Přejít na obsah

Registrace veterána


Jarda608

Doporučené příspěvky

Zdravím :)

Chtěl bych poprpsit o radu někoho, kdo je znalý v těchhle věcech, jelikož já v tom mám pěkný zmatek :)

Takže,

získal jsem velmi zachovalou, takřka netknutou, škodu 1000MB a chtěl bych ji dál udržovat a příležitostně někam vyjet :)

Jenže je tu pár otazníků a ale...

Auto je zatím registrované jako obyčejné auto a zatím není psané na mne.Zvažuji jestli ho přepsat na sebe se stávající registrací a zaplatit krutou 10tis daň, nebo ho registrovat jako veterána.

Zatím jsem zvažoval spíše registraci na veteránské značky, ale od pár lidí jsem se dozvěděl jednu informaci, která mě od toho odrazuje.

Prý musí jezdit na technickou ( s veteránem) každý rok a poplatek za prohlídku je prý 3000Kč.Pokud je to pravda pak bych to radši nechal na obyčejných značkách a jezdil 1x za rok.Nevím co je na tom pravdy, byl bych rád kdyby to pravda nebyla...

Také vidím problém v samotné registraci a testaci veterána.Byl jsem se zeptat na příslušných uřadech a tam jsem získal jen číslo na jistého pána se kterým se mám domluvit že mi vše poví, rád bych se dozvěděl předem co mi poví, nebo co můžu čkat.

Za každou radu nebo informaci budu vděčný ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každé info bude vítáno ;-)

Ptal jsem se na magistrátu města Plzně obor dopravy a dali mi jen číslo na zmiňovaného pána.

Zase ohlašovat každý výjezd se mi nechce, rád bych se projel když bude hezky a budu mít náladu :)

Teď jsem se dočetl že se snad platí 10tis daň i za převod veterána, takže už nevidím jedinou výhodu mít auto na veteránských značkach :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim, tady je alternativa veteránské testace když máš auto v origo stavu na značkách aby si platil menší povinný ručení http://pragos.cz/veterani/clanek1.php3?id=...&business=0

Podle mě je tahle možnost lepší než mít veteránské značky ale musí se platit ekodaň když jí budeš teď přepisovat na sebe

Editováno: , autor: mustang67
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předčasem na Retro Prag jsem se seznámil s komisařem na historická vozidla. Zde Vám na něj dám kontakt a bude nejlepší tento problém směřovat přímo na něj. Ale podle mne při převodu stejně eko poplatek musíš zaplatit. Vzhnutí tomuto poplatku, znamená vyřadit vozidlo z provozu a mít ho pak na vet.značkách, ale k tomu zase potřebuješ tuto testaci. Jinak Ti co mají testaci (normalní RZ nebo veter.RZ) platí pouze 1/12 povinného ručení.

Ondřej Novák

tel: +420 774357977

nebo web http://veteranske-testace.cz/klub/kontakt

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc děkuji všem za rady, ještě to budu muset promyslet.

Stejně se ale asi té dani nevyhnu, jelikož auto není psané na mne a nevím jestli může původní majitel vyřadit auto z registru a pak mi auto darovat jen na základě darovací smlouvy.

Vzhledem k otmu že velky TP mi zůstane a nebudu tam zapsán do polopřevodu, tak nevím jestli by mi to pro přihlášení (pokud bych měl testaci atd.) vzali.

Napadlo mě nechat se do velkého TP zapsat do polopřevodu a hned pak vyřadit auto z registru, tudíž by bylo auto vyřazeno, já bych byl v TP v polopřevodu a ještě bych měl darovací smlouvu.Ale stále nevím jestli bych platil dan nebo ne :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...