Jump to content

Skříň termostatu - propouští chladící kapalinu

colins
 Share

Recommended Posts

spozoroval som kvapky chladiacej kvapaliny na chladici. tam, kde je termospinac ventilatora (ked pozeram z ulice pod kapotu, tak je to na pravej strane chladica). kupil som nove tesnenie, taky hlinikovy kruzok. bude to stacit vymenit a dotiahnut, alebo to mam este pre istotu natriet nejakym tesniacim sajrajtom ?? :unsure:

Edited by colins

ked boli teraz v zime tie svinske mrazy, tak som musel dolievat kavapalinu. teraz, ked je teplo, tak sa nestraca. jedine miesto, ktore som nasiel cervene od kvapaliny bolo okolo termospinaca. asi to dotiahnem predpisanym momentom a uvidim.

ked boli teraz v zime tie svinske mrazy, tak som musel dolievat kavapalinu. teraz, ked je teplo, tak sa nestraca. jedine miesto, ktore som nasiel cervene od kvapaliny bolo okolo termospinaca. asi to dotiahnem predpisanym momentom a uvidim.

Ono to je také jediné místo. kudy to obvykle teče, ale nějak nechápu, že tě nenapadlo to dotáhnout.....

Ono to je také jediné místo. kudy to obvykle teče, ale nějak nechápu, že tě nenapadlo to dotáhnout.....

keby som vedel, ze to tecie tade, tak dotiahnem hned.

inak valat sa pod autom, ked mrzne ma moc nebavilo.

teraz idem menit kvapalinu, tak ma napadlo,

ze sa mrknem kade to tecie, pripadne vymenim tesnenie,

lebo sa mi zdalo, ze tieto motory maju jedno take slabe miesto,

kade to tecie.

Guest Alois

podle předpisu výrobce je to trvalá náplň na celou životnost, pouze pokud se něco v chladícím systému mění (chladič, výměník v topení atd.), tak se dává nová náplň.

• 1 year later...
Na Fabie r.v.2002 výrobca pod čidlo nedával tesnenie.Treba ho tam doplniť a problem je vyriešený.

Souhlasím, byl to i můj případ. Koupil jsem hliníkový kroužek, dal pod termospínač a dobré.

Tomas.cz: možná se budeš divit, ale těsnilo to dobře, za 5 roků jsem nedoléval, jen kolem těsnění to bylo od uschlé kapaliny takové došpiněné.

Po 5 letech provozu byla v autorizovaném servisu provedena v rámci roční prohlídky výměna chladící kapaliny G12. Auto jsem po prohlídce vyzvednul a převezl k domovu. Celkem jsem najel 15 km.

Dva dny po té jsem potřeboval vyjet na dost důležitou trasu, ale po ujetí několika stovek metrů se začal přehřívat motor. Byl zjištěn vadný termostat, který se neotvíral a nepouštěl vodu do oběhu. Zákon schválnosti zapracoval dokonale ... :aggressive:

Může být nějaká souvislost mezi výměnou chladící kapaliny a vadným termostatem? Nebo se jednalo pouze o náhodu? S motorem, jeho chlazením a celkově s autem nebyly totiž během předchozích let totiž žádné problémy. Ale jak vyjede ze servisu, tak .... :aggressive:

Za normalnich okolnosti by nikdo na termostat nemel pri vymene chladici kapaliny sahat, tudiz prima souvilost je celkem divna...

Mohla to byt nahoda a nemusela, to uz asi nikdo nezjisti.

Jen by me samotneho zajimalo, jak je to s vymenou chladici kapaliny. V predepsanych ukonech se mluvi jen o vymene G11 (modrozelene) po 3 letech, o G12 ci G12+ neni nikde zminka... Nekdo rika, ze G12+ je celozivotni, jak je to pak s G12? Je v tom nejakej bordel.

G12 po 5ti letech.

Tomas to nie je také iste : DP o Intervale výmeny ani zmienka .

Cedrich FABIA :Predepsanou chlad. kvap. není nutné po dobu životnosti vozidla menit.

Cedrich Automob.SKODA FABIA: Jelikoš chl. soustava je uzavrena,není treba chl. kvap. behem její životnosti (2 roky ) doplňovat.

A teraz si vyber! lol

Edited by vikino1