Přejít na obsah

Octavia za deště nejede


Fanda octavia

Doporučené příspěvky

Ahojte mám hrozně velkej problém mám octavku 1.6i 55kw a vyroba 1997 mám je nově koupenou a když jsem sní poprve vyjel za deště tak mě zklamala proste auto zničeho nich chcípne, už se mi to stalo po třetí, 3x jsem vyjel když pršelo a 3x jsem zustal vyset,,,projevuje se to tak že auto zhruba do 20 km vzdálenosti chcípne jak kdyby jste ho vyply klíčkem, zničeho nic spadnou otačky pomalu na 0 ot./min. a následně nejde nastartovat podle počítače to je bez závad elekrtika v autě funguje jako jsou okna a podobně, funguje i celkově motor jako čerpadlo rozdělovač vstřiky atd. do motoru se voda nedostala ve vyfuku taky nebila, ale když pak auto stojí třeba den venku po tom co se mu to stalo tak opětně nastartuje jako kdyby vyschnulo mi příde, nikdo si neví rady a zatim to nechci dávat do autorizovanýho servisu to by mě vyšlo na hodně peněz tak vás prosim o radu dekuju mockrát... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem se s tím taky setkal,ale byl to Peugeot,zatejkalo do řídící jednotky pod kapotou a pokaždy když se tam voda dostala tak to nejelo,pak to za den vyschlo a auto jelo normalně ,trvalo dlouho než se na to přišlo až když jsme ji rozebraly tak bylo vydět zažloutlej pruh od vody po vyměně ŘJ už se to nikdy neopakovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem to podobně. Za deště občas vynechávala až se zastavila. Ještě jsem ji asi napopáté nastartoval a dojel, ale pok už nic. Bylo to cívkou, nelíbyla se jí vlhkost. V zimě jsem problém nepozoroval, jen v létě mi už cca 2 roky hlavně po startu nechtěl motor chvíli táhnout.

Takže na 90% cívka, neboli zapalovací modul - prej častá závada. Přeji hodně štěstí.

Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkontroluj kabel od zapalovacího modulu k rozdělovači jestli není vyoxidovaný.Také bývá vadný zapal modul.Zkontroluj jestli se ti modul moc nezahřívá.Jestli jo tak je problém v něm.Ale nejčastější problém byvá tím kabelem ,hlavně oxidací u toho modulu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj vše funguje co se tyče mechaniky dava benzin čerpadlo svičky taky v cajku,,jsme prvni majitek v čr mám to dotahlý z německa,,, a stim počátačem pod čeplnim sklem jsem slyšel že to muže být tim a o tý civce taky, starter to neni je upe novej 5 dni starej a normálně točí jak má ted jsme to dal do bazaru kterej mi to přitahl a řikaly že s ena to kouknout a daj mi vedět a pokusi se to opravit na vlastní naklady, na počítači jsem to taky měl pichnuty už nekolikrat i když jela ale i když nejele, ale moc krát diky pomohly jste mi, pak řeknu čim to bylo ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Jak už psali ostatní, zaměřil bych se na vysokonapěťovou část. Cívka, kabely!!!!, rozdělovač. Zkontroluj i nízkonapěťovou část, očisti kontakty k cívce i k Halovu snímači a mrkni taky do pojistkové skříňky.

PS: odkud jsi???...starší, ale stopro funkční kabely a trafo doma mám(na vyzkoušení) :mellow:

Editováno: , autor: TomášT
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...