Přejít na obsah

GSM II + GSM III, jednotky, držáky tel.


Doporučené příspěvky

Ahoj.

Mám v OII 9/2010 GSMIII a telefon HTC HD. Spojení (spárování) lze provést přes profil HFP 1.5 a A2DP (funguje jako přehrávač MP3 apod.). Na maxi DOTu se zobrazí síla signálu (ten jde z mobilu) a někdy i kapacita baterie. Aktualizuje se i tel. seznam. V menu mám navoleno seznam pouze z telefonu, ne SIM. Uskutečněn hovor, vše funkční.

Ale když chci spojit (spárovat) přes rSAP, sice se spojí, na telefonu se objeví ikona bez signálu GSM a z auta nelze volat (žádná síť).

Takže se chci zeptat, jestli je problém u této nové verze GSMIII také se sérií SIM karet T-debile #B ? Jinou kartu jsem zatím neměl možnost vyzkoušet.

V technických podkladech škodovky není tento typ telefonu uveden (funkčnost, problémy atd.).

Díky Jirka

Dnes vyzkoušena jiná SIM karta (na konci @LB) od kolegy v mém telefonu. Telefon se znovu spároval s autem, na MaxiDOtu se objevila mj. ikona "PREMIUM", název operátora. Vyzkoušen hovor, vše funkční i poslech hudby z mobilu přes A2DP.

Takže musím vyměnit SIM u T-debile a chtějí za to 480 Kč s DPH. Hlavně, že jsem kdysy dal za výměnu za bankovní kartu cca 200 Kč. Takže příště bude zase lepší karta a budou chtít opět víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jelikož celkem dobře znám obě škodovácké telefonní výbavy, včetně držáků telefonů a zároveň vím, že ani v servisech neví vše, tak rád poradím a odpovím na konkrétní dotazy. Jedna věc je ale nutná - vždy je nutné uvést typ výbavy (GSM II - hliníková krabička, GSM III plastová krabička, jednotky jsou umístěné pod sedačkou spolujezdce), SW jednotky (naspán na jednotce) a zároveň typ telefonu. Snad alespoň pomůžu někomu si tyto výbavy oblíbit :) M.

Ahoj mám následující problém.

GSM III v SUPII. SW:2800 HW: 012

Telefon Samsung S8000 Jet

Radio Bolero

Připojím telefon a vše proběhne v pořádku. Načte seznam atd.

Problém nastane až při uskutečnění hovoru. Volám a druhá strana mne neslyší. Musím být jen cca 10cm (ne-li blíž) od mikrofonu a řvát do něj jak na lesy. A druhá strana slyší jen šepot.

Nevíš (popřípadě nevíte někdo) čím to může být.

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Procet jsem si cele tohle tema, ale nenasel jsem odpoved na dve otazky: Lze u GSM II smazat nektere kontakty, abych mel pres maxidot dostupne jen vybrane - casto pouzivane kontakty? Nebo jsou pres maxidot dostupne pouze vsechny kontakty shodne s mobilem? Lze nejak vyresit nepodporu hacku a carek v seznamu maxidotu? Nebo je jedinou moznosti upravit seznam v telefonu - smazani hacku a carek?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vazeni pratele,

nevim kde vsude jsem narazil na dotazy typu :nefunguje TOUCH HD a Columbus, resp. GSM III. Myslim, ale ze toto vlakno je nejvhodnejsi, tak pisi sem. Protoze, jsem mel problemy a hledal reseni, vim ze tyto dotazy jsou roztrouseny ruzne. Prosim, jestli uvidite, ze ma nekdo problem, odkazte ho sem. A ted k reseni: Zkousel jsem vsechno mozne, napr. zakazat kontrolu pin, nepovolit beam, samozrejem zapnout rsap, i nektere programky od treti strany. Problem vsak byl velmi jednoduchy: A TO NEKOMPATIBILNI serie SIM karty, znacena #B, operatora T-mobile. Jedna se pomerne novou a hodne rozsirenou kartu, proto muze tento problem potkat mnoho z Vas. V prodejne T mobile mi byla vymenena za typ #LB a ta okamzite fungovala, vcetne nacitani telefonniho seznamu i z telefonu (ne pouze ze SIM). Vycte i volana cisla, sms apod. Jak jsem se docetl mohou byt nekompatibilni i jine serie, takze doporucuji #LB. Doufam, ze to nekomu pomohlo a usetri vice casu nez ja. Zatim se mejte Rivelino

Taky jsem to zkoušel s kartou #B a ikdyž se to spáruje, nenajde žádnou síť. Telefon pak už najede, musím restartovat. Od kolegy jsem si půjčil kartu @LB, vyzkoušel v mém telefonu a paráda.

Zajímalo by mě za kolik ti tu kartu vyměnili a jaký jsi udal důvod ? Dnes stojí výměna SIM 480 Kč s DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

prosím o radu. Mám OII FL L&K s GSMII. Môj známi má tiež OII FL L&K, ale s GSMIII (on kupoval auto v ČR). Moja GSMII podporuje zatial všetky mobily. aké som skúšal, dokonca aj iPhone 4. GSMIII iPhone nepodporuje. Otázka je, je možné tieto GSM medzi sebou vymeniť? Čo všetko treba vymeniť a nakódovať? Ten známi má iPhone 4, preto chceme robiť túto výmenu. Ja iPhone neplánujem, tak by som z výmenou súhlasil. Mám HTC, bude fungovať s GSMIII? Budú na GSMIII fungovať aj SMS? Dík Roman

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Vie mi prosím niekto poradiť. Mám HTC Diamont Touch II, v aute mám GSM II. Auto mi stiahne kontakty, ale na Maxidote alebo Columbuse nevidím všetky kontakty. V mobile mám kontakty len v pamäti telefonu, SIM je prázdna. Chýbajú mi len niektoré, náhodne. V mobile stále sú, len BT ich nepozná.

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj,

mám podobný dotaz jako spousta ostatních. Mám Superb2 s GSMIII (kde mi nefunguje iPhone). Pochopil jsem (snad správně), že musím vyměnit jednotku za GSMII.

Bude stačit koupit http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=214&menu=%C5%A0koda (nebo nějakou jinou? - mají jich tam několik)? Nebo je potřeba ještě nějaký držák / kabel / kódování?

Děkuji za pomoc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak

Je to jednotka umožňující připojení přes profil rSAP nebo HFP!!

- Bezdrátové spojení s mobilním telefonem pomocí Bluetooth proflu HFP 1.5

- Bezdrátové spojení s mobilním telefonem pomocí Bluetooth proflu rSAP

- Stažení telefonního seznamu a seznamů volání, implementován profl PBAP (Phone Book Access Profile) pro stahování telefonních kontaktů

- Bluetooth Audiostreaming pomocí proflu A2DP

- Připojení k internetu pomocí technologie GPRS, EDGE, UMTS

- Zobrazování informací včetně SMS zpráv na Maxidotu

- Zobrazování, tvorba a odeslání SMS zpráv na displeji navigace (strojové čtení uložených zpráv)

- Rozsáhlé hlasové ovládání ASR, včetně hlas. vytáčení telefonních kontaktů (Automatic Speech Recognition) - rozpoznání mluveného slova

Mám ji na prodej.;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože v tom mám trochu chaos, zkusím sepsat, co jsem zatím pochytil z fóra a dalších zdrojů (škodovácký manuál):

Existují sady GSM II, GSM III a asi nějaká nová GSM III (která je v aktuální nabídce). Rozdíl je (v hrubých rysech, v detailech se moc nevyznám):

GSM II - používá HFP případně PBAP, tedy telefon funguje jako GSM zařízení.

Může být s adaptérem, v tom případě je anténa telefonu vyvedena na venkovní anténu, nebo bez adaptéru, v tom případě je použita anténa v mobilu.

Výhody: Funguje v podstatě se vším, s adaptérem navíc zbytečně nevyzařuje do auta.

Nevýhody: Pro použití venkovní antény je potřeba adaptér (různý pro každý mobil)

GSM III - používá rSAP, tedy má vlastní GSM jednotku a nabízí různé další funkce, používá venkovní anténu.

Výhody: "Odstínění" telefonu od GSM sítě, vlastní správa GSM funkcí

Nevýhody: Málo telefonů podporuje rSAP.

Mám dojem, že většina starších diskusí se točí kolem těchhle dvou. Ale v posledním manuálu k Oktávce je uvedena sada GSM III "Premium" UMTS, která má podporovat jak HFP (a snad PBAP, což z manuálu vidět není), tak rSAP, s tím, že rSAP se použije pokud je dostupné, což by mohla být ta jednotka, kterou zmiňují poslední odpovědi (j0ska, Milhausek).

Rozumím tomu tak, že s touhle jednotkou bych měl mít v podstatě výhody obou předchozích jednotek, jen s tou výjimkou, že bych neměl adaptér a v případě mobilu, který neumí rSAP bych na tom byl jako s GSM II bez adaptéru. Zároveň bych ale neměl mít ty problémy, které měli majitelé předchozí GSM III sady, která HFP neuměla. Chápu to dobře?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstatě to chápeš dobře.

Jen s těmi adaptéry je to tak, že jsou jen pro několik málo modelů telefonů a stojí několik tisíc (myslím, že asi 4), takže v praxi to snad nikdo nevyužije.

GSMIII premium UMTS funguje jen v novějších autech OII facelift, SII, Yeti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jelikož celkem dobře znám obě škodovácké telefonní výbavy, včetně držáků telefonů a zároveň vím, že ani v servisech neví vše, tak rád poradím a odpovím na konkrétní dotazy. Jedna věc je ale nutná - vždy je nutné uvést typ výbavy (GSM II - hliníková krabička, GSM III plastová krabička, jednotky jsou umístěné pod sedačkou spolujezdce), SW jednotky (naspán na jednotce) a zároveň typ telefonu. Snad alespoň pomůžu někomu si tyto výbavy oblíbit :) M.

Ahoj. V mobilu Nokia E72 mám navigaci, která mi uspokojivě funguje. Měl jsem OII a v ní Parrot Rhytm-n-Blues 5100. Nokia E72 přes rádio telefonovala, navigace z telefonu uspokojivě fungovala a mluvila z reproduktorů. V autě navigace nebyla.

Teď mám OII po faceliftu, pár týdnů novou, v ní je z výroby Swing a příprava GSM II. Memám multifinkční volant, nemám v autě navigaci, mám MaxiDot. Ale tu navigaci ze stejné Nokie E72 z reproduktorů neslyším. Telefon se spojí přes BT, vidím telefonní seznam. Navigace mluví jen z telefonu, a to jen pokud telefon nespojím s tou věcí v autě. Pak nemluví vůbec. Potíž bude někde v BT. Zkusmo jsem telefon připojil z jeho výstupu pro sluchátka do zdířky AUX v autě. Protivně to vrčelo, ale bylo slyšet, že navigace mluví.

Ale hlavní překvapení přijde teď: V rámci pokusů jsem nechal navidaci v telefonu navigovat a jel jsem s telefonem připojeným přes BT k autu; navigace tudíž nemluvila nebo jsem ji neslyšel. Někdo mi zatelefonoval, mluvil jsem s ním přes rádio, a během hovoru mi navigace chtěla něco říct. V té situaci - během telefonátu - jsem ji z reproduktorů slyšel, po skončení hovoru pak zase ne.

Takže navigace svůj hlas nějak bluetoothem posílá, rádio a GSM příprava jsou schopny ho reprodukovat, ale já mám něco špatně nastaveného. Ale co?

Prosím, poraďte, kdyby bylo potřeba někam zajet, přijedu, přiměřeně zaplatím.

Díky už teď. J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nemáš nic špatně nastaveno.. prostě to u GSMII nejde, ani u žádné jiné origo sady.. možná by to šlo s jednotkou 3C8 a audiostreaming - neověřeno...

Díky za zprávu, byť špatnou. Neorigo zařízení to umělo, origo výbava, která je o moc dražší, to neumí a nemá umět - to jsem tedy zaváhal! Uměla by to výbava GSMIII ? A co je to, prosím, jednotka 3C8 ?

Děkuji. J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě to nebude umět ani GSMIII ani 3C8 (GSMIII premium UMTS). Nemám to ale ověřené.

Ahoj. Děkuji i j0skovi, přestože zpráva je děsivá.

Nemáte nějaký nápad, jak to vyřešit? Třeba i kabelem přes AUX nebo přes MDI? Ty věci jsou tam přece právě na to, aby reprodukovaly zvuk z jiného přístroje. Na rádiu je funkce BT-AUDIO. I u ní si těžklo dovedu představit jiný účel - chci prostě jen reprodukovat zvuky z Nokie. A ty zvuky se do aparatury v autě určitě dostávají, když je slyším při telefonování (ale právě jen při telefonování).

Kdyby nic z toho opravdu nešlo, poradil by mi někdo z odborníků, co mám koupit jiného? Mne samotného napadá jen zpátečnická myšlenka, že vyhodím sadu GSMII i s rádiem Swing a zkusím někde koupit toho 4 roky starého Parrota Rhytm-n-Blue, kterého jsem měl v minulém autě, protože v něm všechno fungovalo a ani se to nemuselo nijak nastavovat - po zapnutí to prostě jelo.

A nebo bych mohl po celou dobu, kdy chci slyšet navigaci, telefonovat (!?). Takhle to Škodovka s originální výbavou jistě nemyslela; auto je jinak skvělé, a dobře mi sloužilo i to minulé.

Ještě jednou díky. Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...