Přejít na obsah

Změna nasávání na FI 1.2 htp 47kw


lospablos

Doporučené příspěvky

zdravím  a mám takový dotaz :zkoušel někdo udělat na HTP 12V náporové sání?Moje představa je taková:do sacího otvoru v airboxu zasunout hadici( průměr 50) a druhý konec nastrčit do otvoru v masce přímo proti proudícímu vzduchu.Mělo by to nějaký význam a výsledek?Díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

tak se mi nikdo neozval a protože jsem nevěděl jestli je to tak blbý nápad,rozhodl jsem se to vyzkoušet v praxi.Najel jsem 2 414 km a tankoval 130 l naturalu 95.Po namontování jsem měl subjektivní pocit,že motor má trochu větší zátah,a při ustálené rychlosti šel naprosto lehce a okamžitě reagoval na sebemenší pohyb plynu.Ale co mě překvapilo byla spotřeba.Normálně jezdím tak 70% Praha,zbytek venku a spotřebu mám tak 6-6.5l.S HTP jezdím 6 let,takže ho mám v oku i noze,jízdní styl stejný.Teď po montáži mám spotřebu 5.4 l.Počítal jsem to různými způsoby,ale výsledek je stejný.

Teď za deště jsem přípravek sundal,nevím co by na příděl vody řekl vzduchový filtr,ale jakmile přestane pršet,nasadím ho znovu a budu testovat dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem dnes pořídil foto mého "náporového sání",je to novodurové koleno průměr 50,a el. chránička taky 50.Konec je šikmo seříznut aby se zvětšila plocha nasávání,protože hadice je mírně šikmo.Nandat a vyndat jde bez problémů,nevím co by to udělalo za silného deště,tak proto.

 

IMAG0253u8qx.jpg

IMAG02547kjl.jpg

IMAG0251at01.jpg

IMAG0256scjj.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle nemůže být funkční, natož aby to ušetřilo tolik benzínu.

 

Ale mám pro tebe tip: po rekonstrukci koupelny mi zbylo koleno z wc průměr 120mm. To by ses mohl dostat na spotřebu do 5 l a výkon + 20 koní :D

Editováno: , autor: Woody
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle vědeckých poznatků nemůže čmelák létat,ale protože to neví tak si klidně létá. :kol-28: Sám jsem byl překvapen výsledkem,proto jsem to publikoval až po najetí většího počtu km,abych vyloučil chybu při tankování atd.Budu testovat dál,ale nikomu to nevnucuju.To  120 koleno už bych neměl kam nacpat. :kol-140:  :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

jj, moc jich není, když jsem se hlásil loni na konci roku na zkušebku na spacebacka a oni mně volali, tak když jsem tomu operátorovi řekl, že bych chtěl testnout 1,2 MPI, tak mě začal přesvědčovat, že se ten motor tam ani nedává ... až mrkl do konfigurátoru, tak mi dal za pravdu ... nicméně prošel celou republiku a nikde ho jako předváděčku neměli ... jinak tu ho jeden má předělaný na LPG a pěje chválu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahojte,

 

Uvazujem nad prestavbou svojej F1 po FL 1.2 12v htp na filterbox.

Zaujima ma vsak, kam napojit jednu hadicku, ktoru na niektorych foto vidno ale na prerabke ani v dieloch uz nie (vyznacena na obrazkoch)

Zlta sa nahradi a pripoji na novu hadicu smerujucu na filterbox, avsak neviem, kam s tou cervenou.

 

Dakujem za kazdu radu!

fabia-sanie.jpg

fabia-sanie1.jpg

fabia-sanie2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...