Přejít na obsah

Nefunguje klimatizace Climatic


azaziel

Doporučené příspěvky

Caute. Nebudem vytvarat nove vlakno, ked tu uz jedno je. Mam problem s klimatizaciou climatic. Nikdy nechladila nejak extra, ale neriesil som to, lebo chladila aspon trochu. Teraz je to ale v stave, kedy to schladi vnutro auta max. o stupen oproti vonkajsej teplote pri max otackach ventilatora. Pozeral som na to diagnostikou, ale ziadne chyby som nenasiel. Klima urcite zapina. Pocut z nej velmi zvlastny zvuk ked sa rozbehne - dost hlasno syci. Chladivo je naplnene. Diagnostikou som si pozrel nejake hodnoty. Kompresor ma normalne otacky, tlak stupne. Co ma ale zaujalo, vyparnik sa schladi z 20°C (vtedajsia vonkajsia teplota) na 16°C. Nemal by sa zahriat? Je nieco, co by som mohol diagnostikou odsledovat a pomohlo by to pri rieseni problemu? Dakujem za odpoved.

 

Problem vyrieseny. Viem, ze som bol niekedy pred zimou doplnat, tak som predpokladal, ze to nieje prazdne. Po pripojeni mi odtial odsalo 0,06kg ale natlacilo iba 0,2kg. Pocas tlakovania som pustil klimu na odporucanie obsluhy. Bolo pocut nejake cvaknutie, plniaci proces sa prerusil. Tak sme pustili cely proces od zaciatku a bolo vysatych skoro 0,5kg chladiva. Tlakovanie prebehlo v poriadku a potom uz vsetko fungovalo OK. Obsluhujuci tipek povedal, ze pocas tlakovania sa klima nedala "pretlacit", ze nieco to tam blokovalo. Po jej zapnuti sa uvolnilo aj zvysne chladivo, ktore tam bolo pred mojim prichodom a nemohlo byt odsate. Po tomto procese ide vsetko, ako ma. Uz som sa bal, ze budem potrebovat novy kompresor. Dakujem za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky přidám dotaz ohledně klimatizace. Octavia 2.0 TDI, rok výroby 2010, koupená 2013, klimatizace fungovala v pohodě. Přibližně po roce a půl (červenec 2014) přestala a tak putovala do servisu, tam doplnili chladivo, žádný netěsnosti nenašli (ještě si mě pozvali, abych se stavil za týden po servisu, že to ještě projdou, jestli někde neuvidí nějaký únik), klimatizace fungovala až do minulého týdne, kdy prostě z ničeho nic fungovat přestala (zaznamenal jsem divné zvuky z výdechů, znělo to jako když drhne brzdová destička, takové vrzání spíš, než že by to syčelo), takže znova servis. Doplnili chladivo, opět prý žádné netěsnosti nenašli a klima zase jede. Je možný, aby někudy z ničeho nic uteklo velké množství chladiva, aniž by to pak v servisu poznali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, doufám, že teď to už vydrží, kdyžtak příště zkusim jiný servis. Mě právě zarazilo to, že to pořád chladilo a z ničeho nic přestalo - vůbec jsem nezaznamenal, že by to pomalu ubíralo. Napadlo mě, jestli tam není nějaký ventil, který by při velkém tlaku upustil a tím pádem by to nebylo netěsností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Čaute, nečetl jsem celé vlákno, ale nemohl by ty problémy způsobovat třeba vychozený servo motorek nebo přidřená mísící klapka? Mě cestou z dovolené najednou jakoby přestala klima fungovat (nic jsem s ní nedělal a šel dovnitř teplý vzduch), tak jsem snížil teplotu a najednou to zase začalo foukat studené. Jinak klima mi začíná chladit až po ujetí cca 2 km a při volnoběhu téměř nechladí. Neměla by chladit hned a při volnoběhu? V servisu mi říkali že asi je to kompresorem, ale možností je více  :kol-32: .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Dobrý den,

 

dnes jsem chtěl zapnout klimatizaci, ale nefungovala (ŠKODA Octavia 2 Tour, r.v. 2011, MR 2012, BSE, Climatic).

Ventilace přitom pracuje bez problémů jako obvykle a kontrolka klimatizace svítí.

 

Lze přímo z diagnostiky (VAG/VCAS) nebo nějakým jiným způsobem přímo a bez systému pokus-omyl zjistit, jestli je problém v úniku chladiva, čidlu, ventilu, nebo v kompresoru?

 

Předem díky za radu.

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny, při prvním zapnutí klimi po zimě jsem zjistil, že se vůbec nenastartuje (neslyším typický zvuk při zapnutí). Klima nezačne chladit ani po 1hod. jízdy. Byla plněná loni v létě a žádný únik náplně jsem nezaznamenal (parkuji v čisté garáži).

Poradí mi někdo servis nebo šikovného automechanika na Praze 9 nebo P10, kam bych s tím mohl zajet?

Předem díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Měl jsem stejný problém,po naplnění vpohodě.Bylo mi řečeno,že ten plyn většinou uniká u plnicích ventilů a když váha toho plynu klesne pod určitou hodnotu,tak je klima seřízená tak,že se ne sepne.Osobně bych začal nejlevnější možností a tou je doplnění(jestli pojedeš někdy z PHY do východních čech tal v Chrudimi plní na počkání za 500 a trvá to asi 20 minut),servis sídlí v autobazaru na konci chrudimi před kasárnami po pravé straně směr jízdy na Slatiňany.

Editováno: , autor: Igorbu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Ahoj všem, rád bych se zeptal. Koupil jsem octavii 2 climatic AC motor 1.9 tdi BKC a nesla klimatizace, byl jsem u dvou mechaniku jeden rekl zadreny kompresor cena 24 tisic za opravu a druhy mi pouze opravil na kompresoru přítlacny talir. Chci se zeptat, kdyz zapnu manualni klimatizaci, zvysi se mi na budikach otacky motoru nebo ne? Protoze i Fabie 1 se mi zvysovali a tady i po opravě ne. Jinak kompresor normalně prý tlakuje a mělo by být vše OK, jen jako lajk to nemam jak poznat, jelikoz ke zima. Dekuju moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otacky se nezvysi nebo jsem to alespon nikdy nezpozoroval. V zime stejne moc sanci nemas, i kdyz klimu zapnes a kontrolka na tlacitku AC sviti (nebo na ECON nesviti), RJ ji kvuli nizke venkovni teplote stejne nespusti. Pri jake teplote se to lame presne nevim, ale myslim neco mezi 0 a 5 °C. A i kdyz venku bude nad touto teplotou, nemyslim si, ze by se klimatizace zapla na takovy vykon, ze bys neco mohl pozorovat. Proste jedine diagnostika. Na te to bylo, tak bych to ted neresil a pockal na vyssi teploty. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 3 roky později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...