Přejít na obsah

Provrtaná SPZ


Kubic

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci,

v sobotu se chystám na Slovensko a dnes jsem potkal kamaráda, který si šel na úřad pro novou SPZ, protože ji měl provrtanou v Euro znaku a říkal, že Slováci se na to celkem zaměřujou a dávaj za to pokuty.

Jaký máte zkušenosti vy?

Mám ji taky na předním RS nárazníku upevněnou jen na šrouby a přesně mi to vychází do Euro znaku.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S provrtáním by neměl být problém, pokud to nezasahuje do EU znaku a nijak to nezkresluje číslice či písmena..tzn. musí to být provrtané pouze v tom bílém a šrouby by měly mít i bílou čepičku nebo alespoň být zakápnuty bílou barvou.....tohle mi řekl známej na dopravce co vydává RZ...

Editováno: , autor: Marek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I já mám u své Fábky provrtanou RZ v její levé části v modrém prostoru EU znaku. Krytku na šroubu mám bílé barvy. Před týdnem jsem se vrátil z dovolené na Slovensku a problém žádný nebyl. Najezdil jsem tam kolem 1000 km, od Senice až po Poprad a zpět. Navíc auto zde v ČR prošlo v květnu 2009 čtyřletou STK a také žádný problém nebyl.

Když jsem předtím RZ přišroubovanou neměl, bohužel mi přední přes noc před barákem ukradli.

Jinak být tebou bych se před cestou v takových detailech vůbec nepitval. Šťastnou přeji cestu.

:palec2::palec2::palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozhodne spz nema byt prevrtana. su na nu drziaky ak je prevrtana, je neplatna. taka je skutocnost. to ze niekto prejde 1000 km a nic neznamena ze je to ok. aj bez poistenia a stk prejdes 1000 km a neznamena to ze je to v poriadku.

:palec2::smich: BLBOST!!! Chod na Kopciansku ulicu a spytaj sa!!!! Nesmies zmenit vzhlad pismen a cislic tym prevrtanim +uchytenim-srobom.. :)

P.S. CARTMANKO: Ak ju stratis alebo ti ju niekto ukradne tak hned zmenis nazor na tie drziaky a ci ju prevrtat alebo NIE. :)

Editováno: , autor: PROCHY603
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja mam od policajtov info ze znacka nemoze byt vrtana.

je to to iste ako keby si si urobil dierku do vodicaku alebo id karte a zavesil si ho na krk aby si ho nestratil.

taky argument neobstoji. nemozes zmenit vzhlad a vzhlad zmenis ked ju prevrtas.

riesite to tu ako keby ked je prisrobovana si ju nikto nemohol zobrat.

predpokladam ze ju mate este aj po rohoch prinitovanu a previazanu sk paskami.

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cartmanko: nevím kde bereš ty info, ale máš to přesně obráceně :) ještě donedávna bylo mylně chápáno, že RZ (SPZ) vozidla MUSÍ být k vozidlu přidělána pevně = šrouby nýty, ale cituji: Od roku 2003 vyhláška Ministerstva dopravy hovoří takto: „Tabulku registrační značky umístí vlastník nebo provozovatel vozidla do místa určeného konstrukčním řešením tak, aby při běžném provozu na pozemních komunikacích nedošlo k její ztrátě.“Podle ministerstva lze za dostatečně upevněnou registrační značku považovat její umístění ve schválených plastových nosičích. Dle současné legislativní úpravy je tedy připevnění SPZ už jen dobrou radou.

- takže asi takhle: to zda si RZ přidělá někdo nýty či šouby (samosebou tak, aby nezměníl - nezakryl, nebo jinak neumožnil správně přečíst číslo na RZ) je pouze jeho věc, která není nijak postižitelná - u nás se dle z.č. 361/2000 Sb. ani dle z.č. 200/1990 Sb. ničeho nedopouští a naopak, je doporučeno si RZ přidělat nejen do předepsaných plastových rámečků ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pre cechy je odpoved tu citacia bez dovolenia od Milan. Ospravedlnujem sa.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=9021

Uvedenou problematiku řeší vyhláška Min. dopravy č. 243/2001 Sb. o registraci vozidel , kde v § 28 odst. 1 původně stálo:

"Tabulku registrační značky umístí vlastník nebo provozovatel vozidla na vozidlo do místa určeného k umístění tabulky registrační značky takovým způsobem, aby nedošlo k její ztrátě při provozu na pozemních komunikacích. Pro upevnění musí použít nýtů nebo šroubů. Místo pro umístění nýtů nebo šroubů musí být voleno tak, aby části nýtů a šroubů, které zůstávají na povrchu tabulky registrační značky, nenarušily čitelnost registrační značky nebo nezměnily jednotlivé znaky registrační značky. Tyto části nýtů a šroubů musí povrchově upravit tak, aby jejich barevné provedení bylo přibližně shodné s podkladem tabulky registrační značky, kde jsou umístěny".

Toto ustanovení bylo v listopadu 2003 novelizováno (vyhl. Min. dopravy č. 401/2003 Sb., kterou se § 28 odst. 1 změnil takto: "Tabulku registrační značky umístí vlastník nebo provozovatel vozidla do místa určeného konstrukčním řešením vozidla tak, aby při běžném provozu na pozemních komunikacích nedošlo k její ztrátě". Z podaného výkladu Min. dopravy k této problematice vyplývá, že "za dostatečně upevněnou registrační značku lze považovat její umístění ve schválených plastových nosičích". Tedy schválený plastový nosič je nosič homologovaný pro ČR.

Z výkladu k citované vyhlášce č. 243/2001 Sb. dále vyplývá, že vyjímka z této vyhlášky udělená na upevnění registrační značky bez šroubů či nýtů, udělená některým výrobcům plastových nosičů registračních značek, pozbývá touto změnou na aktuálnosti a smyslu a nebude na plastových nosičích výrobcem od 30.06.2005 dále uváděna.

Z toho všeho vyplývá, že pokud má tazatel RZ řádně přichycenou v homologovaném držáku, tak od listopadu 2003 již ji nemusí mít přišroubovanou či přinýtovanou.

Můj názor je však ten, že pokud mám značku přisroubovanou, tak mám větší šanci že o ni nepřijdu třeba následujícími způsoby:

- značka mi nevypadne z držáku poté, kdy vpředu parkující zmrd s koulí k tažnému zařízení mi ohne značku tím, že do mě nacouvá,

- okolo slídící „čorkař“ si ukradne jinou r.z., (nepřišroubovanou), aby si mohl na benzince natankovat bez placení…

Takže asi tak...

a pre slovensko pre mna plati to co mi povedia slovesnky cajti na slovensku.

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rozhodne spz nema byt prevrtana. su na nu drziaky ak je prevrtana, je neplatna. taka je skutocnost. to ze niekto prejde 1000 km a nic neznamena ze je to ok. aj bez poistenia a stk prejdes 1000 km a neznamena to ze je to v poriadku.

Původní dotaz Kubiceho zněl, jestli se na to Slovenský cajti zaměřujou a dávaj za to pokuty. Odpovědí jsem mu chtěl naznačit, že nikoliv, nikoho v zeleném, kdo by hned za čárou nebo někde jinde číhal na provrtanou reg. zn. jsem nepotkal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ja mam na svojej fabii prevrtanu SPZ no zatrete bielou farbou...

Akurat raz sa policia vyjadrila k tomu prevrtaniu SPZ, a to z toho dovodu ze uz rok mam na aute folie na prednych oknach aj celnom skle... su pomerne dost tmave...

Plicajna hliadka komicky poznamenala ze za tieto folie mi daju dole SPZ-tky ale hned dodali ze asi aj s naraznikom, lebo mam to pekne prevrtane :D :D :D

A tak si jazdim ZATIAL bez pokuty s foliami a prevrtanou SPZ dalej...

Raz to priide

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...