Přejít na obsah

problem s 2.0TDi


Tomino1

Doporučené příspěvky

:help: Ahojte,nevim ci sa to tu uz rozoberalo, alemam taky problem ze dneska na dialnici mi zrazu prestalo tahat auto,slo len uplne minimalne,skoro vobec netahalo. Takto som siel este asi 5min a zastavil na odpocivadle. Po nastartovani slo vsetko jak ma:( som z toho dost rozhodeny :( Prosim poradte ak ma niekto skusenosti,ja nie... auto ma 100 000km a nejazdim nejak agresivne,ale zase nie ako dochodca,tak normalne... :help:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto je známá věc u TDIček,obvzláště u 2.0TDI....na 100%je to turbo...to jak to přestane jet, je protože si ty lopatky v něm přestanou regulovat a tudíš ten motor spadne do nouz.režimu a přestane tahat...ale stačí vypnout motor a hned v zápětí nastartovat(tzv.restart) a je to o.k. ....to už se tu řešilo několikrát...Čistí se tak, že se musí vyndat, rozložit se ta část z natáč.lopatkami a pořádně vyčistit, případně vyměnit celé to ovládání (je na to opravárenská sada u BOSCHE za +- 3500kč)....ale v těchto km už bych ho asi vyměnil..ty turba na 2.0TDI odcházej dost....Jde o to aby si to ted nenechal vyčistit, což by vyšlo taky na nemalé peníze a za pár km ti může začít řvát a budeš ho měnit a zas platit tak dvojí práci.

Nové turbo se dá vrakovišti sehnat tak kolem 12.000kč...např.zde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, podobný problém jsem řešil asi před měsícem. Auto jelo jak má a z ničeho nic přestalo táhnout (najeto 130Tkm). Druhý den jelo auto bez problémů. Pouze ovšem několik kilometrů. Pak zase citelný úbytek výkonu. Jel jsem s tím do servisu a tam zjistili prokousanou nejakou hadičku co vede od nebo k turbu. Zkrátka se do ní pustil nějaký hladový hlodavec. Oprava asi 2000 českých (samotný ND 1100 bez DPH). Dle informací od mechaniků se to stává velmi často.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...