MirekM Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 (edited) Startoval jsem dříve motor za studena i teplý jen krátkým otočením klíčku na volnoběh, bez problémů vždy chytnul. Je-li nyní ale motor teplý a zvláště pokud ještě nějakou dobu není v chodu, motor sice chytne, ale několikrát sebou velmi silně cukne - měl jsem i pocit jako by o něco nárazy zaklepal - je to jiný zvuk než hydroštely. Dříve jsem si tohoto pastavu nevšiml. Po experimentech jsem tyto silné vibrace za tepla odstranil delším startem cca 1 až 2 sekundu. Je to normální stav nebo jsem nabral nějakou nedobrou várku benzínu? Starujete u teplého motoru na volnoběh nebo s plynem? Jen "brnknutím klíčkem" nebo starter také necháte chvilku cca 1 až 2 sekundy v běhu? Edited August 23, 2009 by MirekM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Zoidberg Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Jaký máš motor??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirekM Posted August 23, 2009 Author Share Posted August 23, 2009 1.4 16V 55kW, dle Škoda servisu to není "Němec". Stačí nebo se mám podívat do kódů? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Zoidberg Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 (edited) Taky 16V, podle mě by to měl být skopčák :-D. Mám taky 16V, jen 74 kW verzi, ale konstrukčně to je skoro stejné. Startuje na brnknutí, ikdyž jednou za čas se musí trošku víc protočit startér. Pokud ti to dělá jen za tepla ,tak bych zkusil čidlo teploty. To kelpnutí může být taky vyběhaným silentblokem, klepe to i při přejezdu nerovností??? Edited August 23, 2009 by Dr. Zoidberg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirekM Posted August 23, 2009 Author Share Posted August 23, 2009 Startuje i za tepla na brnknutí jen cca při každém druhém startu motor silně zatřese celou Fabii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirekM Posted August 23, 2009 Author Share Posted August 23, 2009 Neklepe při přejezdu nerovností, má najeto jen cca 11 tis. ale něco s nejakým silentblokem asi bude, protože při pomalém rozjezdu do kopce se ozýva vibrující kvíkavý zvuk dokud držím Fabii na spojce - od počátku od zakoupení nové Fábie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Standis Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 už tady toto téma je, tak koukej hledat a piš tam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirekM Posted August 26, 2009 Author Share Posted August 26, 2009 Nejprve vždy hledám a pak když nic nenajdu, založím nové téma. Vyhledávač v tomto fóru mně někdy připadá silně slabomyslný. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts