Přejít na obsah

Auto netahne a pak najednou vylitnou otacky


bertik

Doporučené příspěvky

Ahoj mam problem a tak se obracim sem. Vlastni OC1 rv.98 1,6 74kW. Problem je at u studeneho tak i u zahrateho motoru. Zavada se projevuje nasledovne jsem na krizovatce potrebuju z ni odjet a auto se rozjizdi jako snek a netahne. Diagnostika ukazala chybne cidlo otacek kliky myslim ze tam bylo G40. Dale ukazala, ze je malo vzduchu asi 1,4 a ma byt pry 4? Dalsi zavada ( nevim jestli je to to same), jedu do kopce slapnu na plyn auto netahne a najednou vyleti otacky na silene hodnoty ( jako bych slapnul na spojku a dupnul na plyn) to odstranim ze dam nohu z plynu a jedu pomalu jako snek. Tento vystrel otacek se obcas projevuje i pri vjezdu do krizovatky kdyz potrebuju rychle zmizet. Nevim co mam delat procital jsem forum a podobnych pripadu je tu vic, ale zase zkusit vse to je jako vymnenit motor :-( Jeste musim priznat vymnenu rozvodu, po nich se ukazaly jen ty otacky, ale ten tah uz byl predtim. V servise rekli at jim to tam necham ze se o neco pokusej, ale jak je znam tak cena bude nehorazna. Poradte prosim. Diky Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U rozvodu mas dve cidla, indukcni snimac otacek na klice [G28] a pak jeste halluv snimac na vacce [G40], vypadek hallova snimace se projevuje mirnym snizenim vykonu, odpojenou regulaci klepani a motor muzes dal normalne startovat. Jinak vahu vzduchu ovlivnuje otevreni skrtici klapky, a od toho se odviji cely vykon motoru, zkontroval bych nejdriv tu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...