jirka toledo Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 přítelkyně jela s O2 r.v.07 po vsi a vběhnul jí pes do jízdní dráhy , začla intenzivně prudce brzdit a automatycky se jí pustily všechny čtyři blinkry.... je to nějaká specialní funkce??, že by to měl nasvědomí senzor příčného zrychlení nebo tak něco..jestli to tak má být je to dobrá funkce hrál jsem si s dlouhým kodováním v supervagu pouze sem zaškrt po montáži xenony a asistenční jízdní světlo že by tím?? co vy na to??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kully Posted August 13, 2009 Share Posted August 13, 2009 Vystrazne svetlomety se aktivuji pri panickem brzdeni ... Po rozjezdu by se zase mely vypnout. (u OII jsem zatim nezkousel) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speeder Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 (edited) OII túto funkciu majú od MR 07/08 zapnutú, v predchodzích ročníkoch sa to dá zapnúť VAGom v Byte 17, Bit 0 Edited August 14, 2009 by Speeder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dadacek Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 JIrko je to jak psali kluci nademnou.. A už se to tu řešilo ale je to někde zahrabaný.. Navíc já bych se toho nebál.. Jednou se mi to aktivovalo i při řekněme menším než panickém brždění, ale nevidím problém sáhnout na tlačítko a vypnout to, když to není potřeba.. A když to nechcu, tak vagem úplně vypnout. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dodo-Kolín Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 Já bych řekl, že to je docela dobrá funkce. No ikdyž jestli za mnou pojede lempl namačknutej na zadek a já budu muset rychle brzdit, tak to asi nepomůže... Jinak praktický. Třeba na dálnici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crake Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 JJ FUNGUJE i sluzebnich OII 08... Poprve se mi to ale stalo s Golfem V. gen 2007 - to jsem koukal a nevedel ktera bije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirka toledo Posted August 14, 2009 Author Share Posted August 14, 2009 děkuji za vysvětlení zase jsem o kousek chytřejší. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stowasser Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 je ale skoda, ze sa neda nastavit citlivost, pravidelne sa mi stava, ze to zacne blikat aj pri brzdeni, ktore nepovazujem za tzv. panicke. Tiez v zime to obcas blika, ked clovek brzdi na lade, uz som sa pytal na zrusenie tej funkcie, ale udajne sa to neda. Uz par rokov som sam pustal pri necakanom brzdeni vsetky smerovky, takze viem automaticky najst rukou vypinac a pomerne rychlo ho stlacit, takze mne tato automaticka funkcia nie vzdy vyhovuje ;( pre bezneho sofera je to ale velky prinos k pasivnej bezpecnosti, zaroven by sa mali naucit soferi nebat sa v pripade potreby brzdit naplno, nie len hladkat brzdovy pedal, ale skutocne riadne dupnut z celej sily. Da sa to lahko otestovat, treba pockat na ojazdene pneumatiky a tesne pred vymenou to vyskusat napriklad na prazdnej dialnici, alebo nejakej sirokej prazdnej okreske, pridat aspon na 150 a potom pekne skocit na brzdu. Samozrejme drzat pevne volant a nerobit to v zakrute, najme nie na mokrej ceste v zakrute Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dadacek Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Stowaser: jistě že to jde vypnout, že to servis neumí je na uvažovaní nad změnou servisu maj to dokonce v "automatizovaných funkcích" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts