Přejít na obsah

Škoda Octavia 1.9tdi, 2.9.2009


Commanche

Doporučené příspěvky

Měl jsi jí pojištěnou?

Bylo v Mýtě tu noc ukradeno nějaké další auto?

Já pocházím z Litomyšle a tam během jednoho dne/rána ukradli pár Octavií, ale dvojkové.

Vím že je to pozdě, ale na koncernové auto je zamykání zpátečky málo, chce to ještě něco navíc, pískování, vypínač, alarm, zederlock

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojistena je, ale bojim se, ze dostanu jen nejakou smesnou castku, preci jen to auto ted stoji polovinu :-(

Jinak nevim o tom, ze by ten den zmizelo jeste nejake dalsi auto.

většinou se ukradená auta od nás tahají na Polsko...

Mě by taky zajímalo jak to počítají, mám pojištěno na určitou částku, která se asi porovnává s nějakou jejich tabulkovou.. a pak z toho Ti něco dají.

Dej kdyžtak vědět jak to šlo s pojišťovnou a hodně zdaru při výběru auta !!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono to funguje jinak. auto mas sice pojisteno na nejakou castku, ale podle vybavy ukradeneho auta, typu atd. se porovnavaji ceny na trech at peti velkych autobazarech + cenu kontroluje asi dalsich 5 znalcu. coz je voser celkem. kdyz me ukradli auto, spadla mi cena podle pojistovny o 100 000 za 9 mesicu... jako voser nejvetsi! nechci kazit nadeje, ale necekejte nejlepsi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Tak samozřejmě, že tomu co ukradli auto, sem nebude psát, že neměl zpátečku zamklou, to je snad všem jasné. Z vlastní zkušennosti ale vím, že lidi na uzymykání constructu po čase kašlou, čili uzamykají jen sem tam, občas zapomínají, nebo se nechtějí zdržovat. To ovšem pojišťovna slyšet nechce. Nicméně i tak se domnívám, že construct je dobrá věc a hned tak rychle odstranit nejde, pokud zloděj nemá klíč.

Kombinace více prvků je dobrá věc, řekněme čím víc věcí zamknete, tím lépe pro vás a hůř pro zloděje. Nejde o to, že každá věc se dá odstranit, ale o čas, který zloděj potřebuje k překonání a tím i zvýšený risk, že si ho někdo všimne. Samozřejmě zloději nejsou blbci, než aby se pokoušel překonat tři věci, šáhne po autě vedle, které nemá třeba žádné zabezpečení.

Potom i taková páka na volant je dobrá, i když se tomu někdo směje.

Pískování skel může také odradit, pač zloději musí nechat vyměnit všechna skla a to není levná záležitost, pokud auto bude někde dál jezdit a nebude rozebráno na ND.

Co se týče pojišťovny, jsou na tohle přesné tabulky s ohlédnutím na výbavu vozu. Jestliže někdo pojistí vůz na 400tis. a po dvou letech třeba nezmění výši pojistného, platí stále stejně a ve finále dostane jen 200-250 a je rád. Já osobně měním smlouvu každý rok, kde si nechám tabulkově zjistit cenu, navýším o výbavu + něco navíc a splátka vyjde levněji. V případě havárie či totálky se částka vrácená pojišťovnou na opravy vozu posuzuje z výše pojištěné částky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

stejne by me zajimalo, jestli takovou GPSku muzou vyradit z provozu, a nebo jestli to necim zacnou rusit..urcite proti tomu uz zlodeji jsou vybaveni, a jak se da zjistit jestli ma auto GPS nebo ne...to uz taky musi bejt na trhu ? ..na piskovani skel se zrovinka chystam ..vyjde to na cca 600kc v praze holešovicích

dalsi dobrou vec co mam je zaslepeni zamku a folie na celym aute..neni videt dovnitr co tam vubec mas..

Editováno: , autor: Hans_RS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...