Přejít na obsah

předělání světel z původních H4 na projektory H7


Frenk

Doporučené příspěvky

Máte někdo zkušenost s předěláním klasickejch světel H4 na projektory H7? Hledal jsem to tady na foru a nenašel... Jestli jsem to někde přehlídnul tak se omlouvám a můžete mi prosím poslat odkaz. Slyšel jsem, že prý stačí přehodit dva piny v jednotce ale zatim nevím detaily jak to udělat. Díky za každou radu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak jak píše Napster050 dělal jsem to vše pasuje jak prdel na hrnec jen pak musíš tošku předělat Lucas. Spojit dva drátky a bude to fungovat. Jen jediná věc mi nefunguje a to je když mám vyplé světla tak světelná houkačka. Prostě tam nejde šťáva. Jinak mi vše funguje. Kdyby si nic nedělal s Lucasem tak Ti to bude všechno taky svítit, ale jakmile dáš dálkové tak se Ti světla zhasnou a clona se překlopí, ale žárovka nemá šťávu. Takže musíš držet páčku k sobě a bude Ti to svítit na dálkové. Jinak si projdi moje auti tady na webu a tam jsem to někde (myslím na začátku popisoval) psal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

nikde jsem nenašel jaké dráty prohodit po výměně H4 za H7 projekční světlomety, aby svítily dálkový. Kdyby se dala rozchodit i světelná houkačka, bylo by to dobrý :).

Prošel jsem všech 31 stran o Piškotově Fabii :) a nenašel.

Jestli někdo víte kde ten návod je, hoďte prosím link.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ja bych to nedelal... Mam s temi projektory jediny a dost zasadni problem - podle mne proste nesviti tak jako H4. Ve FI jsem mel normalni H7 a pak Xena a po prechodu na FII s projektory proste nevidim... Bud jsou blbe sestelovany (a to uz delali 4x) nebo je to konstrukcni vada. Mozna jedine reseni by bylo dat tam H7 vybojky, ale takovej "cunik" nejsem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 11 měsíců později...

Je to konstrukční vada světlometu.. neboť máš při tlumených světlech polovinu žárovky zakrytou (clonkou), takže i když tam dáš +90%, tak ti nebudou nikdy svítit tak dobře jako běžné H4 světlomety, kde není světelný výkon "škrcen". U nových světel po faceliftu už projektorové světlomety tu clonku nemají, čili žárovka svítí na plný výkon.. Navíc mají separé parabolu pro dálkáče. Netýká se to ovšem provedení Monte Carlo (ta černá světla), kde je konstrukce podobná těm před faceliftem.. čili jedna žírovka s clonkou na každé světlo. Tam kde je u inovovaných projektorů dálkové je u MC jen parkovačka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale prd, velebnosti - u faceliftu s projektory je při tlumených světlech naprosto stejná svítivost, jako u projektorů "předface", protože obsahují tu samou clonu - navíc nepohyblivou. Ta clona tam vytváří onu šikmou hranici světla a stínu, bez clony by optika svítila normálním kuželem jako "předface dálkový". Předfaceliftový projektorový světlomet s H7 tedy má v dálkovém režimu světelný tok odpovídající 100% výkonu, v režimu potkávacího světla snížený o přibližně 45%.

Světlomet s H4 "předface" i "poface" má ten samý výkon, ale vlákno pro tlumené světlo je zčásti skryté za kovovým "zrcátkem", které se chová úplně stejně jako ta clonka v projektoru s H7 = zaclání půlku vyzářeného světla z vlákna. Při přepnutí obyčejného dálkového světlometu s H4 se rozsvítí druhé, ničím necloněné vlákno s výkonem 65W, takže světlo se odráží od celého povrchu paraboly - zvětší se "vyzařující plocha světlometu", takže při jen o 1/5 zvýšené zářivosti vlákna se zvětší světelný tok z celého světlometu téměř o 100%.

Zvýšená svítivost faceliftových světlometů v dálkovém režimu je dosažená tím, že vedle projektoru dostaly druhou běžnou parabolu bez čočky, ve které je druhá žárovka H7 podobně jako u jedničkové fábule - na tlumené světlo svítí jen projektor s jedním vláknem H7/55W navíc cloněným clonkou, na dálkové svítí vlákna dvě = 110W.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To že je i u FL clonka jsem nevěděl, myslel jsem, že je to dáno především sklonem reflektoru, ale dává to smysl. Dík za info.

U H4 bych jen doplnil, že u nás homologované žárovky H4 mají výkon jen 55/60W a vždy svítí jen jedno vlákno(z textu to nebylo úplně jasné), jinak ok.

V posledním odstavci to platí, popsal jsem to taky tak. Pouze Fabia ve výbavě Mote Carlo to má jinak. Na místě paraboly pro dálková světla je jen parkovačka. http://www.obautodil...rave-5J1941018F#

Editováno: , autor: Ben
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Jde mi o úpravu elektriky po výměně z H4 parabola na H7 projektor - z názvu vlákna to je zle patrné.Zapojení je údajně (samozřejmě celkem pochopitelně) jiné, bez úprav prý nebudou chodit dálky.Jedná se mi o přední bihalogenový projektor z edice Monte Carlo.

viz. zdejší diskuze :

Popisoval to tu piskot, vsetko sa da zameniť, ale je treba tam potom na konektore prepojiť 2 kabliky myslim. Inak by šli len stretavacie svetla, dialkove by nefungovali, pretože tam je iny system

Tak tak jak píše Napster050 dělal jsem to vše pasuje jak prdel na hrnec jen pak musíš tošku předělat Lucas. Spojit dva drátky a bude to fungovat. Jen jediná věc mi nefunguje a to je když mám vyplé světla tak světelná houkačka. Prostě tam nejde šťáva. Jinak mi vše funguje. Kdyby si nic nedělal s Lucasem tak Ti to bude všechno taky svítit, ale jakmile dáš dálkové tak se Ti světla zhasnou a clona se překlopí, ale žárovka nemá šťávu. Takže musíš držet páčku k sobě a bude Ti to svítit na dálkové

.. a ked chces aby ti sla este svetelna hukacka .. tak treba dalsie prepinacie rele do releoveho boxu . .ale treba ho nakablovat ..

nakonec:

...a taky už jsou vyřešená světla. Stačí v Lucasovi spojit dva drátky a funguje to jako originál 40 a 41 a světla běží jak mají

máte někdo skutečně praktickou zkušenost aby jste to dokázali podrobněji nastínit?

post-72682-0-08248700-1326303947_thumb.j

post-72682-0-00470500-1326303920_thumb.j

Editováno: , autor: Ludoweet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prostě do světlometu s H4 vede celkem 5 drátů : kostra, spínaný plus pro obrysovku/parkovačku, spínaný plus pro blinkr, spínaný plus pro vlákno tlumeného světla a spínaný plus pro vlákno dálkového světla - s tím, že na drát pro vlákno pro dálkové světlo je +12V připojeno jak od světelné houkačky, tak od přepínače tlumená/dálková. Při přepnutí na dálková světla se zároveň vypne +12V pro tlumené vlákno. Obě vlákna svítí jedině v momentě, že při svítících tlumených řidič přitáhne páčku k sobě a rozsvítí světelnou houkačkou i druhé "dálkové" vlákno.

Pro H7 se instalace liší v tom, že hlavní žárovka má jen 1 vlákno, které svítí trvale při tlumených i dálkových světlech a "dálka" se zapíná současným přivedením +12V na elektromagnet zdvihající clonku v optice mimo žárovku - proto tedy jsou v režimu rozsvíceného dálkového světla (nebo při blikání světelnou houkačkou) pod napětím DVA přívody do světlometu. Při tlumených světlech funguje světelná houkačka normálně připojováním +12V na elektromagnet clonky. Ve světlometu s H7 se tedy při přepínání žádné vlákno nezhasíná ani nerozsvěcuje - žárovka svítí trvale a světlo se ovládá mechanickou clonkou umístěnou úplně mimo žárovku.

Proto bez změny původní "háčtyřkové" instalace nebude na "hásedmičkovém" světlometu svítit dálkové světlo po pouhém přepnutí páčky bez přidání spoje, zajišťujícího trvalé svícení žárovky "pro tlumené světlo" i po přepnutí "na dálky" - s původní instalací se přepnutím páčky jen odklopí clonka, ale proud vedený původním drátem k "tlumenému vláknu" se vypne = žárovka zhasne. Proto se u páčky ("Lucase") musí propojit ten spoj popsaný výš, aby i v poloze dálkových světel žárovka zůstala svítit.

Tohle všecko se týká jen rozdílů mezi svělomety H4 a H7 "před face" - světla "po face" mají buď stejnou instalaci jako "předface - to v případě použití žárovky H4, nebo mají pro dálkové světlo samostatnou parabolu s další žárovkou H7, takže v projektoru je nepohyblivá clonka a v režimu dálkových svítí obě žárovky najednou.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc Ekkare, to je perfektně zvládnutá teorie, teď ještě to dostat do praxe :)

Jinak u MC to "drátově" bude stejné jako u projektoru předface, protože krom čočky (kde je H7) tam již parabola pro dálku není, je tam pouze parkovačka.

Editováno: , autor: Ludoweet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc Ekkare, to je perfektně zvládnutá teorie, teď ještě to dostat do praxe :)

...

Já to řešit nemusel, projektory mám ze série lol... Ale měřil jsem to známýmu na F2 s normální parabolou a porovnával přímo na drátech ke světlu se svým. Po zjištění co by ho to stálo jen za světla od toho upustil.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja zrovna resim opacny problem. Chci dostat do Fabie II pred FL obycejny paraboly na H4 misto tech shitovejch H7 v projektorech. Vybojky tam davat nechci, to me rozmluvilo jine z mistnich for.

To auto skoro vubec nesviti. Uz jsem tam dal doporucene Osram Night Breaker Plus, trosku zlepseni ale i moje S100 sviti vic efektivne.

Ten hlavni svetelny paprsek projektoru je kompletne cely zaklopeny clonou a na silnici sviti jen chabe "zbytkove" svetlo. Dalkovy svetla by vypalily diru do asfaltu, ale na klopeny se skoro neda jet.

O ten kontakt na sikovnyho autoelektrikare bych se hlasil.

Mechanicky udelam skoro cokoliv, ale elektrika ve Fabce, do toho se mi nechce.

Neresil nekdo podobnej problem? Treba to je jenom blbe serizeny. Nevim. V servisu me s tim vypakovali, ze to je normalni.

To Ludoweet: jestli se rozhodnu to opravdu predelat, mozna by jsme se mohli dohodnout na cene za ty tvy puvodni H4 reflektory :-) Ale to zatim dost predbiham.

Editováno: , autor: Ptac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...