Přejít na obsah

Nosič kol na Fabii Combi


Rodsten

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Už se pomalu planuje letní dovolená a letos poprvé chceme vzít sebou i kola. Na Fabii Combi jsem si letos pořídil hagusy a příčníky HAKR. Teď se pomalu začínám dívat po nosiči kol. Kolik se jich vůbec na střechu vejde ? Já bych potřeboval 4, ale nevím, jestli to tam vůbec dám. Máte někdo zkušenosti s konkrétním typem nosiče /kvalita provedení, provedení uchycení apod/ ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No myslím že má Pava, ten tu tenkrát dával fotky tuším nosičů, používá nějaký kvalitní tak by ti mohl poreferovat , jinak ty fotky těch jeho nosiču jsem tady taky hledal ale nenašel, ted mám na mysli normální nosiče bez hagusů, ale vozí na tom taky kola, a taky se chystám nosič koupit, tak snad se ozve ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maximum jsou 4 bicykly, dávají se tam na střídačku, jeden řídítkama dopředu, jeden dozadu, jeden dopředu,jeden dozadu... Mělo by to tak jít se všemi typy nosičů, kladné zkušenosti mám se značkovými Thule (k dostání v servisech ŠKoda) a jakž takž slušné zkušenosti mám i s nosiči kol Hakr. Jkž takž říkám z toho důvodu, že se mi jednou u Hakráckého nosiče na kola (uzamykatelného) zakousnul zámek a kolo nešlo sundat. Jak na sfiňu zrovna v tom největším dešti. To mě tenkrát tedy pěkně nakrklo, naštěstí ten zámek u Hakru bez řečí na záruku vyměnili. Obecně lze ale říct, že Hakr je z těch neznačkových nosičů ještě nejlepší. Stopro kvalitu ale hledejte jen u Thule nebo Neumanna -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky si přihřeju polívčičku. Měl jsem příčníky Neumann a nosiče kol Hakr a ve 110 km/h mi uletěly ze střechy. Příčník zůstal ale nosič kol to nevydržel-prasknul zámek. Takže Hakr zrovna nedoporučuji ale možná mám špatnou zkušenost jen já.Třeba Thule mi příjde o mnoho bytelnější materiál než používá Hakr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuju nosiče HUGGY. Kupoval jsem je v Makru (cca 580,- s DPH za kus), ale viděl jsem je i jinde. Není to žádná pejcha ve srovnání s Thulle a spol. , ale cena je přijatelná a hlavně mají dva šrouby na uchycení kola, které tvoří oko. Kolo z nich tím pádem nemůže vypadnout, na rozdíl od běžných "véček". Jeden ze šroubů má zámek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám nosič kol Hakr Speed Lux, je to takový průměř (viz příloha). Nosič je uzamykatelný a konstrukčně umožňuje jet rychlostí až 130km/hod. Na střechu se vlezou čtyři vedle sebe. S nosičema jsem jezdil celé léto, často i s naloženými koly a nikdy jsem neměl problém. Odpadnutí kola nehrozí, protože součásti kola jsou i tři pevné řemínky, kterými se kolo v nosiči pevně zafixuje. Nosiče jsem kupoval celkem tři, vloni začátkem léta a jeden stál 720,-Kč a kupoval jsem v Ostravě, tady: http://www.1vautonosicich.cz/katalog.php?k...358fc454eb91c62

kola_speed.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nosiče na kola bych moc neřešil. Před 12ti lety jsem koupil 2 kusy, tenkrát za docela velkej peníz (asi 400/kus). Pak jsem přikoupil další (pro syna) asi za 200 někde v hypermarketu. Máme najezděny tisíce km s kolama na střeše (Morava - Šumava) a bez nejmenšího problému. Až budu kupovat další (pro dceru), zase v "hypáči". Jinak celý léto jsou v permanenci a drží. Snad jsem to tímto nezakřiknul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sorry ze sa miesam do temy - ma niekto skusenosti s tymi nosicmi na bicykle co predavaju v skodovke? aky je rozdiel, oplati sa kupovat ten drahsi?

Mám od Škodovky nosič kol Thule, ten levnější a naprostá spokojenost -_-

Je uzamykatelný, lehká obsluha, vše perfektně sedí a padne, NO PROBLEM. Ten dražší nosič kol bude lehčí, když je z hliníku, ale nevidím důvod, proč za něj připlácet. I při plném obsazení střechy 4 bicykly s použitím těch levnějších a těžších nosičů určitě nedojde k překročení povoleného zatížení střechy a drží stejně dobře jako ty dražší. Takže pokud se chceš vybavit na léto, tak bych se klidně spokojil s těmi levnějšími, výrazný rozdíl, citelný pro běžného smrtelníka v běžném provozu, mezi nimi podle mě nebude...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam pricniky THULE, drzak na lyze THULE a i drzaky na kola THULE, ale ty jsem jeste nestihl vyzkouset, pac jeste nenastala sezona....... :(

Samozřejmě Thule je to nejlepší, co se dá koupit. Kvalita zpracování, desing všechno na nejvyšší úrovni. Thule prostě nic nezkazíš, ale bohužel to stojí víc, ale kdo je ochoten si za kvalitu připlatit, ať jde jedině do Thule. Já mám od nich střešní nosič a nemá chybu. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já mám teda s nosičema HAKR taky dobrý zkušenosti - používám je už asi 5 let a bez problémů (teda nezávodím s nima, když je mám na střeše). Letos jsem nakoupil nosiče HAKR hliníkové - vypadají velmi hezky. Jeden sice stojí 810Kč, ale je u nich psamá ta max.rychlost 130Km/h. Oceňuji u nich hlavně tkané pásky pro fixaci předního a zadního kola k nosiči. -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja loni kupoval ty novy hakry protoze se na ty stary nedaly pridelat kola (ram uz neni kulaty, ale ovalny). Koupil jsem ty speedy a jeszdil jsem s nima v pohode 130 i vic a zadnej proble. Jsou uz bytelnejsi a kolo tam drzi jak prikovany. Co do mnozstvi vozim 4, kamos 5 a taky se tam vejdou, jen musis mit sirsi pricniky. Jinak Thule ok, ale az vyssi rada, ten zaklad je srovnatelnej s ostatnimy a co by mne stvalo, jsou plastovy pasky na prichyceni plaste, uz jsem je videl nekolikrat zlomeny a privazany provazem :)

Ty drahy Thule jsou fajnovy, ale to az budu mit auto za 2m tak si je poridim, jinak to nema vert

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dik za odpoved vsem. Mel jsem tento tyden moznost vyzkouset nosic kola Hakr /nevim oznaceni, ale cca 3 roky nazpatek byly kupovany/. Byly good, takze si koupim od Hakru oznaceni Speed.

Speedy doporučuju, mám jen ty nejlepší zkušenosti, budeš spokojen

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...