Přejít na obsah

předělání světel z původních H4 na projektory H7


Frenk

Doporučené příspěvky

Já faceliftovej ještě vykuchanej neměl, vycházím z FI, kde je kombinace H7+H3 - ve výsledku se tím u kombinace H7+H7 vůbec nic nemění, ty žárovky jsou rozdílný jen mechanicky v upevnění do soklu, takže když se uvažuje o výměně celýho světlometu, po elektrický stránce jsou identický.

 

Čistě soukromě by mě zajímalo, jak to má řešený origo fabrika, jestli taky používá 3 různý verze kabeláže nebo jestli tam má nějakou ojebávku právě při těch odlišnostech k napájení připojenejch kombinací u verzí parabola s H4// projektor s H7 + parabola s H7// samotnej projektor s H7.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...

 prosím mám prosbu máte někdo vyzkoušeno žárovky 100 W H7 ve fábii ll , ROOMSTER , oktávce , atd. hlavně co má čočku v přední parabole , o H4 100 w mi nejde v klasickým světle . Jedná se mi co na to říká vedení , relátka ,počítač a hlavně čočka zdali praská teplem nebo je to v pohodě ? . Já na feldě mám H4 100 W  a bylo to v pohodě 8 let , ale vedli k tomu silnější kabely a neřval na mne počítač , že tam mám jinou žárovku , nebyla tam čočka . Proto se ptám zdali to má někdo vyzkoušený na trenikáčích , nebo tuning .  ATD  NA  PARABOLE  S  ČOČKOU  : 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekkar_z_Bastlírny

tak to já  nevěděl  že  parabola ve  fabii - roomstru  v  projektoru je plastová vakuově pokovená ,  Když  jsem  měl  rozebraný  

Mitsubishi Lancer evo  8  tak  čočky  byly  těžký , silný   a  skleněný  celý  , mám  to  jako  lupu  doma  . Tak jsem  myslel  ,  že  u škody  fabii - roomstru  je  něco  podobného  . Škoda měl  bych  žárovky   za  110 kč  100W   H7    který  svítí   super  .  

 

dick

v  mlhovkách  je to  problém  , je tam  málo  místa  a  teplota  velká - nemůže se to  chladit   ,  i  u  feldy  kdyř jsem dal  100W    H3  do  mlhovek  tak  prasklo  sklo  , ale  v  hlavních  světel   drželo   bez  problémů i 130  W    (  PO 3  LETECH  používání     UŽ  NEBYLY   rezervní  žárovky   TAK  PŘEŠEL NA  100 W )  -Přední  světlo  velká  plocha ,dobrý odvod  vzduchu , silnější  dal pojistku  modrá 15 A  , atd  .   samozřejmě  vše  bylo  přes  originál  relátka  co  jsou  v  autě., aby se  nevypalovalo  nic  okolo  .      

Editováno: , autor: standa 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
V 19. 3. 2016 at 15:37, Ekkar_z_Bastlírny napsal:

Parabola v projektoru je plastová, vakuově pokovená napařeným hnilíkem - už s 55W H7 toho má docela dost a ty tam chceš ještě narvat dalších 81% výkonu navíc?

Dobrá  tak    se zeptám jinak  dají  se  vyměnit  paraboly   s  H7 ČOČKOU  který mám na  autě   originál  2008  a  špatně  svítí    "před face"   za  paraboly  se dvěma  žárovkama H7 v jedný  parabole   "po face"  a také  bez  natáčení  ?   Na parkovišti  vedle  mne  nedávno stál stejný  roomster  ale  po  face  a  měl tam  2x H7  bez  natáčení .  ale taky  originál  a vypadalo  to že  jsou  stejný  paraboly  aspon  vzhledově   .  Nevím a proto se ptám  zdali se nechají  tyto světla  zaměnovat  , zdali mají stejný  úchyty , zdali by pasovali i  rozměrově  v  detajlech  ,  atd  .  nechci nic  pilovat  a  dodělávat  .  Eletrika ta je  jasná  na  předělání  o té se  nebavím  .  Už se s tím  zabývám  půl  roku  , ale  musím  něco s tím  vymyslet  .Světla  budu  kupovat  nový  ale záleží  jaká zdali  originál  s jednou žárovkou  H7  , a nebo  světlo  se dvěma  H7  pokud tam půjdou  .  Děkuji moc  za  radu  každý na to má  jiný  názor  a já  ztrácím přehled . Povídá se že  bych asi musel dávad i jiný  nárazník  atd.  ale, na  parkovišti , kde to  stálo  vedle sebe  se mi to  nezdálo  , že by to  mělo jiný  rozměry  . Děkuji za  každou  odpověd  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

standa 2: Tvar je sice podobný, ale jiný - faceliftová světla jsou jakoby víc protažená, s ostřejší špičkou u masky chladiče, takže je do předface bez dalších úprav zkrátka nenarveš. Všimni si třeba rozdílu tvaru v místě přechodu kapoty a blatníku - linie předface světel tam drží tvar, zatímco u faceliftu se láme. Takže nejen nárazník, ale i kapotu bys musel měnit...

 

Mimochodem, buď od té dobroty a pořeš si v příspěvcích formátování textu. Jednou pidipísmo, potom obrovské a ještě patkový font, na to se nedá koukat. :)

 

http://skodaroomster.wz.cz/zmeny-v-prubehu-let.html

predni-svetlomety.jpg

 

Editováno: , autor: JayBee1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...