Přejít na obsah

GSM II + GSM III, jednotky, držáky tel.


Doporučené příspěvky

Zdravím vás všechny,

Snažil jsem najít řešení na můj problém všude možně na netu, ale nikde jsem nenašel tu správnou odpověď, tak doufám že mi poradíte.

Mám OII po FL v eleganci s rádiem SWING bez multifunkčního volantu a kupodivu i s bluetooth GSM II (teda alespoň myslím - krabička pod spolujezdcem nevypadá moc plastově :)).

Telefon s autem spáruju v pohodě (automaticky se páruje také v pohodě), můžu i volat, přijímat atp... ikdyž se mě telefon zeptál, zda má přenést kontakty a já mu to povolil, tak se mi ani za boha nezobrazují na MAXIDOTu jména volajících.

V telefonním seznamu mi to píše, že tam žádné kontakty nejsou. V seznamech odchozích, příchozích a zmeškaných mi to zobrazuje pouze čísla, opět beze jmen.

Stávalo se mi, že 5 jízd jména vidět nebyly, potom se při jedné jízdě zobrazily a pak zase dlouho nic. Teď už se cca půl roku jméno už neobjevilo vůbec.

Mám telefon LUMIA 925 se systémem WP 8.1 který podporuje všeljaké formáty (A2DP; HFP; AVRCP; GATT; OPP; PBAP).

Když jsem dnes zkoušel spárovat auto s kolegovou LUMIÍ 930 (samozřejmě také se systémem WP 8.1) a párkrát zkušebně provolat, tak se vždy jméno volajcího zobrazilo. Zkusili jsme i IPHONE 5S a také se vše zobrazovalo, tak jak má (Telefonní seznam narvanej číslama atd..)

Zkuste prosím poradit, co může být za problém. Nerad bych dával zbytečně telefon do továrního nastavení.

Předem mockrát díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gsm II mam v rapidu... Asi to je tedy stejná věc... A s lumii 925 spolupracuje bez potíží.

Zaměřil bych se na to, jestli nemáš v kontaktech někoho s nějakou obzvlášť zvlastni diakritikou, která by mohla nacitani shodit.

Pokud mas se svým účtem spojeny i velký outlook, zkus kontakty z telefonu přesunout na lokal (a z telefonu vymazat), a v telefonu založit jeden jednoduchý kontakt.

Pokud se tento přenese, je to nějakým problémem v seznamu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Jako úvaha to zní logicky. Díky za radu!

Zkusím si ještě projít telefonní seznam a upravit kontakty do jednotné podoby (tuším, že u některých kontaktů mám přiřazenou firmu, tak jestli toto nedělá ten bordel se jmény).

Jestli tomu dobře rozumím, tak ty máš také Lumii 925, a šlape ti to bez problémů, tak jsem se chtěl zeptat, co všecho ta GSM II s Lumií umí?

Jak je to s BT-audio, je to funkční? :)

 

Díky

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Umí to bluteooth +  BT- Audio (A2DP).

 

Bohužel tam je takový malý "fuckup", že při příchodu do auta to spáruje jako handsfree i jako přehrávač a telefon to tak veme a veškeré své audio přesměruje do bluteoothu. Bohužel bez ohledu na to, jestli máš zrovna v autě aktivovaný příjem multimedií z bluetoothu (bt-audio). Výsledkem je nemožnost použití navigace v telefonu, pokoud posloucháš rádio (auto umí naráz jen jeden zdroj, čili buď rádio nebo BT-audio) - a telefon to úplně ztiší.

 

Přes maxidot jde sice "BT-Audio" odpojit (a zůstane jen handsfree), ale dělej to pokaždé , když zapneš zapalování :(

 

U mě to vedlo k tomu, že jsem zahodil navigaci v mobilu a koupil si extra navigaci ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Koukal jsem se do telefonního seznamu v telefonu a nepřijde mi, že by tam byl nějaký z kontaktů nějak zvláštní. :(

Nedalo mi to a zastavil jsem se za kolegou s Lumií 930 a napadlo mě, že bych si zkusil nastavit ty samé účty jako má on (pouze microsoft, outlook.com a gmail)v domění, že třeba FB účet na to může mít nějaký špatný vliv.

Po odpojení ostatních účtů a všeljakých vzájemných synchronizací mezi sebou jsem to šel vyzkoušet a opět nic. Shodou okolností šel okolo kolega s telefonem HTC které má také WP 8.1, tak jsem ho hned zneužil pro zkušební připojení k GSM v mém autě.

Po napárování se na MAXIDOTu zobrazilo stahování kontaktů (to pro mě bylo nevídané, to se mi u Lumie neděje!). Po stažení cca 160 kontaktů jsem se chtěl přes MAXIDOT podívat do telefoního seznamu na nově přidané kontakty, jenže se mi zobrazila opět neoblíbená hláška "Žádné kontakty k dispozici"..

Začínám z toho být zoufalý, už opravdu nevím co ještě zkusit, továrnímu nastavení bych se chtěl vyhnout :)

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj přechozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caute chci se optat. Mam jednotku 5N0035730B a snazim se ji sparovat s JB iPhone 4S 5.1.1. Marne ... Rsap mi nejde stahnout a kdyz uz se mi to povedlo nejak nainstalovat, stejne to nejde ... asi nejde na 4S a vejs co jsem pochopil... Upravit se stavajici jednotka asi nijak neda, takze se chci zeptat jakou jinou jednotku byste mi doporucili ? Chci aby to umelo hlavne volat a ukazovat na maxidotu kdo vola ... BT Audio by bylo fajn, ale neni to podminkou. Jde mi o to, aby to bylo co nejlevnejsi ... Napiste mi kdyztak vsechny jednotky co vas napadnou, co by sly pouzit, pripadne tip, kde je sehnat. Jinak mam Passata 2009 bily budiky. Diky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravim,

 

rad bych si koupil GSM BT jednotku, co bude zobrazovat na maxidotu a na navigaci Columbus v predFL Octavii (2006). Volba je 1Z0 035 729 B, ktera se tezko k sehnani za rozumne penize. Narazil jsem na 5J0 035 729 B. Dokazal by mi nekdo poradit, zda je tato jednotka take vhodna?

 

Dekuji!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahojte, mám v OII 2005 HF_BT donedávna jsem normálně měl spárovaný telefon a vše fungovalo, koupil jsem jiný telefon a prostě to nespáruju, sice se na Columbusu telefon aktivuje, ukáže že se přihlásil do sítě, ale jinak nic nefunguje, seznam nenačte. Jedinou věc co mám jinak je ta, že předchozí telefon měl BT 3.0 a nový má BT 4.0 je to ten problém? Jak to vyřešit? Mám maxidot a MF volant, Columbus LED a BT_HF jednotku (nevím číslo).

 

- jinak BT audio mi nefunguje, to jsem zjistil už, že bych musel měnit budíky, možná to podstoupím, takže bych chtěl, aby to další jednotka uměla také.

 

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám auto v servisu, v pátek vyfotím č.jednotky...

 

Telefon jsem měl Sony Xperia J - ten fungoval normálně, teď mám Huawei Ascend Y530 a ten nejede. Zkoušel jsem i app co psali na internetu pro přenos kontaktů v nějakém tom jiném režimu, ani to nepomohlo...

Editováno: , autor: Stringo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj poradí mi někdo? Mám OII 2005, dodělávaný MF volant OII facelift. Mám HF jednotku 5P0 862 335 B. Telefon se mi s jednotkou normálně spáruje, ale nejde ho ovládat multifunkcí a ani se nezobrazuje na columbusu 3T0 035 686 H.Jde pouze ovládání přímo na telefonu. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, tedy pravé tlačítko multifunkce na volantu mi nebude fungovat, ani zobrazovat telefon na columbusu? Levé tlačítko mi normálně funguje a komunikuje s columbusem. Předem děkuju za každou radu, třeba i na koho se obrátit, kdo to dokáže dát do kupy :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...