Přejít na obsah

GSM II + GSM III, jednotky, držáky tel.


Doporučené příspěvky

Nakódovat a máš klid. Je to praktický a o hódně levnější. Buď někdo v okolí s VAG nebo v servisu. Ale to co máš na foto není originál od Škodovky ne? Máš GSM pod sedadlem spolujezdce?

Editováno: , autor: šulda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pod sedadlem spolujezdce je nějaký zařízení, ale to stejný je i pod sedadlem řidiče tak to nebude ono. Netušim jestli je tohle originál sada od škodovky. Nevíš prosim tě jestli je tu někdo takový s VAGem v okolí Karlových Varů. Mě se moc nechce do škodovky, aby mě kvůli tomu nestáhli z kůže.

Editováno: , autor: Kallis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím,

můj dotaz se týká OII FL L&K. Původně tam byl GSMIII, kvůli iPhone letěl a vyměnili ho za GSMII. Nyní bych chtěl rozchodit i BT přehrávání hudby z iPhone. BT vstup pod tlačítkem media však není aktivní. Navíc nefunguje ani SD (chyba karty na několika SDHC kartách), tím pádem je k ničemu i HDD. Chtěl bych poradit od zakladatele vlákna, nebo jiných zkušenějších, co mám chtít po servisu, protože podle předchozích zkušeností nebudou vědět jak na to.

Foto jednotky zde a do prava:

https://picasaweb.google.com/118241453671566849499/IT#5644395628196354482

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

na Columbusu se mi nezobrazují SMS (ani tam nemám žádnou volbu SMS), na Maxi Dotu se mi zobrazují (teda pokud tam nejsou háčky), mám HF GSM III 5N00357730C. Jakou tedy potřebuji jednotku, aby mi ty SMS chodily (nemám MF volant). Díky za radu, popř. za nabídku správné jednotky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Dovolím si oživit rok starou debatu která začíná >>ZDE<< Tímto -> viz citace a dál se můj post týká problému s načítáním kontaktů.

Navigace mluví jen z telefonu, a to jen pokud telefon nespojím s tou věcí v autě. Pak nemluví vůbec. Potíž bude někde v BT. Zkusmo jsem telefon připojil z jeho výstupu pro sluchátka do zdířky AUX v autě. Protivně to vrčelo, ale bylo slyšet, že navigace mluví.

Ledy se hnuly a páni vývojáři si zřejmě řekli že už nás nebudou dál trápit lol Hlavně ti z Nokie zřejmě něco pochopili nebo si přihnuli víc než jsou zvyklí a omylem :D do "nového" Symbianu ^3 (aktualizovaný na Anna) přidali zpětnou kompatibilitu BT a zároveň vyřešili výše popsaný problém :palec2: Jedná se o Nokii E7, s jiným modelem to zatím nemohu potvrdit. Zpětnou kompatibilitou BT je myšleno toto: i se starou HF 5P0 862 335 se po nainstalování a spuštění aplikace Nokia 810 Contacts Download pro Symbian 5th, s kterým mi to nešlo, spojím telefon s HF přes BT a bez problémů se mi načtou kontakty ze sim karty do Maxidotu a i po spárování nedělá spuštěná navigace ( zkoušeno zatím jen s Ovi Maps) kapra ale krásně mluví z reproduktorů telefonu :palec2: Zatím sem víc nelaboroval protože nebyl čas ale už toto bohatě stačí ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj.

Ozývám se po delší době, byl jsem v cizině. A tam jsem na vypůjčeném Opelu Omega, starém asi 5 let, vyzkoušel, jak se chová jeho autorádio. Nebylo na něm žádné označení, možná pocházelo z výroby. Bez problémů se spárovalo s Bluetoothem mobilu, fungovalo jako handsfree, navigace mluvila z reproduktorů - prostě všechno, co mi fungovalo na minulé Octavii z roku 2007 s rádiem Rhytm-n-blue.

Ať už to inženýři ze škodovky mysleli jakkoliv, měli by se zamyslet, proč bych eventuelně příště měl koupit zase škodovku. Měl jsem už hodně aut a všechna byla od nich. Oktávka je povedená, určitě pokud jde o auto jako takové. Ale nevím, proč bych měl provádět zdlouhavý průzkum, jakou římskou číslici mám mít na GSM přípravě - a potom uvěřit sdělení ze škodováckého konfigurátoru vozů, že GSM II umožňuje přenos zvuků z mobilu bluetoothem. Samozřejmě, že po dobrých zkušenostech z minula s jiným rádiem jsem na to naletěl - a pak strávil spoustu hodin experimentováním a brouzdáním po diskusích, jak nastavit to, co na jiných autech a předtím i na Octavii II bez problémů jede a jelo.

Víc času už tomu nevěnuji. Jsem smířen s tím, že si musím vybrat, na co chci Nokiu používat, jak píše risa2000. Nokia je multifunkční přístroj, ale vyberu si samotné telefonování, protože jinak to ani nejde. Adaptér se pro ni neprodává. A přikoupím si samostatnou navigaci, takže budu vybaven spíše jako před deseti lety.

A všem, kdo chtějí handsfree společně s navigací doporučuji: Buď si kupte tovární navigaci (ale nevím, zda bude fungovat jako handsfree přes bluetooth); já ji nemám proto, že se často krade a je dost drahá a kromě toho jsem měl Nokiu s dobrou navigací už předtím. Nebo – pakliže chcete využít navigaci, kterou už máte v mobilu – si nakonfigurujte jen nějakou přípravu pro autorádio, aby na autě byla anténa, jinak nic; přikupte neoriginální autorádio s parrotem; ušetříte spoustu peněz a bez velkého nastavování to bude samo fungovat.

Každopádně děkuji všem, kdo se zúčastnili tohoto tématu a podělili se o svoje znalosti a zkušenosti.

skar

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

NOKIA E7 vs. GSM III Premium

Dobrý den. Mohl by mi někdo poradit?

Mám Š Octavia II, r.v. 12/2008 se zabudovanou HF UHV Premium GSM III (5N0 035 730 A, NOK, SW 4100, HW 015). S telefonem Nokia 6120 žádný problém, se stávajícím telefonem HTC Touch Pro 2 problémy neustále: nestahují se kontakty z adresáře v telefonu a tudíž se nezobrazují ani na Boleru ani na MaxiDotu, za jízdy se často odpojí od sítě naopak po vytažení klíčku se často neodpojí od GSM jednotky.

Nenašel jsem nikde (ani na tomto fóru) žádné systémové řešení techto problémů a nejsystémovější řešení, pro které jsem se rozhodl je nový mobil. Vybral jsem si Nokia E7, ale nerad bych si znovu naběhl, co se týče kompatibility s HF GSM III.

Máte někdo zkušenost, ať už pozitivní nebo negativní, se vzájemnou komunikací těchto dvou zařízení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj všem, chci se zeptat, proč, když zapnu handsfree gsmII, tak se ozývá něco jako meluzína a do to ho i piskání. Když přidám plyn, nebo jedu na vyšší otáčky, tak je to ještě horší. Připadá mi to, jako kdybych měl v autě rušičku. Dřív jsem měl gsmIII a bylo to totožné. Něco to ruší, ale nevím co. Díky moc za rady.

Editováno: , autor: frydak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

<p>

Ahoj, jelikož celkem dobře znám obě škodovácké telefonní výbavy, včetně držáků telefonů a zároveň vím, že ani v servisech neví vše, tak rád poradím a odpovím na konkrétní dotazy. Jedna věc je ale nutná - vždy je nutné uvést typ výbavy (GSM II - hliníková krabička, GSM III plastová krabička, jednotky jsou umístěné pod sedačkou spolujezdce), SW jednotky (naspán na jednotce) a zároveň typ telefonu. Snad alespoň pomůžu někomu si tyto výbavy oblíbit smile.gif M.

mam problem,,,neviem spojit nokiu E52 s GSM II

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...