek nepůjde ani rádio

kdyby to byla jedna strana tlačítek tak to jednotka odstaví celý do dalšího startu

já bych to viděl na spojkový spínač bohužel nevím jak vyzkoušet krom jízdy s VAGem do doby než se projeví závada

Valip: a máš už facelift? Pokud jo, zkusil bych ji překódovat.

Nemám facelift. Tak VAGéčko nenašlo žádnou chybu :aggressive: ještě zkusím rozebrat a vyčistit, když ne, tak pujdu po tom spojkovém spínači!

No já nevim, myslel jsem spínač jako spínač, když to napíše brzdovej tak jsem myslel že to napíše i spojikovej, teda já se s tim ještě ani nikdy nesetkal že by někomu odešel spojikovej spínač. No ale když říkáš že to tak je, tak máš asi pravdu. :palec2:

brzdovej je 4 drát takže se může kontrolovat

spojkovej je jen 2 drát takže se neskontroluje

u většiny aut se jeho nefunkčnost projeví jen při provozu tempomatu

tak je to jasné, vyměním spojkový spinač a budu testovat :) tak zatím kluci mnohokrát díky :palec2:

• 2 weeks later...
Mě to dělalo jeden čas taky, Vag nenašel žádnou chybu, tak jsem rozebral volant a vyčistil to tlačítko na tempomat ( byl tam prach a nečistoty)

a už rok to funguje jak má. ;)

Ahoj ties sa na to chystam lebotie tlacitka musim mackat moc silno a niekedy idu az na 3x

Niaku radu jak na to? cím zacat? treba vybrat airbag? Dakujem

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

mam rovnaky problem. dnes rano som este tempomat na volante v pohode pouzil a vecer uz mi nejde. mam 1.8t motor ARX lial som olej resp dolieval a ako zafukal tak mi sprclo na motor .. na lavu stranu tam ako sui rozvody.. je mozne ze nejak sa dostal olej na nejaku cast kde je ovladanie tempomatu alebo ako to nazvat a preto to nejde?