Přejít na obsah

Výhřev čelního okna


žralok

Doporučené příspěvky

U relátek a spínače je napsaná cena a číslo dílu a cena okna je: zelené + výhřev + senzor - 13000,-kč s DPH. Když by se to dělalo při výměně čelního skla u nás v práci tak by tam byl jen doplatek za lepší sklo a to záleží na typu připojištění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Když už sme u toho... tekonc akorát na výhřevu čelního skal makám a jen se chci zeptat majitelů, co mají výhřev origo. Po zapnutí výhřevu se sám po nějaké době deaktivuje nebo peče a smaži, dokud se manuálne, či vyndání klíčk, neshodí? ptám se pro to, že než laborovat s dalším relátkem a tahat kabely ke spínači atd, tak současně uvažuji o variantě zapojení paralelně s výhřevem zadního okna, kdy bych vzal jako spínací napětí výstup z relé ohřevu ZO a tím spínal 40A relé pro výhřev předního okna. Pravda, nemohl bych si cíleně vybírat, které okno odmrazovat, ale... je to tak moc důležité?.... jde mi jen o to, aby topné vedení v okně netrpělo delším zahřííváním, páč zapomenout se může a nevim, jak vám, ale mě se alespon opticky ohřev zadního okna sám po určité době nevypne (ač by měl, neb tato funkce byla již implementována i do nebožky Xantie HDi)

Tedy?....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A sakra... no, co se dá dělat. Tak vono zase nebude takovej problém časový relés píchnou . tranzistor, trim, kondík a resetovací relé... :-) Rozhodně ho nehodlám kupovat za takovej ranec. Pravda je taková, že jsem to dnes pospojoval a odběr ohřevu předního okna je značnej. už jen na výkonový kabeláži je ztráta kolem 6 wattů a to je to tahaný 2,5 postříbřenou Cu... Nerad se smiřuju s myšlenkou, že 40A výkonové relé asi nebude postačovat... :-) Nepočitám, že by to někdo věděl, ale hloupej, kdo se nezeptá. Origo switch na ohřev předního okna je mechanicky aretovaný či nikoliv? Ptám se kvůli konstrukci toho časovýho odpojovače.

Díkes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...