Jump to content

elektrika okna

Dodo M
 Share

Recommended Posts

Ahojte. Mám taký problém. Dnes mi na prednej spolujazcovej strane začala blbnúť elektrika okna. Spustiť sa dá, no v dolnej polohe vydáva taký čudný zvuk, ako keby sa motorček nezastavil a praská to v ňom. Následne, keď chcem okno vytiahnuť motorček znovu tak isto čudne praská a nevládze vytiahnuť okno, no keď okno vytiahnem rukou, pri spustenom spínači motorček okno vytiahne. Keď je v hornej polohe a ja tlačím vyťahovanie okna znovu motorček vydáva taký čudný zvuk.

Pri spúšťaní ide bez problémov, len ak dám automatické stiahnutie po stiahnutí na doraz motorček znovu vydáva čudný zvuk.

Poraďte čo by to mohlo byť. Ďakujem. /Octávia I, 1,9 TDi/ :feve:

Ano mám 7/2000, tak čo budem musieť vymeniť motorček sťahovania okien? Len nechápem prečo dole ťahá pekne, len, keď narazí na odpor /ako keby sa lanko pretáčalo/, lebo motorček beží len v ňom praská, ako keby v ňom niečo preskakovalo. Ale inač dik.

No ja som to rozobral, teda tapacer a motorček sa stále točí, ale ako do neho ide lanko, končí pružinkou, tak to lanko vlastne sa pri záťaži zasekne a ako by v motorčeku preskakovalo. Ako som už napísal pri sťahovaní ide dolu OK akurát po dorazení znovu lanko začne preskakovať. Čo sa dá na tom pokaziť? Všetko tam vyzerá ok.