Přejít na obsah

Řídící jednotka motoru 1,4 16V


Doporučené příspěvky

Tak mě s tím v servise vyfakovali. Prý to nemají v seznamu doporučených servisních úkonů na můj typ motoru (1.4 63kW), tak nic neudělali a nebylo možné je přemluvit. Technik měl strach aby neodpáli řídící jednotku (dle jeho slov). Byl jsem v servise kde jsem kupoval auto. Zkoušel to ještě někdo jiný na Olomoucku?

Editováno: , autor: Ben
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam presne tu istu skusenost ako Ben. Bol som v servise dohodnut montaz tempomatu a Bolera, a medzi recou som sa s veducim servisu bavil o novom softe pre motor. Povedal ze nemaju pripis zo skodovky, a bez vaznejsieho dovodu do toho nepojdu. Tak uvidim na prvej garancke / skusim ich este zlomit. (Temp. a Bol. bude asi o tyzden / technikovi sa narodila dcera a uz 5 dni oslavuje. Som rad ze nema dvojicky ;) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jim řekni, že se ti zdá, že ti kolísají otáčky na vonoběh, a že ti u studeného motoru padají otáčky při zapnuté klimě.

Přesně tohle jsem zkoušel, ale asi nejsem moc dobrý v přesvedčování, nebo byl technik extrémně líný. Proč by si přidával práci, když z toho nic nemá a navíc to nemá ani v systému. Nahodil výraz: "Co chceš, to nevidíš, že tu nic není?". Tak nic nebylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam podobny problem...teda studeny start. Vsimol som si ze sa to deje ak je auto odstavene aspon cez noc. Vonkajsia teplota medzi 15-25 stupnov celzia. Pri rozbehu na jednotke mi auto akoby dusilo...spomaluje aj ked otacky nepadaju.

Snazil som sa to vyse roka u nich vybavit...vzdy ma odbili...lebo kym pridem do servisu je auto uz zahriate a zavada sa neprejavi. Zaujimave je ze ak je vonku nizka alebo vyrazne vyssia teplota (zima alebo cez den v lete), tak auto sa rozbieha bez problemov.

V servise ma odbili...teraz auto uz nemam ani v zaruke... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechno závisí na přístupu servisu. Pokud je technik shnilej a nechce obětovat 15 minut přehráním software, obrátil bych se na jiný servis. Ale pokud je auto v záruce, trvej na odstranění vady. Popiš jim problém, řekni že ti kolísají a padají otáčky u některých studených startů, že se ti třeba stalo, že ti motor sám zhasnul, atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mam novy softik nahrali mi jej bez problemu a musim rici ze je chod motoru uplne nekde jinde, opravdu mohu potvrdit ze se chova kultivovane a pripada mi ze i lepe tahne ma kultivovany chod... motor ochotneji jde do otacek a ma lepsi zatah odspodu...

Editováno: , autor: Matrix.nine
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som bol vcera v servise nechat skontrolovat soft RJ.Pozerali sme to on-line ale ziadny novy soft sme nenasli.Pravdepodobne ten novy soft nieje pre vsetky RJ.Mne nahravali sovt este v 12/2008.

ps. pre Romanka. pokial chces,viem de ti to bez problemov nahraju za cca 15€ aj po zaruke...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se taky nechal objednat do servisu. Motor se mi zdá hlučný, auto je lenivé při akceleraci (hlavně v nízkých otáčkách) a když jedu do kopce, tak mám nohu na plynu skoro u podlahy, nicméně otáčky klesají a klesají, až musím podřadit. Podotýkám, že jsem se pod kopcem samozřejmě rozjel. V tom samém kopci mě předjela Fabia II 1,2 HTP a za chvíli plně naložený Favorit! Občas mi to taky chcípá, jak při studeném, tak i teplém startu. Možná to je mojí vinou, možná ne, musím si pak dávat bacha a spojku pouštět pooomaličku.

Chci se zeptat, jestli má právo servis něco účtovat za zkušební jízdu, prohlídku auta a následnou opravu, i kdyby mi třeba řekli, že je to všechno moje chyba. Auto jsem kupoval na konci dubna t.r., takže je v záruce. Taky jsem reklamoval, že mi občas (asi 1x týdně) nejde zařadit rychlostní stupeň 1 a 2 - respektive jde, ale auto pak nejede a vydává to zvuky jako zubová řehtačka. Když vyřadím na neutrál a pak zařadím znova, tak už to jde.

Díky!

Edit: K tomu řazení, zapomněl jsem napsat, že mám nainstalovaný CONSTRUCT, takže by to mohlo mít nějakou souvislost.

Editováno: , autor: ibauer74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě tam rovnou zajeď , ohleně toho tahu to vypada na obdobný problém jako u mě , prý ucpané trisky , po přehrání softu je klid.

Auto je tiché , táhne a motor na volnobeh beží kultivovaně. Jinak servisák semnou také vyjel na jízdu. Poslechl si co auto dělá a dokonce mě odvezl k MHD a pak dojel i s vozem do servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to dělalo taky. Motor přestával táhmout (při 3°tam chybělo typické maximum zrychlení při 3800 ot. ) a zhoršovalo se to čím dál víc. Navíc měl při studeném startu nepravidelný chod, takže roztřepal celé auto. Byla to vadná vstřikovací tryska (ukazovali mi ji). Už se to tu před půl rokem probíralo. Dělá to vjímečně i na motorech 1.2, ale 1.4 jsou tím známější. Co bys chtěl, když ho vyrábí v Polsku... :feve: .

Nic se za to neplatí, ale doporučuju, nechat jim to tam přes noc, ať se s tím projedou až bude motor vychladlý. Když se budou kroutit, trvat na tom, že motor je opravdu horší.. Tato závda se NEOBJEVÍ na VAGu. Musí to rozebrat a zjistit tlaky. Jo a měl jsem na tom válcí očazenou svíčku!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Evers: Díky, do servisu jsem se objednal na pozítří, už to pozoruju nějakou dobu a nechci to dál odkládat. Jinak s volnoběhem nemám problémy. Otáčky mi neskáčou a drží se okolo 900 min^-1.

Ben: Díky. Při startu nepozoruju nepravidelný chod, ani se mi neklepe auto, teda zatím. Přes noc jim to tam asi nechám, ať to tam pořádně vyzkoušejí. To jsem fakt nevěděl, že ten náš motor se vyrábí v Polsku. Myslel jsem, že u nás nebo v SRN. Ach jo, asi si budu muset víc pátrat po informacích, než něco koupím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ibauer 74:

Na FI se dělal motor 1.4 16V (55kW) v Německu. Pak se přesunula výroba do Polska.. proč netuším. Chod motoru a jeho hlučnost šel do kytek. Měl jsem oba a můžu srovnat i vícero aut s těmito motory. Jestli se to v poslední době zlepšilo netuším. Poláci jsou zkrátka machři na to jak sprčit cokoli i když se to vyrábí na automatu. Jak to dělají nevím, ale co z toho leze bohužel jo.

Pokud nemáš cukání, tak to může být něco jiného... třeba benzín :)). Zkusil jsi tam dát Naturál 98?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milh@us: Samozřejmě sem napíšu, hned jak budu mít nějaké novinky.

Ben: Dík za informace o výrobě motoru. Co se týče benzínu, tak Natural 98 jsem zatím nezkoušel. V návodu k autu se doporučuje Natural 95 a píše se tam, že použitím N98 nedojde k znatelnému zvýšení výkonu motoru. Jinak tankoval jsem zatím u Lukoil, OMV a Benzina, ale žádných znatelných odchylek ve výkonu jsem si nevšiml. U kterých ČP obvykle tankuješ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Benzina, někdy Shell a pak supemárkety. Ty jsou slabší. Zkoušel jsem tu 98 a jisté zlepšení jsem poznal, ale jen v nízkých otáčkách(1000-1500 ot). Motor je víc "odolný" proti klepání.

Ten benzín byl jen takový nápad. Podle toho co píšeš to tím nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím si, že pokud bych nenačerpal vyloženou sr*čku, tak ten rozdíl ve výkonu mezi jednotlivými čerpacími stanicemi bude někde okolo pár procent. Ten výkon do kopce je ale úplně někde jinde. Kterákoliv Fábinka 1,2 HTP nebo i plně naložený Favorit mi to v kopci s přehledem nandá. :( Zítra budu vědět víc, jak se vrátím ze servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ibauer74 :

hlavne se nenech odbít... Zkoušeli to na mě také s tím že je špatné palivo atd.... 4x zasebou v rozmezí 2 mesícu pokaždé jsem si vybral novou pumpu na ktere jsem tankoval pravidelně.

Pokud se budou škubat - jed jinam. Je to v záruce a uvidíš všude budou rádi za práci :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...