Jump to content

cvakání (drnčení) v řízení, nápravě, homokinetický kl.?

Golem82
 Share

Recommended Posts

Ahoj,

před nedávnem mi začalo mírné cvakání od přední nápravy. Homokinetický kloub mě napadl hned jako první, ale v servise mi řekli že ne a že auto je zcela v pořádku. Dělá to stále a já si nevím rady. Cvakání se totiž projeví až zcela po zahřátí a ujetí cca 20km, v pravotočivé zatáčce a jen v určitém natočení kol a pouze pod plynem. Bez plynu možná taky, ale to jen velmi slabě a nejsem si tím tak jistý. Tak pokud byste někdo věděl co by to mohlo být, dejte mi vědět.

Díky:-).

• 1 month later...
Ahoj,

před nedávnem mi začalo mírné cvakání od přední nápravy. Homokinetický kloub mě napadl hned jako první, ale v servise mi řekli že ne a že auto je zcela v pořádku. Dělá to stále a já si nevím rady. Cvakání se totiž projeví až zcela po zahřátí a ujetí cca 20km, v pravotočivé zatáčce a jen v určitém natočení kol a pouze pod plynem. Bez plynu možná taky, ale to jen velmi slabě a nejsem si tím tak jistý. Tak pokud byste někdo věděl co by to mohlo být, dejte mi vědět.

Díky:-).

Ahoj, asi před měsícem mi s tímto problémem přivezli auto z MB na odtahovce opravené, po tom, co mi v Porsche Brno v rámci záruky vyměnili obě poloosy a ono se nic nestalo.

Verdikt byl, že vyměnili šrouby, které drží nápravnici u karoserie za kratší. Tím odstranili vzniklou vůli.

Pomohlo to. Závada je úplně odstraněná.

Hodně štěstí Lukáš

Edited by rotbrador

• 4 weeks later...
Ahoj,já mam problem pri jizde mezi 40-50km se rozkmita predni naprava a prenasi se to do podlahy vozu.Predni kola jsem nechal prevazit.Loziska vymeneny jedno hucelo.

Mohl by to byt homokinetický kloub?

dik za zpravu

Mně tohle dělá při 70. Kola jsou vyvážený, geometrie v pořádku. Napadaj mě jen tlumiče...

• 4 weeks later...
  • 3 months later...

Bude to asi tim .. ja jsem menil zimni na plechu za letni na ALU a v pravem kole jakoby neco cvakalo, kdyz pohnu s volantem .. Predtim to nedelalo..

Geometrii jsem delal, dokonce i znova sundani kol a zkontrolovani celeho kola (vylouceni i toho ze by nebylo dobre uchyceno a dotazeno kolo v puvodnim PNEUservisu). Takze to bude asi skutecne od toho, nicmene prece s tim musi jit neco delat ne? :-)