Přejít na obsah

Silné škubání motoru bezprostředně po startu u teplého motoru


MirekM

Doporučené příspěvky

Startoval jsem dříve motor za studena i teplý jen krátkým otočením klíčku na volnoběh, bez problémů vždy chytnul. Je-li nyní ale motor teplý a zvláště pokud ještě nějakou dobu není v chodu, motor sice chytne, ale několikrát sebou velmi silně cukne - měl jsem i pocit jako by o něco nárazy zaklepal - je to jiný zvuk než hydroštely. Dříve jsem si tohoto pastavu nevšiml. Po experimentech jsem tyto silné vibrace za tepla odstranil delším startem cca 1 až 2 sekundu.

Je to normální stav nebo jsem nabral nějakou nedobrou várku benzínu? Starujete u teplého motoru na volnoběh nebo s plynem? Jen "brnknutím klíčkem" nebo starter také necháte chvilku cca 1 až 2 sekundy v běhu?

Editováno: , autor: MirekM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky 16V, podle mě by to měl být skopčák :-D. Mám taky 16V, jen 74 kW verzi, ale konstrukčně to je skoro stejné. Startuje na brnknutí, ikdyž jednou za čas se musí trošku víc protočit startér. Pokud ti to dělá jen za tepla ,tak bych zkusil čidlo teploty. To kelpnutí může být taky vyběhaným silentblokem, klepe to i při přejezdu nerovností???

Editováno: , autor: Dr. Zoidberg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neklepe při přejezdu nerovností, má najeto jen cca 11 tis. ale něco s nejakým silentblokem asi bude, protože při pomalém rozjezdu do kopce se ozýva vibrující kvíkavý zvuk dokud držím Fabii na spojce - od počátku od zakoupení nové Fábie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...