Přejít na obsah

Octavii 2 FL nebo Tourku?


Václav Š.

Doporučené příspěvky

Milí páni, případně dámy, chtěl bych s tu s vámi o něčem poradit a zajímají mě vaše názory. Zatím nevím kdy, ale zcela určo hodlám koupit NOVÝ auto. Nový zdůrazňuji, ojetý mám teď a chci rozhodně auto už od plenek. Značka Škoda je pro mě naprosto jasná volba. Dlouho jsem nevěděl, jakej bych chtěl model, ale nakonec to vypadá následovně. Fabii mám zakázanou, prej je moc zženštělá (:doh). Předpokládám tedy, že tím byla myšlena i Fabia Combi. Roomstera už doma máme, takže asi nedám tolik peněz za auto, který už dobře znám. No a pak tu zbývá Octavia a Octavia Tour.

Dejme tomu, že mám strop někde okolo 350 000 Kč. Pochybuji, že bych se s mým smlouvařských talentem dostal pod ceníkové ceny. Za to se dá pořídit O2 1,4 MPI 59 kW Classic, ke který bych ještě připlatil paket PLUS s klimatizací za 10 000 Kč. Jenomže to už by byl absolutní strop a taková Octavia nemá ani tónovaný okna, mlhovky, dělený zadní sedadla, o rádiu nemluvě.

No a pak je tady můj favorit: Octavia Tour 1,4 MPI 55 kW, nyní jako akční model SUN (ačkoliv ten už nestihnu, jsem zvědavý, co bude, až SUN skončí). No ale zatím počítám ty ceny podle tohoto akčního modelu. Tedy s paketem Tour Plus za 309 900 Kč s výbavou tak nějak shodnou s Octavií a dále bych připlácel za boční airbagy, mlhovky, metalízu, kombi filtr, paket pro špatné cesty, palubní počítač, loketní opěrku vpředu, výškově stavitelná přední sedadla s bederními opěrkami, stěrač zadního okna. To celé podle konfigurátoru za 346 000 Kč. Rádio bych dokoupil časem, protože dát za 1 DIN Symphony 14 000 Kč mi přijde jako blbost.

Tourka se mi stále líbí zvenčí i uvnitř (zevnitř mi dokonce přijde úžasná), byla by lépe vybavená a přesně dle mého vkusu, o dvě deci na sto úspornější a ještě o něco levnější.

Na druhou stranu vím, že Octavia má prvky, které do Tourky nedostanu (hlavové airbagy, ESP, ASR) a je po všech stránkách lepší. Taky u nás zatím žádná nejezdí, zatímco Octavií první generace, tedy Tourek, několik.

Tak co myslíte vy, jak by jste se v takovém případě rozhodovali? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja bych teda urcite bral OII FL, tourari me asi zabijou, ale to auto je uplne nekde jinde, jedina vyhoda touru dle meho je ze je "jednodussi" a bude min nakladny servis, jenze pri koupi noveho auta to budes resit za x let po zaruce

ale urcite ne classic a urcite ne 1,4, zkus nejakou skladovku nebo predvadecku, bude vybavena a cena bude jinde

Editováno: , autor: TomV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale to je cena bez DPH a podmíněna leasingem

vzal bych OII, pokud budeš šikovný dostaneš při objednání nového vozu slevu cca 8% a to se i s drobnou příplatkovou výbavou dostaneš na těch 350t. Anebo si neužiješ proces objenání, sedneš k internetu a nejdeš si třeba ještě levnější skladovku :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petus: Jo, přesně. Taky se mi líbí Arctic na Touru, navíc je jich, a vždy podle mě bude, minimum. Metalíza je taky u Touru o 3000 Kč levnější než na O2. Co se týče těch základních jedna čtyřek, oficiální parametry maximální rychlosti i zrychlení hovoří ve prospěch O2 FL. Tam má ten motor o 4 kW víc a ten hmotnostní rozdíl je jen 35 kg ve prospěch Touru. O2 má ovšem krapet lepší aerodynamiku (0,30 vs 0,31).

Editováno: , autor: Václav Š.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já osobně bych vzal vybavenou Tourku než holou OII. Třeba taková tourka v zelené arctic metle vypadá super. A když motor 1.4 tak si podle mě líp poradí s OI než s težší OII.

no ono OII FL v základu není vůbec holá. Např. ESP, ABS, ASR apod., 6x Airbag, el. ovládaná a vyhřívaná zrcátka, el. okna, centrální zamykání, výškově stavitelná sedačka, deaktivace airbagu spolujezdce, isofix, signalizace nezapnutého pásu, příprava pro rádio. Takovou výbavu nemá kdejaká OI Tour!

Pokud tam přihodíš mlhovky, metalízu, paket Plus (klimatizace), tónovaná skla a lišty v laku, tak se dostaneš na 380t a po slevě (cca 8%) je to tvých 350t Kč. Pokud člověk má jen 350t na nové auto, tak nemůže očekávat zázraky. I tak si ale myslím, že základní výbava OII FL doplněná o nějaké drobnosti je na běžné jízdy dostačující.

Jinak se ještě nabízí OII Prima za 329.900, která má i klimu, ale na něčem ji hold ochudili

Schválně tuto výbavu někdo naházejte do OI Tour, kolik to v závěru udělá peněz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pitrs78: Octavii Prima asi nebudu stíhat, je jen do konce září. Ale je to hodně dobrá nabídka. Po doplnění výbavy do Tourky vychází Tourka nevýhodněji, to je pravda. Ale já očekávám, že Tourka bude ještě zlevňovat. Přeci jen akce SUN nepotrvá věčně, navíc měla být jen na jaře, takže už "přesluhuje". Myslím, že prostor pro zlevňování Tourky je, vzhledem k těm cenám, za jaké se teď nabízí základní Octavia 2 FL.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem tohle řešil před rokem. Nakonec jsem rozhodl pro lépe vybavenu Tourku a jsem max. spokojen. Řeči o bezpečnosti a množství airbagů jsou jen marketingový bláboly... Nakonec podle EuroNCAP není Tour až tak moc daleko za OII.

Pokud navíc jezdíš, jak píšeš, sám a spíš úsporně, považuju všechny ty ESP, bagy atd. za naprostý nesmysly. Za rok a 17tis. km za různých podmínek jsem neměl ABS v činnosti a že bych se něke nerozjel vlivem hrabání kol? Neznám...

Moje volba je tedy OI s výbavou spíš komfortní než tzv. bezpečnostní. Já teda volil klimu, PC, 4 okna el., Sunset apod. Airbagy jen základní, protože vymontovat úplně mi je nechtěli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...